Upgrade Pieren

Dankzij de invoering van centrale security op Schiphol is het sinds 2015 niet meer nodig om veiligheidscontroles aan de gates te doen. Hierdoor is er veel ruimte vrijgekomen op de pieren D tot en met G. Een mooi moment om ze opnieuw in te richten.

Comfortabele en gevarieerde zit- en werkplekken, modern sanitair en meer horeca en winkels: met de upgrade van de pieren D, E, F en G wordt reizen via Schiphol nóg leuker. De pieren worden ingericht volgens het 'open space concept'. Kort samengevat: veel ruimte en veel licht. Met stoere betontinten en moderne witte muren met zwarte contrasten, zet Schiphol een stap in de toekomst.

Tijd voor een nieuwe look!
We upgraden onze pieren voor de toekomst van Schiphol

Facts & figures

Ieder jaar vertrekken 18,5 miljoen passagiers vanaf de pieren D-G op Schiphol. Op die pieren zijn 81 gates die we opnieuw inrichten. Reizigers, luchtvaartmaatschappijen en iedereen die op Schiphol werkt gaat hier iets van merken. Met de upgrade van deze pieren zorgen we ervoor dat je hier comfortabel kunt zitten, werken en wachten op je vlucht. En dat er voldoende luxe sanitair, horeca en retail is. In totaal wordt 70.600 m2 getransformeerd en komt er 1.700 m2 aan ruimte voor nieuwe commercie.

Planning

Het project Upgrade Pieren duurt meerdere jaren en is in fases uitgevoerd. We zijn al vergevorderd en begin 2021 ronden we alles af.

Insiders info

 • Upgrade pieren en duurzaamheid: een een-tweetje

  Levende bomen, groene wanden met planten, energiezuinige ledverlichting en hergebruik van materialen: het is allemaal te vinden op de pieren D tot en met G. Waarom? We willen de pieren voor passagiers mooier maken, maar ook verantwoordelijk omgaan met de aarde.

 • Strukton en Schiphol samen aan de slag

  Roland van Rouwendaal is projectmanager bij Strukton, het aannemersbedrijf dat vorig jaar de aanbesteding won voor de upgrade van de pieren F en G en dat nu keihard aan het werk is op Schiphol.

 • De Schiphol stoelentest

  De komende jaren upgraden we de niet-Schengenpieren (D, E, F en G) en dat betekent ook: nieuw meubilair. Projectmanager Ankie van der Niet vertelt hoe we op Schiphol ‘shoppen’ voor nieuwe stoelen en banken.

 • Opgeruimde look voor Schiphol

  Zitplaatsen, vloeren, planten: projectmanager Martijn Hoogenboezem houdt zich bezig met de nieuwe inrichting en aankleding van de pieren D t/m G op Schiphol.

 • Ann: Pieren in een nieuw jasje

  Vier pieren op Schiphol worden in een nieuw jasje gestoken. Ann Geebelen is projectmanager Commercie. 'De pieren D-G krijgen een rustige, natuurlijke uitstraling. De passagiers geven ze kleur.'