Verwelkomen of juist uitzwaaien: Ophalen en wegbrengen

Kom je me ophalen?

Voer het vluchtnummer, de stad van herkomst of de luchtvaartmaatschappij in om te zien wanneer je passagier landt op Schiphol.

Aankomende vlucht

Breng je me weg?

Voer het vluchtnummer, de bestemming of de luchtvaartmaatschappij in om te zien hoe laat je passagier vertrekt van Schiphol.

Vertrekkende vlucht

Spreek af op de parkeerplaats

Vanwege de maatregelen op Schiphol vragen we je vriendelijk om op de parkeerplaats op je passagier te wachten of daar bij het wegbrengen afscheid van elkaar te nemen. Ga niet de vertrekhal in en wacht in je auto. Het is wat minder gezellig, maar zo zorgen we ervoor dat iedereen die op Schiphol aanwezig is, daar ook echt moet zijn. Je hoeft ook niet naar de betaalautomaat, want je kan je parkeerkosten op P1 eenvoudig afrekenen met je mobiel.

Mondkapje verplicht

Natuurlijk begrijpen we het als je met je reisgezelschap meeloopt als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld omdat ze hulpbehoevend zijn. Fijn dat je je hierbij wel aan de 1,5 meter afstand tot de andere reizigers houdt en altijd je mondkapje draagt.

Goed om te weten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik snel iemand uit laten stappen?

Je kunt vertrekkende reizigers snel afzetten bij ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Om hier even kort te staan, volg je de borden ‘Vertrek’. Wil je uitgebreid afscheid nemen? Parkeer dan in P1 Parkeren. Vanaf hier loop je in 3 tot 6 minuten naar de aankomst- en vertrekhallen.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem zetten?

Kom je met de auto naar Schiphol dan kun je navigeren naar Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Wanneer moet ik op Schiphol zijn als ik iemand wegbreng?

De aanbevolen tijden variëren per vlucht. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. In het algemeen kun je rekening houden met 2 uur voor de vertrektijd voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten. Bekijk de vertrektijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Hoe laat moet ik op Schiphol zijn als ik iemand ophaal?

Je kan dit zelf bepalen: wil je iemand verwelkomen in de aankomsthal, zorg dan dat je daar klaarstaat nadat het vliegtuig geland is. Of spreek een tijdstip af ruim na de aankomsttijd en ontmoet elkaar bij het meetingpoint of in een van de cafés op Schiphol Plaza. Bekijk de aankomsttijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Kan ik me ook laten wegbrengen of ophalen door een taxi?

Jazeker! Met de taxi kun je voor de vertrekhallen uitstappen of juist bij de aankomsthallen instappen. De chauffeur helpt je ook nog eens met je bagage. Lees meer over met de taxi van of naar Schiphol.

Ik kom iemand wegbrengen/ophalen en wil er een dagje Schiphol van maken. Kan dat?

Als je toch naar Schiphol komt, dan kan je er inderdaad een gezellig uitje van maken. Er is ongelooflijk veel te zien en te beleven op de luchthaven. Wat dacht je van vliegtuigen spotten, een speurtocht doen of een kijkje achter de schermen nemen? En daarna lekker eten en drinken op Schiphol Plaza. Bekijk hier onze tips voor een Dagje Schiphol.

Meer veelgestelde vragen