Verbouwing Vertrekhal 1: Panoramaterras tijdelijk gesloten

Het Panoramaterras is dé plek om lekker met een bakkie of broodje naar vliegtuigen te kijken. Helaas is het terras tijdelijk gesloten in verband met werkzaamheden in en rond Vertrek 1. Eind 2019 opent het Panoramaterras zijn deuren weer voor publiek.

Let op: het Panoramaterras is op dit moment gesloten i.v.m. werkzaamheden. Eind 2019 gaat het terras weer open!
Panoramaterras Fokker Experience Schiphol

Verbouwen, vernieuwen en uitbreiden

Om het toenemende aantal reizigers ook de komende jaren soepel over Schiphol te leiden, bouwen we een complete tussenverdieping in Vertrek 1. Inclusief (rol)trappen, liften en allerlei voorzieningen. Een enorme klus, waarvoor we een deel van de luchthaven als bouwgebied nodig hebben. Hoewel het Panoramaterras zelf niet wordt verbouwd, is het door de werkzaamheden eromheen tijdelijk niet bereikbaar.

Verbeteringen op meerdere niveaus

We hebben de tussenverdieping in Vertrek 1 nodig om meer ruimte te maken voor security, check-in en wachtgebieden. Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik om voorzieningen in het winkelgebied achter de veiligheidscontroles uit te breiden. Denk aan nieuwe wandelroutes, horeca en winkels. Hierdoor reis je straks nog comfortabeler via Schiphol.

Wil je graag vliegtuigen kijken?

Het Panoramaterras is de enige plek in de terminal voor de veiligheidscontroles waar je goed zicht hebt op het platform en de pieren van Schiphol. Na het inchecken kun je bij de pieren en gates natuurlijk wel gewoon van het vliegverkeer genieten. Of ga naar de vrij toegankelijke spottersplekken rondom de luchthaven.