Jouw reis, jouw manier: Reizen van en naar Schiphol

Je reis begint al met de vraag: Hoe ga je naar de luchthaven, en terug? Wordt het de trein, de bus, een taxi of je eigen auto? Schiphol is uitstekend bereikbaar, zowel met eigen vervoer als via het openbaar vervoer. Je kunt dichtbij de vertrekhallen parkeren. En als je met de trein komt, sta je direct onder Schiphol Plaza. Bekijk alle mogelijkheden hieronder.

 • Trein of bus

  Het openbaar vervoer is een slimme en handige keuze om van en naar Schiphol te reizen. Met frequente verbindingen vanuit verschillende steden in Nederland, bieden zowel de bus als de trein een stressvrije reis. En het treinstation Schiphol Airport bevindt zich letterlijk onder onze luchthaven.

 • Parkeren

  Kom je met de auto en wil je deze parkeren tijdens jouw reis? Kies en reserveer de parkeerplek die bij jou past bij de officiële parking van Schiphol.

 • Halen & Brengen

  Als je iemand wilt afzetten of ophalen, kun je parkeren bij P1 Halen Brengen of gebruik maken van de Kiss & Ride zone om snel iemand af te zetten. Vergeet niet om vooraf de verwachte drukte te controleren, omdat het soms behoorlijk druk kan zijn.

Overige reismogelijkheden

 • Taxi​

  Reis je met de taxi van of naar Schiphol? Stap in bij de officiele standplaats of ontmoet jouw gereserveerde taxi op de daarvoor bestemde plek.

 • Deelauto’s / Car sharing​

  Met een deelauto van en naar Schiphol? Dat kan! Met een elektrische deelauto reis je duurzaam, eenvoudig en snel tussen Schiphol en onder andere Amsterdam.

 • Meer opties

  Of je nu besluit om het openbaar vervoer te nemen of met de auto te komen, Schiphol is ook gemakkelijk bereikbaar per huurauto, fiets, of zelfs te voet.

Veelgestelde vragen over reizen van en naar Schiphol

Kan ik assistentie krijgen voor reizen van en naar Schiphol?

Afhankelijk van jouw manier van reizen kun je assistentie aanvragen die aansluit op jouw reis via Schiphol. Lees meer over de mogelijkheden voor assistentie.

Waar moet je heen als je iemand ophaalt van Schiphol?

Het advies aan passagiers is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als je toch iemand komt ophalen, parkeer dan de auto bij P1 halen en brengen en check van tevoren de verwachte drukte.

Wat kost het openbaar vervoer wanneer je reist van of naar Schiphol?

De prijs voor jouw reis met de trein of bus van of naar Schiphol hangt of van de route. Lees meer over reizen met het openbaar vervoer en plan je reis.

Volg je vlucht en mis nooit een update

Blijf nog makkelijker op de hoogte van je vluchttijden, gatenummer en wachttijden bij security met de officiële Schiphol app! Download ‘m hier.

Download de app in de Apple App StoreDownload de app in Google Play

Download de Schiphol app