Deze 3 tips helpen u uw reis vliegend te laten starten: Zomerdrukte?

Schiphol neemt deze zomer veel extra maatregelen om het reizen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn er extra security medewerkers aan het werk tijdens vakantiemaanden.

Tip 1: Plan wat ruimer

Met uw Privium lidmaatschap passeert u sneller dan reguliere passagiers de security controles. Maar tijdens de zomer duurt dit mogelijk ook voor u iets langer dan u gewend bent. Houd hier alstublieft rekening mee in het bepalen van uw aankomsttijd op de luchthaven.

Tip 2: Kies het beste 'Priority wachtgebied'

Bij de security in Vertrekhal 1 zijn er voor Privium leden twee Priority wachtgebieden. Het linker Priority wachtgebied bij de Privium ClubLounge is meestal het drukst. Het rechter Priority wachtgebied, achter incheckbalies 2-3, is vaak een stuk rustiger (zie afbeelding). Sinds het voorjaar is Vertrekhal 1A geopend, met een extra Priority wachtgebied welke snel toegang geeft tot de B- en C-pier.

Tip 3: U mag rijen passeren en eventueel assistentie vragen

Bij de grenscontroles passeert u automatisch de grens met de Privium irisscan. Zijn er door de drukte meer rijen ontstaan bij de grensbalies? Dan mag u deze passeren om de Privium irisscan te bereiken. Vraag indien nodig assistentie aan één van de ter plekke aanwezige Schiphol medewerkers.

Kijk voor meer informatie op schiphol.nl/zomer of op de Schiphol app.