Alles voor een soepele transfer: Overstappen op Schiphol

Je aankomst op Schiphol

Wil je weten wat je te wachten staat als je landt op Schiphol? Voer je vluchtnummer, stad van herkomst of luchtvaartmaatschappij in voor persoonlijk advies.

Aankomende vlucht

Je vertrek van Schiphol

Hoeveel tijd heb je voor je overstap en bij welke gate moet je zijn? Voer je vluchtnummer, bestemming of de luchtvaartmaatschappij in en we helpen je op weg.

Vertrekkende vlucht

Je overstap van of naar de trein

Combineer jij je vlucht met een treinreis? We vertellen graag hoe je bij aankomst op Schiphol het beste je weg kunt vervolgen.

Goed om te weten

Overstappen op Schiphol

Of je je nu moet haasten voor je volgende vlucht of je een paar uur de tijd hebt, je wil natuurlijk dat je overstap zo soepel mogelijk verloopt.

Veelgestelde vragen

Mag ik overstappen op Schiphol tijdens de coronacrisis?

Dat hangt af van je bestemming en het land waar je vandaan komt. Check eerst de corona reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl. Op dit moment is reizen binnen de Europese Unie (EU) en in de Schengenzone mogelijk, maar deze situatie kan met de dag veranderen. Als je overstapt op een vlucht naar een niet-Schengenland of buiten de EU en je in het transfergebied op de luchthaven blijft en binnen 48 uur vertrekt, zorg dan dat je een geldig vliegticket en geldige reisdocumenten hebt, zodat je kunt aantonen dat je op doorreis bent. Stap je over op een vlucht naar een Schengenland of binnen de EU, houd dan rekening met het Nederlandse inreisbeleid.

Hoe lang duurt overstappen op Schiphol?

Dat hangt af van hoe laat je landt op Schiphol en hoe laat je aansluitende vlucht weer vertrekt. We kunnen je persoonlijk advies geven aan de hand van je vluchtnummers. Zoek hier je aankomende vlucht op en klik op vluchtdetails voor meer informatie. Dan kan je aan de hand van je aansluitende vertrekkende vlucht zien hoeveel tijd je hebt voor je overstap en naar welke gate je toe moet.

Kan ik hulp krijgen bij het overstappen op Schiphol?

Ja, als je dit bij het boeken van je reis hebt aangegeven, dan staan onze assistenten voor je klaar om je te helpen met overstappen. Ze wachten op je bij de gate zodra je geland bent en begeleiden je door de terminal naar de gate waar je aansluitende vlucht vertrekt. Lees meer over assistentie bij overstappen op Schiphol.

Waar kan ik een plattegrond van de luchthaven bekijken?

In de lounges staan informatieborden waarop je een plattegrond kunt bekijken. Je vindt de kaart van Schiphol ook online: bekijk onze interactieve plattegrond.

Is er gratis wifi?

Jazeker, we hebben gratis wifi. Je kunt overal op Schiphol online gaan door in te loggen op het 'Airport_Free_Wifi' netwerk. Handig voor korte tekstberichten en mails. Je blijft 4 uur lang automatisch ingelogd. Daarna kun je weer opnieuw gratis inloggen. Lees meer over gratis wifi op Schiphol.

Waar mag ik roken op Schiphol?

Op Schiphol geldt sinds 1 april 2020 een rookverbod. Dit betekent dat de hele terminal rookvrij is. Alleen buiten op het Jan Dellaertplein voor de in- en uitgangen van Schiphol Plaza is het nog mogelijk om te roken. Lees meer over roken op Schiphol.

Alle veelgestelde vragen over reizen via Schiphol