Herontwikkeling - Vertrek & Lounge 1

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. Om die groei goed op te vangen, richten we Vertrek & Lounge 1 opnieuw en optimaal in. We gaan de bestaande ruimte verbouwen, vernieuwen en uitbreiden. In Vertrek 1 moet onder andere de toevoeging van een tussenverdieping zorgen voor meer ruimte voor security, check-in en wachtgebieden. Ook in de achterliggende Lounge breiden we uit, passen we routes aan en vergroten we het aanbod aan voorzieningen. De eerste werkzaamheden starten in januari 2018.

AI_Hall_03_def

Ruimer zitten, lopen en wachten

Veilig, efficiënt en comfortabel. Dat moet de nieuwe Vertrek & Lounge 1 in drie woorden samenvatten. Doordat we de ruimte slimmer indelen, vergroten we de capaciteit. In combinatie met meer voorzieningen in de achterliggende Lounge, zoals horeca en winkels, wordt het reisproces over de hele linie comfortabeler.

Dit is de planning

Wat?
Waar?
Wanneer?
Waarom?

Veilig verbouwen in de terminal

Sinds december 2017 werkt veiligheidsdeskundige Ramona Mochèl mee aan de herinrichting van Vertrek en Lounge 1. ‘We verbouwen een drukbezet stuk van Schiphol. Dat moet veilig en zonder ongevallen gebeuren.’

Perform today. Create tomorrow.