System integrator

Bij de vernieuwingen op Schiphol gebeurt veel op IT-gebied. Zo passen we allerlei systemen aan zoals camera's, gas en elektra. En ook klimaat- en brandpreventiesystemen, securityfilters en check-in balies. Systemen die je soms ziet en soms niet, maar die erg belangrijk zijn voor het reilen en zeilen van Schiphol. De system integrator adviseert Schiphol hierover.

Het werk achter de schermen

Sommige systemen op Schiphol maken het verblijf op de luchthaven aangenaam en veilig. Denk aan klimaatsystemen en verlichting. Of brandmelders en sprinklers. Er zijn ook systemen die zorgen dat de dagelijkse processen soepel verlopen. Goede voorbeelden hiervan zijn de check-in balies en de bagage drop-offs. De system integrator zorgt ervoor dat deze systemen goed werken en waar nodig ook samenwerken. Het is een externe partij die ons adviseert tijdens de bouw van de nieuwe pier en terminal.

Wie?

De system integrator is een externe partij die Schiphol adviseert hoe we alle IT- systemen moeten inzetten.

Wat?

Op de luchthaven zijn heel veel systemen in gebruik. We maken een onderscheid tussen:

  • Gebouwgebonden systemen, zoals klimaat en verlichting
  • Operationele en informatiesystemen, bijvoorbeeld de check-in balies en de bagage drop-off

De gebouwgebonden systemen hebben als doel om:

  • Het verblijf in het gebouw veilig te maken. Denk aan brandveiligheid.
  • Het verblijf in het gebouw te veraangenamen. Denk aan klimaat en verlichting.

De operationele systemen staan fysiek in de desbetreffende ruimtes en moeten ervoor zorgen dat de dagelijkse processen op de luchthaven soepel verlopen.

Het is de taak van de system integrator om de systemen goed werkend op te leveren.

Waar?

Heel Schiphol heeft met de IT-systemen te maken.

Wanneer?

De system integrator is een externe partij die Schiphol tijdens de bouw van de nieuwe pier en terminal adviseert. Tot aan de oplevering dus. De pier nemen we eind 2019 in gebruik. En in 2023 is de terminal naar verwachting klaar.

Perform today. Create tomorrow.