Upgrade Pieren

Dankzij de invoering van centrale security op Schiphol is het sinds 2015 niet meer nodig om veiligheidscontroles aan de gates te doen. Daardoor is veel ruimte vrijgekomen op de pieren D tot en met G. Een mooi moment om ze opnieuw in te richten en ze te voorzien van extra voorzieningen. Dat betekent niet alleen meer comfort voor reizigers... ook medewerkers krijgen meer ruimte om hun werk te doen.

5 jaar, 4 pieren

Comfortabele en gevarieerde zit- en werkplekken, modern sanitair en meer horeca en winkels: met de upgrade van de pieren D, E, F en G wordt reizen via Schiphol stukken leuker. De pieren worden ingericht volgens het 'open space concept'. Kort samengevat: veel ruimte en veel licht. Met stoere betontinten en moderne witte muren met zwarte contrasten, zet Schiphol een stap in de toekomst.

Voor en na upgrade pieren

Dit is de planning

Dit is de planning - upgrade pieren

Wie?

Ieder jaar vertrekken 18,5 miljoen passagiers vanaf de pieren D-G op Schiphol. Op die pieren zijn 81 gates die we opnieuw inrichten. Reizigers, luchtvaartmaatschappijen en iedereen die op Schiphol werkt gaat hier zeker iets van merken.

Wat?

Met het project Upgrade Pieren wordt reizen via Schiphol nóg leuker. Door de invoering van centrale security is een kans ontstaan om de non-Schengen pieren D, E, F en G te renoveren en opnieuw in te richten. Met de upgrade van deze pieren zorgen we ervoor dat je hier comfortabel kan zitten, werken en wachten op je vlucht. En dat er voldoende luxe sanitair, horeca en recreatie is.

  • 4 pieren D, E, F en G opknappen
  • 81 gates opnieuw inrichten
  • 70.600 m2 wordt getransformeerd
  • Er komt 1.700 m2 nieuwe commercie

Waar?

Door een ander boardingproces is er meer ruimte ontstaan om de D-, E-, F- en G-pier opnieuw in te richten. Ofwel: te upgraden. Het gaat in totaal om 81 gates die nu redelijk sober en doelmatig zijn. We willen graag meer variatie en kwaliteit bieden, zodat je meer plezier beleeft op de pieren en bij de gates.

Wanneer?

Het project Upgrade Pieren duurt meerdere jaren en wordt in fases uitgevoerd. Zo beperken we de impact op de dagelijkse processen. We pakken alles aan, van de zit- en werkplekken en het sanitair tot de winkels en de horeca. De G- en F-pier zijn als eerste aan de beurt. Hierna volgt de D-pier en tot slot de E-pier. Eind 2020 ronden we alles af.

AI Mezzanine_02_def

Strukton en Schiphol samen aan de slag

Roland van Rouwendaal is projectmanager bij Strukton, het aannemersbedrijf dat vorig jaar de aanbesteding won voor de upgrade van de pieren F en G en dat nu keihard aan het werk is op Schiphol.

De Schiphol stoelentest

De komende jaren upgraden we de niet-Schengenpieren (D, E, F en G) en dat betekent ook: nieuw meubilair. Projectmanager Ankie van der Niet vertelt hoe we op Schiphol ‘shoppen’ voor nieuwe stoelen en banken.

Opgeruimde look voor Schiphol

Zitplaatsen, vloeren, planten: projectmanager Martijn Hoogenboezem houdt zich bezig met de nieuwe inrichting en aankleding van de pieren D t/m G op Schiphol.

Ann: Pieren in een nieuw jasje

Vier pieren op Schiphol worden in een nieuw jasje gestoken. Ann Geebelen is projectmanager Commercie. 'De pieren D-G krijgen een rustige, natuurlijke uitstraling. De passagiers geven ze kleur.'

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl