Verwelkomen of juist uitzwaaien: Ophalen en wegbrengen

Kom je me ophalen?

Voer het vluchtnummer, de stad van herkomst of de luchtvaartmaatschappij in om te zien wanneer je passagier landt op Schiphol.

Aankomende vlucht

Breng je me weg?

Voer het vluchtnummer, de bestemming of de luchtvaartmaatschappij in om te zien hoe laat je passagier vertrekt van Schiphol.

Vertrekkende vlucht

Goed om te weten

Veelgestelde vragen

Waar kan ik snel iemand uit laten stappen?

Je kunt vertrekkende reizigers snel afzetten bij ‘Kiss & Ride’ voor de vertrekhallen. Om hier even kort te staan, volg je de borden ‘Vertrek’. Wil je uitgebreid afscheid nemen? Parkeer dan in P1 Parkeren. Vanaf hier loop je in 3 tot 6 minuten naar de aankomst- en vertrekhallen.

Welk adres kan ik in mijn navigatiesysteem zetten?

Kom je met de auto naar Schiphol dan kun je navigeren naar Ceintuurbaan Zuid, Schiphol, Haarlemmermeer.

Wanneer moet ik op Schiphol zijn als ik iemand wegbreng?

De aanbevolen tijden variëren per vlucht. Check altijd de website van de luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. Bekijk de vertrektijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Hoe laat moet ik op Schiphol zijn als ik iemand ophaal?

Je kan dit zelf bepalen: wil je iemand verwelkomen in de aankomsthal, zorg dan dat je daar klaarstaat nadat het vliegtuig geland is. Of spreek een tijdstip af ruim na de aankomsttijd en ontmoet elkaar bij het meetingpoint of in een van de cafés op Schiphol Plaza. Bekijk de aankomsttijden voor de vlucht of gebruik de gratis Schiphol app.

Kan ik me ook laten wegbrengen of ophalen door een taxi?

Jazeker! Met de taxi kun je voor de vertrekhallen uitstappen of juist bij de aankomsthallen instappen. De chauffeur helpt je ook nog eens met je bagage. Lees meer over met de taxi van of naar Schiphol.

Meer veelgestelde vragen