Verwelkomen of juist uitzwaaien: Parkeren en Kiss & Ride

Iemand ophalen

Wanneer je iemand komt ophalen, adviseren we je om te parkeren in P1. Het is vanaf daar 3-5 minuten lopen naar Schiphol Plaza en de aankomsthallen, waar je elkaar kunt ontmoeten.

Meer over P1 Parkeren

Iemand wegbrengen

Om iemand weg te brengen en afscheid te nemen, kun je gebruikmaken van P1 Parkeren Halen en Brengen. De “Kiss & Ride” is bedoeld om iemand snel af te zetten.

Gebruik Kiss & Ride

Voor de Kiss & Ride navigeer je naar Ceintuurbaan Zuid. De Kiss & Ride is bedoeld voor een zeer korte en snelle stop. Houd er rekening mee dat langdurig parkeren hier niet is toegestaan en je een boete kunt krijgen. Een betere optie is om gebruik te maken van P1 Parkeren Halen en Brengen wanneer je iemand uitgebreid wilt wegbrengen of ophalen. Je loopt in een paar minuten naar de vertrekhallen en hebt alle tijd.

Goed om te weten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik snel iemand uit laten stappen?

Als je vertrekkende reizigers even snel met de auto wilt afzetten, dan kun je gebruikmaken van de ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Hou er rekening mee dat deze enkel bedoeld is voor een korte stop. Je kunt beter gebruikmaken van P1 Parkeren Halen en Brengen als je iemand wilt wegbrengen of komt ophalen. Vanaf P1 ben je in een paar minuten bij de vertrekhallen en heb je alle tijd.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem zetten?

Kom je met de auto naar Schiphol dan kun je navigeren naar Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Wanneer moet ik op Schiphol zijn als ik iemand wegbreng?

De aanbevolen tijden variëren per vlucht. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. Bekijk de vertrektijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Hoe laat moet ik op Schiphol zijn als ik iemand ophaal?

Je kan dit zelf bepalen: wil je iemand verwelkomen in de aankomsthal, zorg dan dat je daar klaarstaat nadat het vliegtuig is geland. Of spreek een tijdstip af ruim na de aankomsttijd en ontmoet elkaar bij het meetingpoint of in een van de cafés op Schiphol Plaza. Bekijk de aankomsttijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.
Wil je alle tijd hebben om iemand op te halen, maak dan gebruik van P1 Parkeren Halen en Brengen. Je bent verzekerd van een parkeerplek en je loopt in 3 tot 5 minuten van en naar de aankomsthal.

Waar kan ik het beste parkeren als ik iemand wegbreng of ophaal?

Je kunt vertrekkende reizigers snel afzetten bij ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Maar wil je afscheid nemen van vrienden of familieleden of een zakenrelatie verwelkomen in de aankomsthal? Maak dan gebruik van P1 Parkeren Halen en Brengen. Je bent verzekerd van een plek, je loopt in een paar minuten naar de terminal én je hebt alle tijd voor een kop koffie of een drankje.

Kan ik me ook laten wegbrengen of ophalen door een taxi?

Jazeker! Met de taxi kun je voor de vertrekhallen uitstappen of juist bij de aankomsthallen/Schiphol Plaza instappen. De chauffeur helpt je ook nog eens met je bagage. Lees meer over met de taxi van of naar Schiphol.