Tijdelijke vertrekhal

In 2017 heeft Schiphol in recordtijd een tijdelijke vertrekhal gebouwd. Hiermee spelen we in op de sterke groei van het aantal passagiers in het Schengengebied. De handen moesten flink uit de mouwen, maar we zijn ontzettend trots op het resultaat. Op 4 april 2017 gingen de deuren voor het eerst open, vlak voor de meivakantie. De tijdelijke vertrekhal blijft staan tot de nieuwe pier (2019) en nieuwe terminal (2023) klaar zijn.

Sinds 4 april in bedrijf

De tijdelijke vertrekhal is ruim 3.800 m² groot en heeft 22 incheckbalies, 6 security lanes, selfservice incheckzuilen, modern sanitair en verschillende zitplaatsen om te ontspannen of te werken. De lichte en moderne hal is met een corridor verbonden aan Vertrekhal 1. Hij biedt ruimte aan ongeveer 2 miljoen reizigers per jaar.

Wie?

Jaarlijks zullen circa 2 miljoen Schengen-reizigers gebruikmaken van de tijdelijke vertrekhal. Op drukke dagen verwelkomen we hier maar liefst 800 passagiers per uur.

Wat?

De tijdelijke vertrekhal heeft een oppervlakte van ruim 3.800 m². Er zijn 22 incheckbalies, 6 security lanes, selfservice incheckzuilen en bagage drop-offs. De hal is voorzien van modern sanitair en er zijn verschillende zitplaatsen waar je even kan ontspannen of werken. Via een corridor is er een doorgang naar Vertrekhal 1.

Waar?

Je vindt de tijdelijke vertrekhal boven bagagehal zuid aan de zuidkant van Vertrekhal 1. De vertrekhal is via een corridor verbonden aan Vertrekhal 1.

Wanneer?

Op 4 april 2017 opende de tijdelijke vertrekhal haar deuren. Een gunstig moment met het oog op de meivakantie. De tijdelijke vertrekhal blijft in ieder geval staan tot de nieuwe pier in 2019 en de nieuwe terminal in 2023 klaar zijn.