Eten, drinken en shoppen op Schiphol

Als gevolg van de coronamaatregelen vanuit de overheid zijn alle indoor eet- en drinkgelegenheden voor security (waaronder Schiphol Plaza) gesloten. Wel is het mogelijk om eten en drinken af te halen. Daarnaast zijn de buitenterrassen van La Place en Café Rembrandt geopend tussen 12.00 en 18.00 uur. In het gebied na security zijn eet- en drinkgelegenheden met zitgebied beperkt open.


Verder moet je rekening houden met het volgende:

  • Op Schiphol zijn essentiële winkels zoals levensmiddelenwinkels, drogisterijen, de apotheek, Service Point (Plaza), Seal & Go en financiële dienstverleners zoals banken geopend. Vanaf heden zijn ook de niet-essentiële winkels geopend tussen 6.00 en 20.00 uur.
  • Houd je bij een bezoek aan een winkel aan de geldende Corona-maatregelen en volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Daarnaast geldt op Schiphol tussen 20:00 uur en 07:00 uur een alcoholverbod. Het is dan niet toegestaan om alcohol te kopen en/of te nuttigen op de luchthaven.

Terrassen - horeca

Er zijn op Schiphol twee terrassen die opengaan vanaf 28 april, namelijk het terras van café Rembrandt en van La Place. Beide terrassen zijn te vinden op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza. Ze zijn geopend van 12.00 tot 18.00 uur onder voorwaarden. Bekijk hier de gestelde regels die gelden op het terras.

Winkelen

Alle winkels zijn weer open, zowel voor als na security. Je kunt ze bezoeken zonder winkelafspraak. Iedere winkel moet zich houden aan de gestelde regels van de Rijksoverheid. Voor niet-essentiële winkels gelden extra voorwaarden zoals maximaal 1 klant per 25m². Aangezien elke winkel een andere grootte heeft is het maximaal aantal klanten per winkel verschillend. Bij de winkel zelf hoor je wanneer je naar binnen kunt. Je moet de regels van de winkels in acht nemen. Niet-essentiële winkels mogen open zijn tussen 6.00 en 20.00 uur. Voor essentiële winkels gelden de reguliere openingstijden.

Welke eet- en drinkgelegenheden zijn open?

Bekijk hieronder waar je welkom bent voor een hapje en een drankje.

Na security

B- en C-pier

D-pier

E-, F- en G-pier

Voor security

Ook geopend op Plaza

  • Service Point, openingstijden 07.00-19.30
  • Apotheek, openingstijden 08.30-18.00
  • Etos, openingstijden ma-vr 07.00-20.00, za en zo 08.00-18.00
  • Hema, openingstijden ma-vr 07.30-16.00

*Het is tussen 20.00 uur ‘s avonds en 7.00 uur ’s ochtends niet mogelijk om hier alcohol te kopen

Relaxen en doen

Een groot deel van de services zijn ook beschikbaar. Wel kunnen openingstijden afwijken van de tijden die genoemd staan op de site. In ieder geval geopend zijn:

Voor je eigen veiligheid zijn in alle winkels, eet- en drinkgelegenheden corona-maatregelen van kracht. Zo helpen we je overal 1,5 meter afstand te houden door looproutes en wachtpunten aan te geven. Bij iedere ingang heb je de gelegenheid je handen te desinfecteren. Ook kun je overal contactloos betalen. Ga je een hapje eten en wat drinken na security? Je kunt dan met je reisgezelschap aan een tafel plaatsnemen als jullie uit hetzelfde huishouden komen. Reserveren is niet nodig.

Ben je op zoek naar mondkapjes, desinfecterende doekjes en handschoenen? Je vindt ze in de winkels en in de speciale verkoopautomaten bij de draaideuren in de vertrekhallen en op Schiphol Plaza.