Het Panoramaterras en Fokker Experience: Bekijk vliegtuigen van dichtbij

Wil je vliegtuigspotten of gewoon even genieten van het geweldige uitzicht over het platform? De perfecte locatie hiervoor is het Panoramaterras. De toegang is gratis. In de echte KLM Fokker 100 op het terras voel je je even passagier of zelfs piloot. Even rustig zitten en genieten van de vliegtuigen kan in een van de restaurants.

Let op: vanaf 1 maart 2019 is het Panoramaterras gesloten i.v.m. werkzaamheden. Deze zomer gaat het terras weer open!
Panoramaterras Fokker Experience Schiphol

Dichterbij kun je als niet-passagier niet komen

Het enorme Panoramaterras is de perfecte locatie voor het spotten van vliegtuigen. Je hebt hier goed zicht op de vliegtuigen bij de C, D en E-pieren. Dichterbij de vliegtuigen kun je als niet-passagier niet komen! Vanaf het terras heb je ook goed zicht op de Aalsmeerbaan en Oostbaan. Wil je de vliegtuigen nóg dichterbij halen? Gebruik dan de verrekijkers. Zorg wel dat je hiervoor een 50 cent of 1 euromunt bij de hand hebt!

Voel jezelf passagier of piloot in de Fokker Experience

Op het Panoramaterras staat ook een echte Fokker 100 van KLM Cityhopper. Hier kun je je even passagier of zelfs piloot voelen. Je krijgt een uniek kijkje in de cockpit en hoort de meldingen van de verkeerstoren. Check het bagageruim en lees het verhaal over de historie van Fokker. Toegang tot de Fokker Experience is ook gratis.

Speeltuin voor een duurzame toekomst

Op het Panoramaterras staan ook twee kleine windturbines en een paar zonnepanelen. Op een dashboard zie je hoeveel energie ze samen al hebben opgewekt! Royal Schiphol Group vindt een duurzame toekomst belangrijk. Dit laten we op een speelse manier zien met deze windturbines en zonnepanelen.

Openingstijden van het Panoramaterras

Het Panoramaterras is op de derde verdieping aan de publieke zijde. De trap en lift vind je tussen Vertrekhal 1 en 2. Volg eerst de borden 'Vertrek 1 & 2' en vervolgens 'Panorama terrace'. Voor de zomerperiode en winterperiode gelden verschillende openingstijden:

In de zomerperiode is het Panoramaterras vanaf de laatste zondag in maart open van 07.00 uur tot 21.00 uur.

In de winterperiode, vanaf de laatste zondag in september is het Panoramaterras open van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Het Panoramaterras blijft gesloten bij slecht weer zoals storm, sneeuw en ijzel. Dit gebeurt vooral uit veiligheidsoverwegingen.

Vanwege een verbouwing zijn de restaurants Touch Down en Dakota's, die grenzen aan het panoramaterras, momenteel gesloten.