Herontwikkeling: Lounge 1

Schiphol is altijd in ontwikkeling. Nu de werkzaamheden rond de verbouwing en vernieuwing van Vertrekhal 1 zijn afgerond, gaan we aan de slag met de herontwikkeling van Lounge 1. We breiden de lounge uit, passen routes aan en vergroten het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels.

Voor het nieuwe ontwerp gaan we uit van de ultieme passagiersbeleving. We verdelen de lounge in drie gebieden met ieder een eigen uitstraling die door hun vorm, kleur en materiaalgebruik een natuurlijk geheel vormen. Zo zorgen we ervoor dat passagiers zich makkelijk kunnen oriënteren en maken we reizen comfortabel en zorgeloos.

We vernieuwen en vergroten Lounge 1 voor de toekomst van Schiphol

Facts & figures

  • Lounge 1 werd in 2005 in de huidige vorm opgeleverd en is daarmee dus inmiddels al zo'n 17 jaar oud.
  • In totaal richten we 24.000 vierkante meter vloeroppervlak opnieuw in. Een deel hiervan krijgt ook een nieuwe functie. We voegen bijvoorbeeld een deel van het oude bemanningscentrum toe aan de nieuwe lounge.
  • De drie gebieden waarin we de lounge verdelen zijn de landzijde (met de Welcome/Goodbye-zones), de luchtzijde (met de Relax-zone) en de zogenaamde Cloud (waar de Explore-zone onderdeel van is).

Planning

De herontwikkeling van Lounge 1 gebeurt in vijf fases, waarin we in totaal dertien deelprojecten opleveren.