- Upgrade Pieren

Dankzij de invoering van centrale security op Schiphol is het sinds 2015 niet meer nodig om veiligheidscontroles aan de gates te doen. Daardoor is veel ruimte vrijgekomen op de pieren D tot en met G. Een mooi moment om ze opnieuw in te richten en ze te voorzien van extra voorzieningen. Dat betekent niet alleen meer comfort voor reizigers... ook medewerkers krijgen meer ruimte om hun werk te doen.

6 jaar, 4 pieren

Comfortabele en gevarieerde zit- en werkplekken, modern sanitair en meer horeca en winkels: met de upgrade van de pieren D, E, F en G wordt reizen via Schiphol stukken leuker. De pieren worden ingericht volgens het 'open space concept'. Kort samengevat: veel ruimte en veel licht. Met stoere betontinten en moderne witte muren met zwarte contrasten, zet Schiphol een stap in de toekomst.

Voor en na upgrade pieren

Dit is de planning

Dit is de planning - upgrade pieren
Wie?
Wat?
Waar?
Wanneer?
Upgrade pieren

De Schiphol stoelentest

De komende jaren upgraden we de niet-Schengenpieren (D, E, F en G) en dat betekent ook: nieuw meubilair. Projectmanager Ankie van der Niet vertelt hoe we op Schiphol ‘shoppen’ voor nieuwe stoelen en banken.

Opgeruimde look voor Schiphol

Zitplaatsen, vloeren, planten: projectmanager Martijn Hoogenboezem houdt zich bezig met de nieuwe inrichting en aankleding van de pieren D t/m G op Schiphol.

Ann: Pieren in een nieuw jasje

Vier pieren op Schiphol worden in een nieuw jasje gestoken. Ann Geebelen is projectmanager Commercie. 'De pieren D-G krijgen een rustige, natuurlijke uitstraling. De passagiers geven ze kleur.'

Perform today. Create tomorrow.