Vertrekt je vlucht vanaf Schiphol? : Ga naar Vertrek 2 of 3

Vanaf 27 maart gaat jouw reis via Schiphol iets anders dan je gewend bent. Vanwege de coronacrisis vertrekken er de laatste tijd een stuk minder reizigers dan normaal. Daarom hebben we de security- en paspoortcontrole in vertrekhal 1, 3 en 4 gesloten en zijn de incheckbalies in vertrekhal 1 buiten gebruik. Je kunt terecht bij de incheckbalies in vertrekhal 2 of 3.

Pieren en platformen in gebruik

Pieren en platformen in gebruik

Vlieg je naar een land buiten het Schengengebied?

Dan kun je inchecken en je bagage afgeven bij de een van de incheckbalies in vertrekhal 2 of 3. Ben je al ingecheckt en heb je geen bagage af te geven? Ga dan via vertrekhal 2 door de security- en paspoortcontrole. Je komt dan in Lounge 2 terecht en kan vervolgens richting je gate.

Vlieg je naar een land binnen het Schengengebied?

Ook dan kun je inchecken en je bagage afgeven bij de een van de incheckbalies in vertrekhal 2 of 3. Ben je al ingecheckt en heb je geen bagage af te geven? Ga dan door de securitycontrole bij het tijdelijke securityfilter vlakbij vertrekhal 1. Dit staat met borden aangegeven. Je hoeft binnen het Schengengebied niet door de paspoortcontrole en kan dus na security via Lounge 1 doorlopen naar je gate.

In de vertrekhallen staan borden om je de juiste kant op te wijzen. Kom je er niet uit? Vraag dan een medewerker om hulp. Let wel op dat je hierbij minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houdt. Reis je in gezelschap van anderen? Laat dan één iemand om informatie vragen, terwijl de rest op ruime afstand van jou en van elkaar blijft.

Lounge 3 en 4 dicht

Momenteel zijn Lounge 3 en 4 gesloten. Dat betekent dat je alleen gebruik kunt maken van de winkels en faciliteiten in Lounge 1 en 2. Ben je op Schiphol achter security en heb je hier vragen over? Onze medewerkers ter plekke helpen je graag.

Neem een kijkje op de luchthaven

Informatie over corona