Eten, drinken en shoppen op Schiphol

Als gevolg van de coronamaatregelen vanuit de overheid zijn alle eet- en drinkgelegenheden voor security (waaronder Schiphol Plaza) gesloten. Wel is het mogelijk om eten en drinken af te halen. In het gebied na security zijn eet- en drinkgelegenheden met zitgebied beperkt open.

Verder moet je rekening houden met het volgende:
  • Vanwege de coronamaatregelen zijn de meeste winkels gesloten, met uitzondering van levensmiddelenwinkels, drogisterijen, de apotheek, Service Point (Plaza), Seal & Go en financiële dienstverleners zoals banken. Het is mogelijk om bij een aantal winkels een bestelling te plaatsen en minimaal vier uur later af te halen.
  • Op Schiphol geldt, net als in de rest van Nederland, een avondklok. Dit houdt in dat alle winkels op de luchthaven gesloten zijn tussen 20:45 uur en 04:30 uur.
  • Daarnaast geldt op Schiphol tussen 20:00 uur en 07:00 uur een alcoholverbod. Het is dan niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te nuttigen op de luchthaven.

Order & Collect

Het is mogelijk om bij een aantal winkels een bestelling te plaatsen en deze op een afgesproken dag en tijdstip af te halen. Tussen bestellen en afhalen moet minimaal vier uur zitten.

Welke eet- en drinkgelegenheden zijn open?

Bekijk hieronder waar je welkom bent voor een hapje en een drankje.

Na security

B- en C-pier

D-pier

E-, F- en G-pier

Voor security

Ook geopend op Plaza

  • Service Point, openingstijden 07.00-19.30
  • Apotheek, openingstijden 08.30-18.00
  • Etos, openingstijden ma-vr 07.00-20.00, za en zo 08.00-18.00

*Het is tussen 20.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ’s ochtends niet mogelijk om hier alcohol te kopen

Relaxen en doen

Een groot deel van de services zijn ook beschikbaar. Wel kunnen openingstijden afwijken van de tijden die genoemd staan op de site. In ieder geval geopend zijn:

Voor je eigen veiligheid zijn in alle winkels, eet- en drinkgelegenheden corona-maatregelen van kracht. Zo helpen we je overal 1,5 meter afstand te houden door looproutes en wachtpunten aan te geven. Bij iedere ingang heb je de gelegenheid je handen te desinfecteren. Bij het shoppen neem je een winkelmandje mee, zodat we precies weten hoeveel mensen er in de winkel zijn en het niet te druk wordt. Ook kun je overal contactloos betalen. Ga je een hapje eten en wat drinken na security? Je kunt dan met je reisgezelschap aan een tafel plaatsnemen als jullie uit hetzelfde huishouden komen. Reserveren is niet nodig.

Ben je op zoek naar mondkapjes, desinfecterende doekjes en handschoenen? Je vindt ze in de winkels* en in de speciale verkoopautomaten bij de draaideuren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza.

* Alle winkels op Schiphol, zowel voor als na security, zijn gesloten, met uitzondering van de supermarkten, drogisterijen,de service points en financiële dienstverleners.