Welkom in Nederland: Pinnen, fietsen en van Gogh

Nederland is een klein en kleurrijk land met een rijke geschiedenis. Denk je bij ons land aan tulpen, molens, kaas, haring en miljoenen fietsers? Dan heb je helemaal gelijk. Maar we hebben veel meer te bieden.

Een klein land

Nederland is een klein en compact land. Daarom doen de Nederlanders bijna alles op de fiets. Als je binnen de stad blijft, heb je aan een fiets en het openbaar vervoer genoeg. En van Amsterdam rij je in 4 uur naar Parijs.

Betaal met euro’s

In Nederland betalen we met de euro (EUR). In tegenstelling tot veel andere landen zijn creditcards niet het alledaagse betaalmiddel. Veel betaalautomaten accepteren bijvoorbeeld alleen Maestro debit cards. Zo kun je ook niet altijd een parkeerplaats of treinkaartje betalen met een credit card.

Elektriciteit in Nederland

In Nederland gebruiken we Europese stekkers. De netspanning is 220 volt. Sommige hotels hebben speciale stopcontacten voor scheerapparaten 110 of 120 volt.

Goed om te weten

  • Flessen water kopen is niet nodig, het kraanwater is heerlijk en veilig.
  • Fietspaden en voetpaden lijken soms op elkaar, maar ga nooit op een fietspad lopen.
  • Fooi geven is niet verplicht, maar wordt gewaardeerd.

Handige links

Vind je weg met deze handige links

De eerste keus voor reizigers

Gevuld met fantastische plaatsen om te dineren, winkelen en relaxen kijk je nooit op dezelfde manier naar vliegvelden nadat je op Schiphol bent geweest.