Eten, drinken en shoppen op Schiphol

Veel winkels, eet- en drinkgelegenheden op Schiphol zijn open en veilig te bezoeken. We zorgen ervoor dat je op ieder moment van de dag op verschillende plekken terecht kunt om iets te drinken of te eten. Hoe meer reizigers er naar Schiphol komen, des te meer gelegenheden we openen. Zo kun je eventuele drukte vermijden en lekker je gang gaan op de luchthaven.

Voor je eigen veiligheid zijn in alle winkels, eet- en drinkgelegenheden corona-maatregelen van kracht. Zo helpen we je overal 1,5 meter afstand te houden door looproutes en wachtpunten aan te geven. Bij iedere ingang heb je de gelegenheid je handen te desinfecteren. Bij het shoppen neem je een winkelmandje mee, zodat we precies weten hoeveel mensen er in de winkel zijn en het niet te druk wordt. Ook kun je overal contactloos betalen. Ga je een hapje eten en wat drinken? Je kunt dan met je reisgezelschap aan een tafel plaatsnemen als jullie uit hetzelfde huishouden komen. Reserveren is niet nodig.

Ben je op zoek naar mondkapjes, desinfecterende doekjes en handschoenen? Je vindt ze in de winkels en in de speciale verkoopautomaten bij de draaideuren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza.

Vooraf eten & drinken bestellen op Schiphol

Wil je de wachtrijen bij eet- en drinkgelegenheden op Schiphol vermijden? Dan kun je op Schiphol, bij zowel horecapunten voor security als na security, een bestelling vooraf plaatsen (‘pre-orderen’). Lees hieronder hoe dit werkt.

Op Schiphol Plaza (voor security)

Wil je een eventuele wachtrij op Schiphol Plaza (voor security) vermijden? Plaats dan nu je bestelling via de app Foodsy. Dat scheelt tijd en je kunt ook meteen afreken via je smartphone.

Hoe werkt de Foodsy app?

  1. Download de Foodsy app
  2. Kies bij welk restaurant of café op Schiphol Plaza (voor security) je wilt bestellen
  3. Bekijk het menu en selecteer je bestelling
  4. Kies een ophaaltijd en reken af met je mobiel
  5. Haal je bestelling op bij het aangegeven pick up point in het restaurant of café

Kijk in de Foodsy app bij welke eet- en drinkgelegenheden je kunt bestellen. Je kan de app ook herkennen aan dit logo:

foodsy logo 75

Pre-ordering na security

Ook voor eten en drinken na security kun je al tijdig een bestelling plaatsen. Momenteel loopt hiervoor een pilot voor bestellingen bij horecagelegenheden in Lounge 1. Je scant hiervoor een QR-code die je leidt naar een online platform waar je je pre-order kunt plaatsen. Ook hier kun je gelijk online afrekenen en vervolgens je bestelling ophalen bij de betreffende horecalocatie aan airside (Lounge 1).
De QR-code is te vinden op zowel fysieke banners als digitale schermen, bij en na security richting Lounge 1.

Online bestellen aan tafel

Zit je al aan tafel? Dan kun je bij sommige eet- en drinkgelegenheden na security via een QR-code je eten en drinken bestellen. Scan gewoon de QR-code van jouw tafel, plaats je bestelling online en reken direct af. Je bestelling wordt zodra het klaar is naar je tafel gebracht. Makkelijk toch?

Welke eet- en drinkgelegenheden zijn open?

Bekijk hieronder waar je welkom bent voor een hapje en een drankje.

Na security

B- en C-pier

D-pier

E-, F- en G-pier

Voor security

Relaxen en doen

Een groot deel van de services zijn ook beschikbaar. Wel kunnen openingstijden afwijken van de tijden die genoemd staan op de site. In ieder geval geopend zijn: