Logistic hub

Om alle bouw- en vernieuwingsprojecten op Schiphol in goede banen te leiden, hebben we een logistic hub aangelegd. Dit is een bouwplaats van ongeveer 130.000 vierkante meter ten zuiden van de luchthaven. Door plaats te bieden aan mensen, machines, voertuigen en bouwmaterialen ontstaat ruimte om onze toekomstplannen waar te maken.

Download hier de routebeschrijving naar de logistic hub

Soepel aan de slag

De logistic hub is een park met bouwketen waar honderden betrokken mensen werken, verzamelen, vergaderen en omkleden. Hij heeft ongeveer 2500 parkeerplaatsen, een opslag- en overslagplaats voor bouwmaterialen en een shuttledienst naar Schiphol. Eigenlijk een verzamelpunt voor alles en iedereen om te werken aan een vernieuwd Schiphol.

Wie

De logistic hub is bedoeld voor alle mensen die betrokken zijn bij verschillende bouw- en vernieuwingsprojecten op Schiphol. Aannemers, bouwers, chauffeurs, Schipholmedewerkers, et cetera.

Wat

Als goed georganiseerd logistiek centrum moet de logistic hub ervoor zorgen dat de bouw- en vernieuwingsprojecten op Schiphol soepel verlopen. Het gaat om een terrein van ruim 130.000 vierkante meter.

Waar

De hub ligt naast de N196 te liggen, op een paar minuten rijden van het centrum van Schiphol. Er zijn nieuwe inritten aangelegd, extra verkeerslichten geplaatst en een nieuw kruispunt gebouwd om de overlast voor omwonenden en lokaal verkeer zoveel mogelijk te beperken.

Download hier de routebeschrijving naar de logistic hub

Wanneer

De aanleg van de hub is in 2017 begonnen. Toen werden de parkeerplaatsen aangelegd en in gebruik genomen. Begin 2018 is de opbouw van het ketenpark begonnen. Die is inmiddels in gebruik, net als de shuttlebussen. Andere werkzaamheden zijn nog in volle gang.

Interview over de logistic hub

De bouw- en vernieuwingsprojecten op Schiphol krijgen een eigen logistic hub. Geert Steenmeijer is interfacemanager en zorgt dat de aanleg van deze bouwplaats buiten de N196 soepel verloopt.