Actuele informatie over het coronavirus en Schiphol

Laatste update: 22 oktober 2020, 16:41, Amsterdam

Schiphol volgt de landelijke en internationale ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Nu steeds meer luchtvaartmaatschappijen stap voor stap weer meer gaan vliegen blijft jouw gezondheid en die van je medereizigers voor ons het allerbelangrijkst. Heb je koorts of milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of een lichte hoest, blijf dan thuis. Ook vragen wij iedere reiziger om een gezondheidsverklaring thuis in te vullen en mee te brengen.

Advies

Op deze liveblog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Heb je vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Bekijk alle actuele berichten over vandaag

Laatste nieuws

 • Mag ik naar of via Schiphol reizen?

  In Nederland grijpt het coronavirus momenteel weer meer om zich heen. Daarom gelden hier nu aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vanwege de maatregelen en reisbeperkingen mag je op dit moment alleen in bepaalde situaties of onder bepaalde voorwaarden naar of via Schiphol reizen. Of dit voor jou geldt, kun je checken op deze website van de Nederlandse overheid.

  Als je via Schiphol reist en je hebt tijdens je overstap wat tijd over, dan mag je alleen de luchthaven verlaten als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Zorg er sowieso altijd voor dat je een geldig vliegticket hebt en al je reisdocumenten in orde zijn. Je moet hiermee kunnen aantonen dat je op doorreis bent. Bekijk hier meer vragen en antwoorden over reizen naar Nederland.

 • Sluiting eet- en drinkgelegenheden voor security

  In verband met de aangekondigde nieuwe coronamaatregelen vanuit de overheid zijn alle eet- en drinkgelegenheden voor security (o.a. Schiphol Plaza) gesloten vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur. Het is wel mogelijk om eten en drinken af te halen. Voor reizigers die zich in het gebied na security bevinden, blijven de eet- en drinkgelegenheden geopend. Bekijk hier waar je terecht kunt.

  Alle winkels op Schiphol, zowel voor als na security, zijn dagelijks na 20.00 uur gesloten, met uitzondering van de supermarkt. Tevens geldt tussen 20.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ‘s ochtends een alcoholverbod: het is dan niet toegestaan om alcohol te kopen en te nuttigen op de luchthaven.

 • Download de CoronaMelder app

  Help jij mee de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan? Download dan nu de CoronaMelder app. De app waarschuwt je wanneer je in de buurt bent geweest van iemand met corona zodat je hier de gepaste maatregelen op kunt nemen.

  Hoe werkt de app? De app geeft een waarschuwing af wanneer je langer dan 15 minuten in de buurt bent geweest van een persoon met corona. Deze persoon moet de app ook gebruiken. Door middel van Bluetooth kan de app zien hoe dicht je bij iemand in de buurt bent geweest. De app ziet niet waar en bij wie je geweest bent. Heb je een melding gekregen? Dan word je sterk geadviseerd om tot 10 dagen na het contact thuis te blijven en bij klachten je te laten testen.

  Je kunt de app hier downloaden.

  Let op: De app is alleen te gebruiken in Nederland

 • Coronamaatregelen op Schiphol

  Van 1,5 meter afstand houden tot het meenemen van je gezondheidsverklaring: op onze website vind je de meest gestelde vragen over het reizen via Schiphol en de corona-maatregelen die nu op de luchthaven van kracht zijn.

  Afstand houden is op Schiphol het allerbelangrijkste. Overal op de luchthaven helpen we je via markeringen, vloerstickers en posters 1,5 meter afstand te bewaren. Ook staan onze collega’s klaar om je te helpen hierbij. We vragen je extra goed je best te doen om afstand te bewaren en regelmatig je handen te wassen als je op Schiphol bent.

 • Teststraat tijdelijk gesloten per 12 september

  Vanwege de beperkte testcapaciteit in Nederland is vanuit het ministerie van VWS bepaalt dat de corona teststraat op Schiphol tijdelijk wordt gesloten. Zo komt er meer capaciteit vrij die elders kan worden benut.

  Er verandert niets aan jouw reis zelf. Op Schiphol hebben we diverse maatregelen getroffen zodat jij veilig en verantwoord kunt blijven reizen. Kom je terug uit een oranje of rood risicogebied? Dan dien je bij aankomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. We hopen dat je op korte termijn je weer kunt laten testen op de luchthaven.

 • Code oranje voor Griekse eilanden

  Vanwege een toenemend aantal besmettingen onder terugkerende reizigers geldt voor de Griekse eilanden vanaf vandaag code oranje. Dit betekent dat het wordt afgeraden om naar deze gebieden te reizen. Zit je op dit moment nog in een van deze gebieden? Dan is het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

  De meest actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn te vinden op de website Nederland Wereldwijd.

 • Update: mondkapjes op Schiphol

  We roepen iedereen op om in alle passagiersgebieden op Schiphol een mondkapje te dragen. Dit geldt voor reizigers en medewerkers, van Schiphol Plaza tot aan het vliegtuig.

  Deze oproep is een aanvulling op het beleid waarin het al verplicht was om in bepaalde gebieden, waaronder check-in en security, een mondkapje te dragen. Ook onderstaande maatregelen blijven van toepassing:

  • kom niet naar de luchthaven als je klachten hebt
  • houd anderhalve meter afstand
  • houd je aan de hygiëneregels

  Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig en verantwoord kan blijven reizen.

 • Mag ik overstappen op Schiphol?

  Of je mag overstappen op Schiphol hangt af van je bestemming en het land waar je vandaan komt. Hiervoor check je allereerst de reisadviezen op Nederland Wereldwijd. Momenteel zijn reizen binnen de Europese Unie (EU) en in de Schengenzone weer mogelijk, maar deze situatie kan veranderen als het aantal besmettingen met het coronavirus weer toeneemt. Reis je van buiten Europa en stap je over op Schiphol? Kijk dan goed naar de reisadviezen die gelden voor het land waarvandaan je vertrekt, Nederland en het land van bestemming.

  Als je overstapt op een vlucht naar een niet-Schengenland of buiten de EU en je in het transfergebied op de luchthaven blijft en binnen 48 uur vertrekt, zorg dan dat je een geldig vliegticket en geldige reisdocumenten hebt. Je moet hiermee kunnen aantonen dat je op doorreis bent. Stap je over op een vlucht naar een Schengenland of binnen de EU, dan is voor jou het Nederlands inreisbeleid van toepassing.

 • Oranje reisadvies voor heel Spanje en delen van Frankrijk

  Het reisadvies voor Spanje (inclusief de Canarische eilanden) en delen van Frankrijk wordt vanaf dinsdag 24 augustus 00:00 van geel op oranje gezet. Dit betekent dat het wordt afgeraden om naar deze gebieden te reizen. Zit je op dit moment nog in een van deze gebieden? Dan is het dringende advies om bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. De quarantaine geldt vanaf 00.00 ook voor reizigers die terugkomen uit Aberdeen.

  Gebieden in Frankrijk die straks oranje gekleurd zijn: Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes, Parijs en Marseille.

  De meest actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn te vinden op de website Nederland Wereldwijd.

 • Temperatuurcheck door luchtvaartmaatschappij

  Vertrek je vanaf Schiphol? Sommige bestemmingen vereisen een temperatuurcontrole voordat je het vliegtuig instapt om te checken of je geen koorts hebt. Het kan dus voorkomen dat je luchtvaartmaatschappij op Schiphol je temperatuur meet. Dit gebeurt met een infraroodthermometer op je voorhoofd. Wil je weten of dit bij jouw vlucht het geval is? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Corona teststraat op Schiphol

  Reis je uit een hoog-risicogebied, oftewel een land of streek met een oranje of rood reisadvies, dan kan je het verzoek krijgen om je te laten testen op corona. Hiervoor kun je op Schiphol terecht in de COVID-19 teststraat tussen aankomsthal 3 en 4. De teststraat staat duidelijk aangegeven met bewegwijzering. Medewerkers van de GGD staan hier klaar om je gratis te testen.

  De teststraat is geopend van 06.00 uur tot 18.00 uur en is bedoeld voor zowel reizigers die Nederland bezoeken als reizigers die naar Nederland terugkeren. Heb je geen verzoek gekregen om je te laten testen? En wil je je alsnog laten testen op corona? Meld je dan bij een GGD-medewerker in de teststraat. Zij helpen je verder. Lees hier meer over de teststraat.

 • Quarantaine verkort naar 10 dagen

  Met ingang van woensdag 19 augustus roept de regering reizigers uit een risicogebied op om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Eerder was dit 14 dagen.

  Hoe weet je of je vanuit een risicogebied naar Nederland komt? Risicogebieden hebben een oranje of rood reisadvies. We adviseren je daarom ook om de reisadviezen nauwkeurig in de gaten te houden via Nederland Wereldwijd. De reisadviezen voor landen veranderen regelmatig.

 • Aangepaste reisadviezen

  Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus, veranderen reisadviezen voor landen regelmatig. Zo is vandaag het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk aangepast naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). We begrijpen dat je meer informatie zoekt als je een vlucht naar landen met een veranderd reisadvies hebt geboekt. Daarom adviseren we je om de actuele reisadviezen nauwkeurig in de gaten te houden via Nederland Wereldwijd.

  Heb je vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Inreisverbod Marokko vanaf 13 augustus

  Vanaf donderdag 13 augustus geldt er een inreisverbod voor reizigers vanuit Marokko naar Nederland. Dit betekent dat reizigers vanaf deze datum niet meer in Nederland worden toegelaten.

  Er zijn enkele uitzonderingen op het inreisverbod, deze lees je hier. We begrijpen dat je meer informatie zoekt als je een vlucht naar die landen hebt geboekt. Daarom adviseren we je om de actuele reisadviezen nauwkeurig in de gaten te houden via Nederland Wereldwijd. Heb je vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Oranje reisadvies voor Malta

  Vanaf woensdag 12 augustus is het reisadvies voor Malta aangepast van geel naar oranje. Alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd. Heb je Malta bezocht? Dan krijg je het dringende advies om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

  De meest actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn te vinden op de website Nederland Wereldwijd.

 • Oranje reisadvies voor Finland, Estland en Litouwen

  Vanaf maandag 10 augustus is het reisadvies voor Finland, Estland en Litouwen aangepast van geel naar oranje. Alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd.

  Finland, Estland en Litouwen hebben reisbeperkingen ingesteld voor Nederlanders. Vanaf vandaag wordt Nederlanders de toegang tot Litouwen geweigerd. Finland trof dezelfde maatregel al eerder, Nederlanders zijn alleen welkom als het om aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer gaat. Estland heeft een verplichte quarantaine ingesteld, net als Finland.

 • Reisadvies zes gebieden Spanje aangescherpt

  Met ingang van maandag 10 augustus is het reisadvies voor zes gebieden in Spanje aangescherpt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de provincies Barcelona, Lerida, Huesca, Zaragoza, Teruel en Soria geldt vanaf 00.00 code oranje (alleen noodzakelijke reizen). Wanneer je terugkomt uit één van deze gebieden word je dringend geadviseerd tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

  De meest actuele reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn te vinden op de website Nederland Wereldwijd.

 • Binnenkort teststraat op Schiphol voor reizigers uit risicogebieden

  Reis je met het vliegtuig vanuit een land met een oranje of rood reisadvies naar Nederland? Binnenkort wordt er een teststraat ingericht voor reizigers uit deze gebieden. De teststraat komt in Aankomsthal 3. De testen worden uitgevoerd door GGD Kennemerland. Op Schiphol vind je straks duidelijke bewegwijzering zodat je de teststraat gemakkelijk kunt vinden. De GGD werkt hard aan het inrichten van de teststraat. We houden je via de liveblog op de hoogte.

  De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn te vinden op de website Nederland Wereldwijd.

  De teststraat is een aanvulling op al bestaande maatregelen op Schiphol. We werken daarin nauw samen met alle betrokken overheden, autoriteiten en luchtvaartpartners om iedereen veilig en verantwoord te laten reizen. We vragen je hierin ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zo houden we samen corona onder controle.

 • Veranderende reisadviezen - Spanje en Marokko

  Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus, veranderen reisadviezen voor landen regelmatig. Zo zijn onlangs de adviezen voor delen van Spanje en Marokko aangepast. We begrijpen dat je meer informatie zoekt als je een vlucht naar die landen hebt geboekt. Daarom adviseren we je om de actuele reisadviezen nauwkeurig in de gaten te houden via Nederland Wereldwijd.

  Heb je vragen over jouw vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Mag ik iemand wegbrengen of ophalen?

  Je vriend, familielid of geliefde gaat op reis of komt ein-de-lijk thuis. Dan begrijpen we heel goed dat je zo lang mogelijk bij elkaar wilt zijn. Toch vragen we je of je als wegbrenger of ophaler buiten afscheid neemt, of op de parkeerplaats elkaar begroet. Want in de vertrek- en aankomsthallen is anders te weinig ruimte voor reizigers om 1,5 meter afstand te houden. Dankjewel dat je hier rekening mee houdt. Lees alles over waar je wel iemand kunt uitzwaaien of ophalen op onze website.

 • Welke maatregelen kan ik op Schiphol verwachten?

  Normaal gesproken is de zomer de drukste periode op Schiphol, maar dat is nu wel anders. Er zijn minder reizigers en we houden afstand van elkaar. Maar door afstand te houden kan het juist wat drukker voelen. En hoe kunnen we elkaar die ruimte geven, als we met velen tegelijkertijd in of uit hetzelfde vliegtuig willen stappen? Lees alle maatregelen die we hebben getroffen op onze website.

 • Schiphol steeds verder open

  Nu het vliegverkeer en daarmee ook het aantal reizigers toeneemt openen we op Schiphol steeds meer plekken op de luchthaven. Vanaf vandaag zijn Vertrek 1, de G-pier en Lounge 3 & 4 weer geopend. Vertrek 4 & de HM-pier worden alleen weer geopend als er daadwerkelijk vluchten ingepland staan op deze locatie.

  Wekelijks leggen we een puzzel op basis van het aantal vliegbewegingen, passagiers en de benodigde gebieden van de terminal. Verantwoord en veilig reizen blijft uiteraard de norm.

 • Reizen naar Nederland vanuit deze 15 niet EU-landen mag weer

  Stap voor stap mogen we op Schiphol steeds meer reiziger van buiten Europa verwelkomen. Vanaf 1 juli is het inreisverbod voor 15 landen buiten Europa opgeheven. Nederland opent de grenzen voor Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw Zeeland, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay en China. Voor China geldt dat het inreisverbod pas wordt opgeheven als Europese reizigers ook weer welkom zijn in China. Iedere twee weken wordt de lijst met landen waarvoor het inreisverbod blijft gelden opnieuw bekeken. Verslechtert de gezondheidssituatie in een land sterk dan kan de toegang tot Europa en Nederland snel wijzigen.

  Reizen vanuit deze landen wordt door Nederland veilig geacht. Dit betekent niet dat reizen naar deze landen wordt aangeraden, als dit niet strikt noodzakelijk is. Reizigers uit landen die niet op de veilige lijst van de Europese Unie staan, kunnen alleen naar Europa reizen wanneer zij onder één van de uitzonderingscategorieën van het inreisverbod vallen. Voor deze uitzonderingscategorieën geldt een dringend advies om na aankomst 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

 • Vul je gezondheidsverklaring in voor je gaat vliegen

  Alle reizigers die via Schiphol vliegen moeten een zelf-ingevulde gezondheidsverklaring bij zich hebben. Download hier het formulier en print er twee uit. Het formulier voor je heenvlucht vul je in voordat je thuis vertrekt. Het tweede formulier kan je invullen voordat je aan je terugvlucht begint. Je moet dit kunnen tonen als je op Schiphol, in het vliegtuig of op de luchthaven van bestemming hierom gevraagd wordt. Stop de gezondheidsverklaring daarom op een handige plek, bij je paspoort of bij je boarding pass.

 • Maatregelen op Schiphol bij een toenemend aantal vluchten

  Langzaam maar zeker neemt het vliegverkeer van en naar Schiphol weer wat toe. En daarbij verwachten we de komende periode een toename van het aantal reizigers. Om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel en met een gerust hart kan blijven reizen, hebben we maatregelen genomen op het gebied van hygiëne, anderhalvemeter afstand houden en reizigerscommunicatie. Voordat je naar Schiphol komt willen we je daarom graag op de hoogte stellen van wat je kunt verwachten. Hier lees je meer over onze maatregelen en hoe je je kunt voorbereiden op je reis.

 • De overheid staat reizen binnen Europa na 15 juni weer toe

  De overheid heeft vanavond bekend gemaakt dat reizen naar de meeste landen binnen Europa na 15 juni weer is toegestaan. De landen in het Schengengebied gaan van de code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus je hoeft als je terugkeert naar Nederland niet twee weken thuis te blijven. Landen die geen Nederlandse toeristen willen ontvangen of waar quarantainemaatregelen gelden blijven voorlopig op oranje staan. Voor de meest actuele reisadviezen verwijzen we je graag door naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Ga je binnenkort op reis? Kom zo veel mogelijk alleen

  Voor een veilige en verantwoorde start van je reis, vragen we je om zo veel mogelijk alleen naar Schiphol te komen. Voor wegbrengers en ophalers geldt nog steeds: loop niet met reizigers mee naar binnen of naar buiten, tenzij dit niet anders kan. Zet de reiziger voor de vertrekhal af, of wacht in je auto op de parkeerplaats.

 • KLM voegt meer bestemmingen toe aan netwerk

  KLM vliegt vanaf juli weer naar meer bestemmingen, zo heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd. Met name in Zuid-Europa wordt het bestemmingenaanbod uitgebreid. Het gaat onder andere om Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split. Meer informatie vinden?

 • Horeca gaat weer open

  Vanaf 1 juni mogen horecagelegenheden weer open, dus ook op Schiphol. Dat betekent dat je straks ook weer in één van onze horecagelegenheden terecht kunt. Het maken van een reservering is niet nodig. Wel zal dit iets anders zijn dan dat je hiervoor gewend was. Zo is er, volgens de richtlijnen van het RIVM, ook in onze restaurants plek voor maximaal 30 personen. Vanaf 1 juli zijn er naar alle waarschijnlijkheid weer meer zitplekken, waarbij onze horecapartners zich natuurlijk houden aan de max. van 100 personen (uiteraard afhankelijk van de grootte van de horecagelegenheid).

  Nog niet ieder restaurant of café zal geopend zijn vanaf 1 juni. Het uitgangspunt is wel dat we reizigers een horeca-aanbod voor ieder moment van de dag kunnen aanbieden. Vervolgens zullen er weer meer horecagelegenheden openen als het aantal Schipholreizigers ook toeneemt. Bij elke geopende horecagelegenheid met zitplaatsen vind je een host(ess) die je een plekje toe zal wijzen en die ervoor zorgt dat er niet teveel mensen binnen zitten. Ook is er overal plek om je handen te desinfecteren. Zo zorgen we er samen voor dat je veilig kunt reizen.

 • Transavia start vliegschema stap voor stap op

  Transavia start vanaf 4 juni stap voor stap het vluchtschema weer op met inachtneming van extra gezondheidsmaatregelen. De luchtvaartmaatschappij ziet dat er belangstelling bij de klanten is om te reizen én er sprake is van een geleidelijke versoepeling van beperkingen en restricties in Nederland en inreisbepalingen van andere landen in Europa.

  Transavia vliegt vanaf 4 juni vanaf Amsterdam op bestemmingen in Griekenland (Athene, Heraklion en Thessaloniki), Portugal (Faro en Lissabon) en Spanje(Malaga). Ga jij binnenkort vliegen met Transavia? Alle informatie over de extra voorzorgsmaatregelen lees je op de website van Transavia

 • EU-inreisverbod verlengd tot 15 juni

  Het EU-inreisverbod voor niet essentiële reizen is met 30 dagen verlengd, tot 15 juni 2020. Het gaat om een inperking voor alle niet noodzakelijke reizen van personen vanuit derde landen naar Europa (alle EU-lidstaten, alle leden van Schengen en het VK). Er zijn enkele uitzonderingen. Wil je binnenkort naar Nederland reizen? Kijk dan hier of je onder één van de uitzonderingsposities valt.

 • Mondkapjes aan boord KLM-vluchten verplicht

  Met ingang van 4 mei start KLM haar netwerk weer langzaam op. Dagelijks wordt er op zeven extra bestemmingen gevlogen. Dit zijn: Barcelona, Madrid, Roma, Milaan, Boedapest, Praag, Warschau en Helsinki.

  Vanaf 11 mei is het dragen van mondkapjes aan boord (en tijdens het boarden) van alle vluchten van KLM verplicht. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om gezichtsbescherming te regelen. Deze regels gelden voorlopig tot 31 augustus 2020.

 • Basisdienstregeling KLM tot 3 juli

  KLM verlengt haar aangepaste basisdienstregeling in ieder geval tot en met 3 juli. Dit betekent dat tot deze datum ongeveer vijf tot tien procent van het normale aantal vluchten wordt uitgevoerd. De dienstregeling was oorspronkelijk van kracht tot 3 mei maar is met twee maanden verlengd.

  Welke vluchten er door kunnen gaan kan per week veranderen. Dit is onder andere afhankelijk van de maatregelen van verschillende autoriteiten. Een overzicht van de locaties waar nog op gevlogen wordt is te vinden op de website van KLM.

  We adviseren je voordat je een reis boekt goed te checken of er beperkingen gelden voor jezelf en de bestemming waar je naartoe wilt vliegen. Voor geboekte KLM vluchten die later alsnog geannuleerd worden, ontvang je een voucher.

 • Transavia annuleert alle geplande vluchten tot en met 27 mei

  Transavia heeft besloten alle geplande vluchten tot en met 27 mei niet uit te voeren. Een uitzondering hierop zijn repatrieringsvluchten. De restricties en maatregelen vanuit Nederland en de landen waar Transavia op vliegt, legt de luchtvaartmaatschappij nog teveel beperkingen op. Meer informatie over jouw vlucht met Transavia? Bekijk hun liveblog omtrent het coronavirus of neem direct contact met ze op.

 • Update gezondheidsverklaring

  Voor reizigers uit hoog risico gebieden is vanaf 17 april 18.00 uur, een gezondheidsverklaring verplicht. Ook worden reizigers uit deze gebieden dringend verzocht om twee weken in quarantaine te gaan. De Europese luchtvaartorganisatie (EASA) houdt een lijst bij van vliegvelden in gebieden met een hoog risico op besmetting. De bovengenoemde maatregelen gelden voor aankomende reizigers in Nederland die vertrokken zijn vanaf de vliegvelden in genoemde landen en regio’s.

  Reizigers die vertrekken uit deze hoog risicogebieden ontvangen een formulier van de luchtvaartmaatschappij waarmee zij reizen. De vragenlijst is opgesteld door de GGD en de RIVM en dient voor het instappen te worden ingevuld. Reizigers dienen het formulier tijdens de reis bij zich te houden. Als op het formulier één van de vragen met ‘ja’ is beantwoord wordt de reiziger niet toegelaten aan boord door de luchtvaartmaatschappij.

 • EU-inreisverbod verlengd

  De Europese Commissie heeft op 8 april 2020 een voorstel gepubliceerd om het EU-inreisverbod voor niet essentiële reizen met 30 dagen te verlengen, tot 15 mei 2020. Het kabinet heeft besloten dit voorstel over te nemen. Het gaat om een inperking voor alle niet noodzakelijke reizen van personen vanuit derde landen naar Europa (alle EU-lidstaten, alle leden van Schengen en het VK). Er zijn enkele uitzonderingen. Wil je binnenkort naar Nederland reizen? Kijk dan hier of je onder één van de uitzonderingsposities valt.

  De vliegverboden voor reizigers vanuit risicogebieden naar de BES-eilanden worden verlengd tot 28 april 2020 18:00 uur. Het Europees inreisverbod heeft geen werking op de BES-eilanden en daarom heeft het kabinet besloten om het ingestelde vliegverbod te verlengen.

 • Gezondheidsverklaring verplicht

  Vanaf 17 april 2020 om 18:00 uur is een gezondheidsverklaring verplicht voor reizigers uit hoog-risicogebieden. Dit hebben de ministeries van Infrastructuur & Waterstaat en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten. De verklaring dient voor het instappen te worden ingevuld. Voor de definitie van hoog-risicogebieden wordt gekeken naar de lijst van gebieden die het Europees Luchtvaartagentschap bijhoudt. Reizigers uit hoog-risicogebieden worden daarnaast dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

  Vanwege de invoertermijn van de gezondheidsverklaring worden de vliegverboden voor Italië, Spanje en Oostenrijk met een week verlengd tot 17 april 2020 18:00 uur. Hierna komen deze vliegverboden te vervallen.

 • Parking P3 gesloten

  Vanaf dinsdag 14 april wordt parking P3 tijdelijk gesloten in verband met de afgenomen vraag naar parkeerplaatsen. Dit geldt voor het parkeerterrein, de parkeergarage en Privium. P4 Basic Parking en Terminal Valet Parking zijn al gesloten.

  Parkeren is nog mogelijk op P1 (Kort en Holiday) en P6 Valet. De P1 48-uurs limiet is opgeschort en het tarief is vanaf nu gelijk aan P3. Heb je al een P3 parkeerplaats geboekt? Deze wordt automatisch geüpgraded naar P1. Ook de mogelijkheid om je parkeerreservering gratis te annuleren of wijzigen blijft nog steeds geldig. Heb je jouw auto al op P3 geparkeerd staan? Deze kun je nog gewoon ophalen.

 • Aangekomen uit de VS? 14 dagen in thuisquarantaine

  Land je op Schiphol met een vlucht afkomstig uit de Verenigde Staten? Het kabinet roept Nederlanders die terugkeren uit Amerika op om bij terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Dezelfde oproep geldt voor mensen die met een repatriëringsvlucht naar Nederland komen uit landen vanwaar verder geen vluchten op Schiphol mogen landen. Dit zijn het vaste land van China (inclusief Hong Kong), Zuid-Korea, Italië, Spanje en Oostenrijk. Hoewel de thuisquarantaine niet verplicht is en ook niet wordt gecontroleerd, vraagt het kabinet reizigers die terugkomen uit deze landen nadrukkelijk om hieraan mee te werken.

 • Verdere sluiting van gebieden op Schiphol

  Vanaf vandaag zijn op Schiphol alleen de D, E en F pier in gebruik. De B pier blijft deels toegankelijk voor de gates waar reizigers met een bus naar het vliegtuig gebracht worden. De overige gates op de B pier en de volledige C, G en H/M pier zijn vanaf nu buiten gebruik. Deze pieren zetten we in om vliegtuigen te parkeren. Op deze manier verkleinen we Schiphol verder en passen we ons aan aan de crisissituatie.

  Check-in is nog mogelijk bij Vertrek 2 en 3. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 voor vluchten van en naar Schengenlanden en Lounge 2 voor overige vluchten open. Vanaf vandaag sluiten we de faciliteiten en de toegang tot Lounge 3. Heb je hier vragen over? Onze medewerkers ter plekke helpen je graag.

 • Eet- en drinkgelegenheden dicht tot 28 april

  De overheid heeft gisterenavond besloten om alle maatregelen met betrekking tot het coronavirus te verlengen tot 28 april. Dat betekent voor Schiphol dat ook onze eet- en drinkgelegenheden tot die datum gesloten blijven. Eten en drinken is nog wel verkrijgbaar bij kiosken en ‘Grab&Fly’ outlets op de pieren. Reizigers kunnen ook hun eigen lege waterflesje meenemen en vullen bij een van de 90 watertappunten met kraanwater.

 • Transavia en EasyJet houden toestellen aan de grond

  Luchtvaartmaatschappijen Transavia en EasyJet houden al hun toestellen aan de grond. Er worden geen vluchten meer uitgevoerd. Een uitzondering hierop zijn repatrieringsvluchten. Voor Transavia geldt deze maatregel in ieder geval tot en met 6 mei. Voor EasyJet is dit tot nader order.

  Heb je vragen over een geplande reis? Neem dan contact op met jouw luchtvaartmaatschappij.

 • Vliegverbod verlengd tot 10 april

  De aangekondigde vliegverboden voor passagiersvluchten van het vasteland van China (inclusief Hong Kong), Zuid-Korea, Italië, Iran, Spanje en Oostenrijk zijn door het kabinet verlengd tot 10 april 2020 18.00 uur. Een uitzondering hierop is repatriëring van EU-, Verenigd Koninkrijk- en Schengen-reizigers, mits zij kunnen aantonen dat ze op doorreis zijn.

  Reizigers die in deze periode tot en met 10 april 18.00 uur een vlucht gepland hebben staan uit of richting deze landen adviseren wij om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Voor informatie over de verlenging van het vliegverbod, bekijk de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Noodverordening

  Met ingang van vandaag kan de Gemeente Haarlemmermeer boetes gaan uitdelen aan reizigers die de regels m.b.t. social distancing niet naleven. Groepen van 3 of meer personen die geen anderhalve meter afstand houden, kunnen een boete krijgen. Gezinnen en kinderen uitgezonderd.

  Dit geldt ook voor locatie Schiphol, zoals te lezen in de zogenaamde noodverordening.

 • Sluiting panoramaterras en Airport Park

  Vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn het het panoramaterras en Airport Park momenteel gesloten.

 • Vertrekt je vlucht vanaf Schiphol? Ga naar vertrekhal 2 of 3

  Vanaf vandaag gaat jouw reis via Schiphol iets anders dan je gewend bent. Vanwege de coronacrisis vertrekken er de laatste tijd een stuk minder reizigers dan normaal. Daarom hebben we de security- en paspoortcontrole in vertrekhal 1, 3 en 4 gesloten en zijn de incheckbalies in vertrekhal 1 buiten gebruik. Je kunt terecht bij de incheckbalies in Vertrek 2 of 3.

  Bekijk hier waar je naartoe moet

  live blog message image
 • Update: ophalen of wegbrengen op Schiphol

  Haal je iemand op of zet je iemand af op Schiphol? Loop niet met reizigers mee naar binnen of buiten, alleen als dit niet anders kan. #staysafe

 • Vliegverbod voor passagiersvluchten uit Oostenrijk

  Naast Spanje geldt er sinds 23 maart 21.00 uur ook een reisverbod voor passagiersvluchten uit Oostenrijk. Deze vluchten mogen niet uitgevoerd worden tot in ieder geval 6 april 21.00 uur. Een uitzondering hierop is repatriëring van EU-, Verenigd Koninkrijk- en Schengen-reizigers, mits zij kunnen aantonen dat ze op doorreis zijn. Reizigers mogen alleen aan boord als zij aan de gezondheidsrichtlijnen van de WHO en EU voldoen. Tevens is het vervoer van medisch personeel of patiënten uitgezonderd, wanneer dit in het belang is van de volksgezondheid in Nederland.

  Reizigers die in deze periode tot en met 6 april een vlucht gepland hebben staan uit of richting Oostenrijk en Spanje adviseren wij om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Voor meer vragen over reizen en het coronavirus, bekijk de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Voor je eigen veiligheid en die van anderen: houd 1,5 meter afstand

  Voor je eigen veiligheid en die van iedereen op Schiphol: houd 1,5 meter afstand van elkaar. Sta je in een rij? Zet dan je koffer ruim voor je neer om ruimte vrij te houden. Bij de ticketbalies, incheckbalies, transferbalies en aankomstposten is met tape of afscheidingslint aangegeven wat 1,5 meter is, zodat je hier rekening mee kunt houden.

  Elke vlucht krijgt een aparte bagageband zodat je genoeg afstand kunt houden bij het ophalen van je bagage. Douane houdt intensieve controle op zogeheten 100% controlevluchten die op Schiphol aankomen, bijvoorbeeld uit het Caribisch gebied. Voor deze vluchten maakt de Douane gebruik van speciale faciliteiten in de bagagekelder- en hal. Deze faciliteiten waren alleen beschikbaar bij bagageband 22. Deze processen worden na vandaag verspreid zodat ook de bagage van deze vluchten op aparte banden aankomt.

  Lees hier meer over de maatregelen.

 • Update: Passagiersvluchten uit Spanje landen niet meer op Schiphol

  Update tijdelijk reisverbod Spanje: De Nederlandse overheid maakte op 21 maart bekend dat passagiersvluchten uit Spanje niet meer uitgevoerd mogen worden tot in ieder geval 4 april, 20.00 uur. Een uitzondering hierop is repatriëring. Tot zondagavond gold dit alleen voor Nederlandse reizigers. Deze repatriëring is inmiddels door de overheid uitgebreid tot EU-, Verenigd Koninkrijk- en Schengen-reizigers, mits zij kunnen aantonen dat ze op doorreis zijn. Dit mag ook met een ander vervoersmiddel, zoals de trein, worden voortgezet. Reizigers mogen uitsluitend aan boord in overeenstemming met de gezondheidsrichtlijnen van de WHO en EU, zodat zij geen extra gezondheidsrisico vormen voor de Nederlandse bevolking. Met deze verruiming van repatriëring stelt de Nederlandse overheid andere EU-reizigers in staat om via Schiphol naar hun thuisland te gaan.

  Reizigers die in deze periode tot en met 4 april een vlucht gepland hebben staan uit of richting deze landen adviseren wij om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Voor meer vragen over reizen en het coronavirus, bekijk de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 • Toegangsvoorwaarden voor niet EU-burgers die naar Nederland willen reizen

  De Rijksoverheid heeft vanavond bekendgemaakt vanaf donderdag 19 maart 2020 om 18.00 uur de toegangsvoorwaarden te verscherpen voor niet EU-burgers die naar Nederland willen reizen. De reisbeperking geldt niet voor o.a. EU burgers (met inbegrip van onderdanen van het Verenigd Koninkrijk) en hun familieleden en burgers van Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein en hun familieleden. Daarnaast zijn nog enkele andere uitzonderingen. Wil je binnenkort naar Nederland reizen, kijk dan hier of je onder één van de uitzonderingsposities valt.

 • Transavia stopt vanaf maandag tijdelijk alle vluchten

  Transavia heeft besloten de geplande vluchten tussen maandag 23 maart en zondag 15 april 2020 niet uit te voeren. De toenemende restricties en maatregelen vanuit Nederland en de landen waar Transavia op vliegt, legt de luchtvaartmaatschappij steeds meer beperkingen op. Wel zal Transavia ook na aanstaande zondag nog reizigers ophalen uit het buitenland zodat zij terug naar huis kunnen worden gebracht. Meer informatie over jouw vlucht met Transavia? Bekijk hun liveblog omtrent het coronavirus of neem direct contact met ze op.

 • Schiphol blijft open in afgeslankte vorm

  Schiphol gaat haar operatie voor de komende periode verkleinen en zich inrichten op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie. Dat betekent dat Schiphol, naar verwachting vanaf dinsdag 24 maart, in sterk afgeslankte vorm open blijft voor de passagiersvluchten die nog wel aankomen en vertrekken, repatriëring, vrachtverkeer, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. Wat je daarvan merkt als reiziger? Dat inchecken wordt beperkt tot Vertrek 2 en een deel Vertrek 3. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 en Lounge 2 open. Daarnaast zijn alleen de D- en E-pier nog in gebruik voor passagiersvluchten. De overige pieren worden gebruikt als tijdelijke parkeerplaats voor vliegtuigen die langere tijd aan de grond zullen staan.

 • Informatie over reizen naar Schengengebied voor niet EU-burgers

  We merken dat er veel vragen zijn over of niet EU-burgers het Schengengebied nog kunnen betreden als aankomend of transferpassagier op Schiphol. Op dit moment is dat nog het geval, mits je beschikt over een geldige boarding pass en (indien nodig) een geldig visum. De Rijksoverheid werkt nog aan implementatie van het besluit om de toegang tot de EU tijdelijk te beperken.

  Als er updates zijn, zullen we deze zo snel mogelijk communiceren. We adviseren je contact op te nemen met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie als je binnenkort gaat reizen en vragen hebt.

 • Reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders vanaf nu om de komende periode niet meer naar het buitenland te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Dat is niet vanwege gezondheidsaspecten, maar vanwege de impact die overheidsmaatregelen kunnen hebben voor Nederlandse reizigers.

  Het ministerie adviseert: stel waar mogelijk de reis uit of annuleer deze. Bent u in het buitenland, ga dan na of uw verblijf noodzakelijk is en of u mogelijkheden tot vertrek heeft. Neem daarvoor contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

  Bekijk hier meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor jouw reisplannen.

 • Gaat mijn vlucht door?

  Veel landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Dat betekent dat diverse landen vluchten vanuit Nederland - en dus vanaf Schiphol - weren. Daarnaast hebben diverse luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties aangegeven geen reizen uit te voeren van en naar Schiphol voor de komende periode. De ontwikkelingen hierin gaan snel. We raden je daarom aan om de website van je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie in de gaten te houden voor informatie over jouw vlucht. Onze home carrier KLM heeft bijvoorbeeld deze pagina ingericht om alle reizigers op de hoogte te houden met betrekking tot hun vluchten en het coronavirus. Bij vragen over jouw reis kan je contact opnemen met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

  Voor de meest actuele reisadviezen per land, kan je de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

 • Mag een vliegtuig uit risicogebied nog op Schiphol landen?

  Veel landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Zo heeft de Nederlandse overheid besloten dat passagiersvluchten afkomstig uit het vasteland van China (inclusief Hong Kong), Iran, Italië en Zuid-Korea naar Nederland niet uitgevoerd mogen worden. Deze regeling geldt tot in ieder geval tot 27 maart, 18.00 uur. Verschillende andere overheden hebben besloten dat vluchten uit Nederland niet welkom zijn. Toch was er afgelopen weekend op Schiphol.nl te zien dat er bijvoorbeeld een vlucht uit China is geland. Hoe dit kan? Vliegtuigen uit de betreffende landen mogen op Schiphol komen, maar dan zonder passagiers. Op die manier kunnen ze hun crew of landgenoten die nog in Nederland zijn en naar huis willen, wel mee terug nemen. Er gaan daarom bijvoorbeeld ook lege vliegtuigen naar Aruba, Bonaire of Curaçao, zodat Nederlanders weer terug naar huis kunnen komen.

 • Eet- en drinkgelegenheden gesloten

  Er zijn vanavond nieuwe maatregelen van kracht gegaan vanwege het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven, maar ook eet- en drinkgelegenheden blijven in heel Nederland dicht tot en met 6 april. Daarom zijn eet- en drinkgelegenheden op Schiphol gesloten. Eten en drinken is verkrijgbaar bij kiosken en ‘Grab&Fly’ outlets op de pieren. Ook kun je, als je op reis gaat, een leeg waterflesje meenemen. Deze kan bij een van de 90 watertappunten met kraanwater gevuld worden.

 • Geen vluchten naar Marokko, annuleringen richting Spanje

  Marokko heeft vanaf vandaag, zondag 15 maart, alle vluchten tussen Marokko en Nederland tot nader bericht opgeschort. Vluchten van Marokko naar Nederland konden vertrekken tot uiterlijk 12.00.

  Door de aangescherpte reisadviezen in Spanje heeft luchtvaartmaatschappij Ryanair besloten om in ieder geval tot en met donderdag minder vluchten naar Spanje uit te voeren. EasyJet schrapt vanaf aanstaande dinsdag 17 maart tot en met zondag 29 maart alle vluchten van en naar Spanje.

  Ga je op reis en wil je meer weten over jouw vlucht? Neem dan altijd contact op met je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

 • Deze airlines hebben hun vluchten van/naar Schiphol geannuleerd

  Veel landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten. De situatie voor een land of gebied kan snel veranderen.

  De volgende luchtvaartmaatschappijen hebben tot nu toe al hun vluchten van en naar Schiphol geannuleerd voor de komende periode:

  Wil je meer weten over jouw specifieke vlucht met deze of één van de andere luchtvaartmaatschappijen die via Schiphol vliegen? Neem dan altijd contact op met je reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

 • Laatste informatie over KLM's netwerkwijzigingen

  Door reisrestricties in landen als Curacao, Turkije, Italië, mainland China (inclusief Hong Kong), Zuid Korea, India, Argentinië en Koeweit, zijn er wijzigingen in de vluchtschema's van KLM. Volg hun netwerkupdates voor de meest actuele informatie.

 • Passagiersvluchten uit risicogebieden landen niet meer op Schiphol

  Vandaag heeft de Nederlandse overheid besloten dat passagiersvluchten afkomstig uit het vasteland van China (inclusief Hong Kong), Iran, Italië en Zuid-Korea naar Nederland niet uitgevoerd mogen worden. Deze regeling geldt vanaf vanavond 18.00 uur en duurt tot in ieder geval vrijdag 27 maart 18.00 uur. We adviseren reizigers die in deze periode een vlucht gepland hebben staan richting deze landen, om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

 • Parkeerreservering gratis wijzigen of annuleren

  We bieden je graag een helpende hand als jouw reisplannen onverwachts veranderen. In verband met het coronavirus kun je daarom nu jouw parkeerreservering met een inrijdatum tot en met 31 mei 2020 gratis wijzigen én annuleren. Met je reserveringsnummer en e-mailadres log je in om jouw parkeerreservering te wijzigen.

 • Inreisverbod Verenigde Staten

  De Verenigde Staten voeren vanaf zaterdagochtend 14 maart om 04.59 uur een inreisverbod in voor iedereen die de afgelopen 14 dagen in een Europees Schengenland is geweest. Op de website van de Rijksoverheid zie je precies welke landen dit zijn. Dit inreisverbod geldt niet voor Amerikaanse staatsburgers en zal 30 dagen duren.

  Deze maatregel heeft impact op Schiphol. Samen met de luchtvaartmaatschappijen brengen we nu in kaart wat dit precies voor de vluchten naar Amerika betekent. We houden je op de hoogte zodra er meer bekend is. Ga je op reis? Neem dan contact op met jouw luchtvaartmaatschappij.

 • KLM annuleert vluchten naar Venetië, Milaan en Napels

  KLM heeft bekend gemaakt tot en met vrijdag 03 april niet meer naar Venetië, Milaan en Napels te vliegen in verband met het Coronavirus. Sinds afgelopen maandag vloog KLM al niet meer naar de luchthavens in Venetië en Milaan, maar nu heeft de luchtvaartmaatschappij aangekondigd dat dit ook geldt voor de vluchten tot en met 03 april en is de bestemming Napels aan dit lijstje toegevoegd.

 • Reisadvies Italië aangescherpt

  Het reisadvies voor Italië is door het ministerie van Buitenlandse zaken aangescherpt. Voor delen in het noorden van het land blijft code rood gelden. In de rest van Italië geldt code oranje (alleen noodzakelijke reizen). Heb je binnenkort een reis naar Italië gepland staan? Houd de website van het ministerie van Buitenlandse zaken en van je luchtvaartmaatschappij in de gaten voor de meest actuele informatie.

 • Luchtvaartmaatschappijen annuleren vluchten naar Noord-Italië

  Na het nieuws uit Italië dat de noordelijke provincies worden afgesloten, nemen steeds meer luchtvaartmaatschappijen het besluit om vluchten van en naar deze regio te annuleren of in ieder geval in aantal te reduceren. Zo heeft home carrier KLM laten weten vandaag niet meer te vliegen naar Milaan en Venetië. Heb jij de komende tijd een vlucht gepland staan naar Noord Italië? Check dan altijd je luchtvaartmaatschappij voor de laatste informatie.

 • Italië sluit noordelijke regio's af

  Italië heeft besloten de Noord-Italiaanse regio Lombardije en veertien provincies in andere regio's op slot te zetten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Mensen mogen daar de regio niet meer verlaten zonder goede reden. Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het negatieve reisadvies voor Noord Italië verder aangescherpt. Heb je vragen over jouw reis? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

 • Lufthansa kondigt aan de helft van hun vluchten te schrappen

  De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa geeft aan de helft van al hun wereldwijde vluchten te annuleren de komende weken. Voor Schiphol lijkt het vooralsnog om een klein aantal vluchten te gaan die komen te vervallen. Vlieg je binnenkort met Lufthansa en wil je zeker weten of dit gevolgen heeft voor jouw vlucht? Neem dan contact op met de airline.

 • Ik heb een vlucht geboekt, kan ik nog gaan?

  Dat hangt af van je bestemming. Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen in vier kleurcodes. Het advies is om alleen te reizen naar landen met kleurcode oranje als dat noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden. Bij landen met kleurcode rood is het advies niet te reizen.

 • Reiziger in quarantaine

  Een reiziger die via Schiphol in Nederland is aangekomen is positief getest op het coronavirus. Volgens landelijk vastgestelde protocollen is deze persoon door de GGD beoordeeld en begeleid. Op dit moment brengt de GGD in kaart met wie deze persoon in aanraking is geweest. We staan in nauw contact met de GGD en volgt hun adviezen op ten aanzien van het coronavirus. Op dit moment is er, op advies van de GGD, geen aanleiding om andere maatregelen te treffen.

 • Eerste personen in Nederland met Coronavirus

  De eerste personen in Nederland zijn getroffen door het coronavirus. Samen met autoriteiten zoals GGD en RIVM houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. We hebben dagelijks contact over de situatie en de te nemen maatregelen. Wij volgen hun adviezen daarin op. Er worden op dit moment geen andere maatregelen getroffen dan al eerder genomen. Schiphol is voorbereid en heeft verschillende scenario’s en draaiboeken ontwikkeld.