Nieuwe pier

Veel groen, meer kunst en zelfs speelplaatsen voor de kids. We werken er hard aan om de pier in december 2020 te openen om te gebruiken voor het parkeren en afhandelen van vliegtuigen. De hoogste tijd, want het aantal reizigers via Schiphol blijft groeien. In totaal komen er acht nieuwe gates bij. Aan de noordkant vijf voor narrow-body vliegtuigen, aan de zuidkant drie voor wide-body vliegtuigen.

Vandaag
vernieuwen
Morgen
ruim baan

Facts & figures

Schiphol en het team AECOM – samen met Cepezed, Imd, dGmR en Copijn – ontwierpen samen de pier van de toekomst. We verwachten er ieder jaar zo’n 14 miljoen reizigers te verwelkomen. Met de nieuwe pier krijgt Schiphol er acht nieuwe gates bij: vijf gates voor narrow-body vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor wide-body vliegtuigen aan de zuidzijde. In een later stadium komen er nog twee wide-body gates bij aan de zuidzijde van de nieuwe pier. Naast meer ruimte voor reizigers krijgt het drie verdiepingen tellende gebouw meer kunst, speelplaatsen voor de kids en meer groen.

Planning

We werken er hard aan om de pier in december 2020 te openen om te gebruiken voor het parkeren en afhandelen van vliegtuigen. Inmiddels ligt de fundering er al in.

Insiders info

 • Even opruimen: 38.000 ton puin

  Om plaats te maken voor de nieuwe terminal werd parkeergarage P2 gedemonteerd. Projectmanager Marco Schravesande was erbij betrokken en ging op zoek naar een nieuwe bestemming voor de vele betondelen.

 • Geen vergunning, geen pier

  Bij de bouw van de nieuwe pier en terminal op Schiphol komt heel wat papierwerk kijken. Jeanine Mocking is vergunningencoördinator en zorgt dat alles op tijd is aangevraagd en geregeld. ‘We hebben er al zeker 150 aangevraagd.’

 • Schiphol op de planning

  We zijn volop aan het bouwen om Schiphol klaar te maken voor de toekomst. En dat vergt een behoorlijk strakke planning. Planner Pieter-Bas Siebers is sinds dag één betrokken bij de bouw van de nieuwe pier en terminal.

Lees meer

 • Nieuwe terminal

  In 2023 nemen we de nieuwe terminal in gebruik. De nieuwe terminal is licht en ruim en zit vol slimme oplossingen.

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl