Verwelkomen of juist uitzwaaien: Ophalen en wegbrengen

Goed om te weten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik snel iemand uit laten stappen?

Je kunt vertrekkende reizigers snel afzetten bij ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Om hier even kort te staan, volg je de borden ‘Vertrek’. Wil je uitgebreid afscheid nemen? Maak dan gebruik van P1 Parkeren Halen en Brengen. Vanaf P1 loop je in 3 tot 5 minuten naar de vertrekhallen én je kunt nog even samen een kop koffie drinken.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem zetten?

Kom je met de auto naar Schiphol dan kun je navigeren naar Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Wanneer moet ik op Schiphol zijn als ik iemand wegbreng?

De aanbevolen tijden variëren per vlucht. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. Bekijk de vertrektijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Hoe laat moet ik op Schiphol zijn als ik iemand ophaal?

Je kan dit zelf bepalen: wil je iemand verwelkomen in de aankomsthal, zorg dan dat je daar klaarstaat nadat het vliegtuig is geland. Of spreek een tijdstip af ruim na de aankomsttijd en ontmoet elkaar bij het meetingpoint of in een van de cafés op Schiphol Plaza. Bekijk de aankomsttijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.
Wil je alle tijd hebben om iemand op te halen, maak dan gebruik van P1 Parkeren Halen en Brengen. Je bent verzekerd van een parkeerplek en je loopt in 3 tot 5 minuten van en naar de aankomsthal.

Waar kan ik het beste parkeren als ik iemand wegbreng of ophaal?

Je kunt vertrekkende reizigers snel afzetten bij ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Maar wil je wat uitgebreider afscheid nemen van vrienden of familieleden of een zakenrelatie verwelkomen in de aankomsthal? Maak dan gebruik van P1 Parkeren Halen en Brengen. Je bent verzekerd van een plek, je loopt in 3 tot 5 minuten naar de terminal én je hebt alle tijd voor een kop koffie of een drankje.

Kan ik me ook laten wegbrengen of ophalen door een taxi?

Jazeker! Met de taxi kun je voor de vertrekhallen uitstappen of juist bij de aankomsthallen instappen. De chauffeur helpt je ook nog eens met je bagage. Lees meer over met de taxi van of naar Schiphol.

Meer veelgestelde vragen