Privium Plus: De beste manier om te reizen

Vliegt u meerdere keren per jaar? Met Privium Plus krijgt u voorrang op Schiphol en toegang tot exclusieve services. Ontdek alle voordelen van ons lidmaatschap voor frequente reizigers.

 • Snelle security- en grenspassage
 • Toegang tot de Privium Lounges
 • Altijd vooraan parkeren en toegang tot de Privium Excellence garage
 • Business class inchecken

Uw voordelen met Privium Plus

Voorrang bij de controles

Bij de security check krijgt u toegang tot het Priority wachtgebied. En de paspoortcontrole kost u maximaal 10 seconden dankzij de irisscan.

Exclusieve Privium Lounges

Voor luxe en comfort zet u koers naar de Privium Lounges. U geniet hier van kwaliteitseten, stijlvolle werkplekken en ultrasnelle WiFi.

Altijd vooraan parkeren

In Privium 1 of Privium 3. Of naast de vertrekhal in de Privium Excellence garage of de Privium 6 Valet. Dat scheelt een hoop lopen.

Business class inchecken

Met Privium Plus kunt u business class inchecken bij veel airlines. Dat is niet alleen snel, maar ook handig als u meer bagage wilt meenemen.

Vele andere extra’s voor Plus leden

Als Privium Plus lid profiteert u onder andere van Privium op andere Nederlandse airports en krijgt u mooie aanbiedingen bij onze partners.

Ontdek alle andere extra’s

Veelgestelde vragen

Hoe word ik lid van Privium?

In vijf stappen kunt u lid worden van Privium en genieten van diverse privileges tijdens uw reis via Schiphol.

 1. Kies het Privium lidmaatschap dat het beste bij u past en voer uw e-mailadres in.
 2. Als u al een Mijn Schiphol account heeft, vragen wij u om in te loggen, zodat wij alvast enkele gegevens voor u kunnen invullen. Indien u geen Mijn Schiphol account heeft, komt u meteen op het inschrijfformulier terecht.
 3. Vul het inschrijfformulier in en maak in het formulier een afspraak voor het aanmaken van uw Privium kaart.
 4. U ontvangt binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging. Hou voor de zekerheid ook uw SPAM-box in de gaten.
 5. Activeer uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Moet ik een frequent flyer zijn om lid te worden van Privium?

Nee, u kunt altijd lid worden van Privium, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij u reist, hoe vaak u vliegt en of u economy-, business- of first class reist.

Hoe kan ik mijn abonnementsvorm wijzigen?

U kunt in Mijn Schiphol uw abonnement wijzigen. Van Basic naar Plus kan altijd; van Plus naar Basic is pas mogelijk na het eerste lidmaatschapsjaar. Bij het doorvoeren van een wijziging kunt u zelf een ingangsdatum selecteren. Bij het wisselen van lidmaatschap (Plus naar Basic of Basic naar Plus) dient er een nieuwe kaart aangemaakt te worden in de Privium ClubLounge Departures. U kunt in Mijn Schiphol hier een afspraak voor maken.

Moet ik mijn paspoort meenemen als ik reis met Privium?

Ja, Privium is enkel een aanvulling op uw standaard benodigde reisdocumenten. U moet zich altijd en overal kunnen legitimeren met een geldig reisdocument (paspoort of Europese ID-kaart). De Koninklijke Marechaussee kan er naar vragen. Bovendien moet u bij binnenkomst in het land van bestemming altijd een geldig reisdocument laten zien.

Kan ik na het aanmelden meteen gebruikmaken van de Privium kaart?

Na het online aanmelden voor het lidmaatschap en het maken van een afspraak, dient u uw Privium kaart in de Privium ClubLounge Departures te activeren. Tijdens uw afspraak maken we de Privium kaart aan met uw paspoortgegevens en unieke irispatroon. In de Privium ClubLounge Departures kunt u uw gewenste betaalmethode kiezen. Daarna is de Privium kaart direct klaar voor gebruik en gaat uw lidmaatschap in.

Hoe werkt heractivatie van het Privium lidmaatschap

Heeft u uw Privium kaart nog en wilt u deze weer heractiveren? In veel gevallen kunnen wij dat op afstand voor u regelen middels dit formulier.

Voorwaarden activatie op afstand:

 • U heeft uw Privium kaart nog in uw bezit en wilt hetzelfde lidmaatschapstype als u eerder had;
 • Deze kaart moet nog geldig zijn (zie expiratiedatum op de kaart);
 • Sinds de beëindiging van het Privium lidmaatschap mag er geen nieuw reisdocument aangevraagd zijn. Deze is namelijk nog niet gekoppeld aan uw Privium kaart;
 • De opzegging van het lidmaatschap mag niet langer dan 2 jaar geleden zijn gedaan.

Neem contact op via:

 • +31 20 601 4222

  Bel ons met uw vraag

 • privium@schiphol.nl

  Stuur ons een e-mail

 • Twitter/X @Privium

  Ga het gesprek aan of volg ons via Twitter/X