Reizen naar Schiphol met de trein of de bus!: Met het openbaar vervoer naar Schiphol

Waarom met het OV naar Schiphol?

Snel, makkelijk en betaalbaar: met het openbaar vervoer kun je alle kanten op. En gelukkig ook richting Schiphol en terug. Kom je met de trein of de bus naar de luchthaven? Dan loop je via Schiphol Plaza in een oogwenk de vertrekhal in.

Reizen met de trein naar Schiphol

Onze luchthaven is een belangrijk knooppunt voor treinverkeer en daarom per spoor vanuit heel Nederland uitstekend te bereiken. Wil je weten hoe laat je trein vertrekt, hoelang je reis duurt, wat de kosten zijn en waar je het beste op kunt stappen?

Reizen met de bus naar Schiphol

Ook de bus kan een goede optie zijn om van en naar op Schiphol te komen. Onze luchthaven is goed per bus bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem, Leiden of Hoofddorp. Wil je weten hoe laat de bus vertrekt, hoelang je reis duurt en waar je het beste op kunt stappen?

Hoe werkt reizen met het openbaar vervoer naar Schiphol

Aankomen op Schiphol

Kom je met het Openbaar Vervoer? Vergeet niet je OV-chipkaart of andere betaalmethode mee te nemen voor het in- en uitchecken. Vanaf het trein –en busstation ben je zo in de vertrekhal. Voor meer informatie en actuele reisinformatie kun je terecht op de website van NS.

Vertrekken vanaf Schiphol

Vanaf de aankomsthal volg je de 'Trains' borden naar Schiphol Plaza, waar je de (rol)trap of lift omlaag naar de perrons pakt. Voor de deur van Schiphol Plaza vind je ook de bushaltes van Schiphol. Naast het stad- en streekvervoer vertrekken daar ook speciale buslijnen zoals de shuttlebus naar je hotel of naar parkeerplaats P3.

Doorreizen naar andere landen met de trein

Vanaf Schiphol verder reizen met de trein naar het buitenland? Bij het loket van NS International in de terminal koop je treinkaartjes voor bijvoorbeeld de ICE International en Eurostar. Je vindt het loket op Schiphol Plaza bij de andere NS loketten.

Toch op een andere manier reizen van en naar Schiphol?

 • Parkeren

  Kom je met de auto en wil je deze parkeren tijdens jouw reis? Kies en reserveer de parkeerplek die bij jou past bij de officiële parking van Schiphol.

 • Halen & Brengen

  Als je iemand wilt afzetten of ophalen, kun je parkeren bij P1 Halen Brengen of gebruik maken van de Kiss & Ride zone om snel iemand af te zetten. Vergeet niet om vooraf de verwachte drukte te controleren, omdat het soms behoorlijk druk kan zijn.

 • Alle opties van/naar Schiphol

  Wat jouw voorkeur ook is, er is altijd een manier van reizen van of naar Schiphol die bij jou past. Of je nu alleen, met een gezin reist, van ver komt of uit de regio.

Veelgestelde vragen over Openbaar Vervoer van en naar Schiphol

Kan ik beter een kaartje kopen of betalen met OVpay?

Maak je eenmalig gebruik van trein, bus, tram of metro, dan kun je een kaartje kopen op Schiphol of in het openbaar vervoer betalen met je bankpas, creditcard of mobiel.

Waar koop ik kaartjes voor het OV van en naar Schiphol?

Op Schiphol koop je een kaartje voor het openbaar vervoer koop bij de blauwe/grijze Public Transport Tickets-machines. Deze staan bij de bagagebanden van Aankomst 1, 2 en 3 en op Schiphol Plaza. Je kunt een kaartje kopen voor een enkele reis of diverse 1, 2 of 3-daagse travel tickets. Internationale treintickets koop je bij “NS Internationaal” op Schiphol Plaza.

Wat kost het openbaar vervoer wanneer ik van of naar Schiphol reis?

De prijs voor trein- of busreizen van en naar Schiphol varieert per route. Ga naar NS.nl voor meer informatie.

Hoe kan ik het best vanaf Schiphol doorreizen naar andere Europese steden met het openbaar vervoer?

Vanaf Schiphol Airport kun je op verschillende manieren doorreizen naar andere Europese steden met het openbaar vervoer, waaronder de Eurostar en Flixbus.

Waar vind ik het treinstation op Schiphol?

Station Schiphol Airport ligt direct onder de luchthaven. Vanaf het perron kun je met de roltrap of de lift een verdieping omhoog naar Schiphol Plaza. Je bent dan binnen no time in de vertrek- en aankomsthallen.

Waar kan ik inchecken voor de trein?

Er zijn verschillende plekken waar je kunt inchecken voor de trein. Deze gele incheckzuilen zijn te vinden in de buurt van de treinperrons in de centrale hal van Schiphol Plaza.

Hoe werkt reizen met de trein naar Schiphol?

 • Plan je reis op ns.nl
 • Koop een ov-chipkaart: op Schiphol Plaza vind je kaartautomaten. Of check in en uit met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel via OVpay.
 • Zorg dat er minstens € 20 op je ov-chipkaart staat als je met de ov-chipkaart reist
 • Check altijd in en uit bij de ov-chippaaltjes: op Schiphol staan ze bovenaan de roltrap en lift op Schiphol Plaza

Hoe weet ik op welk perron mijn trein vertrekt?

Op Schiphol Plaza, het treinstation onder de luchthaven, vind je vertrekborden waarop alle treinen staan vermeld, inclusief hun vertrektijden en perronnummers. Deze borden worden regelmatig bijgewerkt, dus controleer ze kort voor vertrek.

Waar vind ik de (shuttle)bussen op Schiphol?

Reis je met de bus van of naar Schiphol? Alle bussen die van en naar de luchthaven rijden, stoppen bij Schiphol Plaza. Zo kun je dus recht voor de vertrek- en aankomsthallen in- of uitstappen.

Kan ik een kaartje in de bus kopen?

Ja, je kunt met je bankpas, creditcard of mobiel via Ovpay een kaartje kopen in de bus.
Op Schiphol Plaza vind je ook kaartautomaten en in Aankomst 1, 2 en 3. Check altijd in en uit bij het in- en uitstappen van de bus.