De Tijdelijke Vertrekhal is in gebruik: 3 priority wachtgebieden

De Tijdelijke Vertrekhal op Schiphol is op 4 april in gebruik genomen. Met de hal – waar jaarlijks circa 2 miljoen passagiers gebruik van zullen maken - speelt Schiphol in op de sterke groei van het aantal Schengen-passagiers.

De Tijdelijke Vertrekhal biedt een uitbreiding van check-in en security- capaciteit, waardoor meer ruimte wordt gecreëerd voor onze reizigers. De hal krijgt de naam Vertrekhal 1 - balierij 1A. In de Tijdelijke Vertrekhal zijn 22 incheckbalies en 6 security lanes voor reizigers met een Schengenbestemming. KLM, Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS) en LOT Polish Airlines gaan gebruik maken van de hal. U bereikt de Tijdelijke Vertrekhal in slechts 2 minuten via een corridor vanuit de bestaande Vertrekhal 1.

Voor u als Privium lid is er ook in de nieuwe hal een priority wachtgebied. Ook hier bent u dus verzekerd van een snelle doorgang. Reist u vanaf de B, C of D-pier naar een Schengenbestemming? Dan kunt u vanaf heden dus gebruik maken van 3 in plaats van 2 priority wachtgebieden, in Vertrekhal 1 en de Tijdelijke Vertrekhal.