Actuele info over jouw reisdag

Vandaag is een normale dag

Het is niet heel erg druk op Schiphol. We verwachten voor de security en paspoortcontroles geen lange rijen. Lees wat je zelf kunt doen, om je reis soepeler te laten verlopen.

Wat is de actuele wachttijd?

Zoek je vlucht op in de vluchtenlijst of in de app. Door de status van je vlucht te volgen, zie je direct de actuele wachttijd voor security.

Hoe laat moet ik op Schiphol zijn?

Dat verschilt per vlucht. Check altijd de website van je luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. Houd in het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en 3 uur voor intercontinentale vluchten.

Belangrijk om te weten (2)

Hier vind je belangrijke informatie die misschien gevolgen heeft voor je reis.

 • Check de actuele OV- en verkeersinformatie rond Schiphol

  Reis je vandaag naar Schiphol? Het kan druk zijn op de toegangswegen naar de luchthaven. Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden we je aan de actuele OV- en verkeersinformatie te checken voordat je thuis vertrekt.

  Advies

  Bekijk de actuele OV-reisinformatie en verkeersinformatie.

 • Werkonderbrekingen security checks

  Beveiligingsmedewerkers houden regelmatig korte werkonderbrekingen van maximaal 15 minuten bij de veiligheidscontroles. Het gaat hier om acties van de vakbonden FNV en CNV. Vlieg je vandaag vanaf Schiphol? Houd er dan rekening mee dat er mogelijk langere wachttijden kunnen zijn.

  Advies

  kom naar de luchthaven op de adviestijd van je luchtvaartmaatschappij.