Begin uw reis snel en comfortabel

Aanmelden voor een Privium lidmaatschap mogelijk middels wachtlijst

Het is weer mogelijk om u voor Privium aan te melden. Om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen werken we met een wachtlijst. Zodra u aan de beurt bent ontvangt u van ons een e-mail om uw aanmelding definitief te maken. Deze e-mail ontvangt u naar verwachting in 2-3 weken.

Nadat u zich heeft aangemeld kunt u een afspraak inplannen om in de Privium ClubLounge Departures uw lidmaatschap te activeren en uw Privium kaart in ontvangst te nemen. De doorlooptijd voor een afspraak is ongeveer een maand.

Via de onderstaande button meldt u zich eenvoudig aan voor de wachtlijst.

Bent u al Privium lid en wilt u een Privium Partner lidmaatschap aanvragen? Meer informatie hierover vindt u in uw Mijn Schiphol account.

Heractivatie Privium lidmaatschap

Hebt u uw Privium kaart nog en wilt u deze weer heractiveren? In veel gevallen kunnen wij dat op afstand voor u regelen middels dit formulier.

Voorwaarden activatie op afstand:

 • U hebt uw Privium kaart nog in uw bezit en wilt hetzelfde lidmaatschapstype als u eerder had;
 • Deze kaart moet nog geldig zijn (zie expiratiedatum op de kaart);
 • Sinds de beëindiging van het Privium lidmaatschap mag er geen nieuw reisdocument aangevraagd zijn. Deze is namelijk nog niet gekoppeld aan uw Privium kaart;
 • De opzegging van het lidmaatschap mag niet langer dan 2 jaar geleden zijn gedaan.

Aan alles gedacht met Privium

Snel security en grens passeren

Met toegang tot het Priority wachtgebied voor de security check is de wachttijd aanzienlijk korter. Vervolgens passeert u met de irisscan vliegensvlug de grens.

Exclusieve Privium Lounges

Even relaxen, uw meeting voorbereiden en goed eten voor vertrek. De Privium Lounges zijn uw bestemming voor comfort, rust en luxe.

Altijd vooraan parkeren

Parkeer vooraan in Privium 1 of Privium 3. Of maak gebruik van de exclusieve Privium Excellence garage of P6 Valet Parking.

Business class inchecken

Het maakt niet uit wat voor vliegticket u heeft, want met Privium Plus kunt u business class inchecken bij heel veel luchtvaartmaatschappijen.

Ontspannen 2.0 in onze nieuwste lounge

Groter, luxer, voorzien van sanitaire voorzieningen en met meer werkplekken. U bent van harte welkom in onze compleet nieuwe Privium ClubLounge West.

Ontdek al onze Privium Lounges

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van Privium?

In vier stappen kunt u lid worden van Privium en genieten van de snelle en soepele service tijdens uw reizen via Schiphol.

 1. Maak een keuze tussen Privium Basic of Privium Plus. Klik op uw keuze en vul het inschrijfformulier in. U ontvangt een e-mail ter bevestiging.
 2. Activeer vervolgens uw Mijn Schiphol account.
 3. Maak een afspraak voor het aanmaken van uw Privium kaart. Dit kunt u eenvoudig online doen via uw Mijn Schiphol account.
 4. Activeer uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. In de Privium ClubLounge Departures kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Welke Privium lidmaatschappen zijn er?

Bij Privium hebben we verschillende lidmaatschappen, afhankelijk van uw reisbehoefte:

 1. Privium Plus: ideaal voor frequent flyers
 2. Privium Basic: snel naar de gate
 3. Privium Partner: goed voor elkaar
 4. Privium Bedrijfslidmaatschap: tot 15% korting voor bedrijven

Wat zijn de voordelen van een Privium lidmaatschap?

Met Privium Plus krijgt u voorrang op Schiphol en toegang tot exclusieve services.

Uw voordelen met Privium Plus

 • Snelle security- en grenspassage
 • Toegang tot de Privium Lounges
 • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
 • Business class inchecken

Met Privium Basic kunt u gebruik maken van de snelle security- en grenspassage.

Hoe beheer ik mijn Privium lidmaatschap?

U kunt uw lidmaatschap eenvoudig beheren in Mijn Schiphol. Alles bij elkaar in één account: van het wijzigen van persoonsgegevens, inzicht in facturen, uw factuur betalen, lidmaatschap wijzigen tot het reserveren van een parkeerplek.

Moet ik een frequent flyer zijn om lid te worden van Privium?

Nee, u kunt altijd lid worden van Privium, ongeacht hoe vaak u vliegt, met welke airline u vliegt en of u economy, business of first class reist. U hoeft ook geen lid te zijn van een frequent flyer-programma van welke luchtvaartmaatschappij dan ook.

Kan ik Privium lid worden zonder Nederlands paspoort?

Ja, als u in het bezit bent van een geldig paspoort of Europese ID-kaart uit een van de landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland en IJsland dan kunt u lid worden van Privium.

Als u een asielzoeker of vluchtelingen-status heeft kunt u helaas geen lid worden in verband met regelgeving van de Koninklijke Marechaussee. Ook met een verblijfsvergunning kunt u geen Privium lid worden.

Kan mijn partner ook Privium lid worden?

Ja, uw partner kan ook lid worden. Met Privium Partner krijgt uw partner dezelfde voordelen die u heeft op Schiphol. Uw partner kan altijd gebruikmaken van de snelle security- en grenspassage, ook als u niet meereist. Daarnaast zijn er meer voordelen als jullie samen reizen. Lees hier meer over het Privium partnerabonnement.

Wat zijn de algemene voorwaarden en het privacy statement van Privium?

U vindt de algemene voorwaarden van Privium hier. Alles over privacy en Privium is hier te lezen.

 • +31 20 601 4222

  Bel ons met uw vraag

 • privium@schiphol.nl

  Stuur ons een e-mail

 • Twitter/X @Privium

  Ga het gesprek aan of volg ons via Twitter/X