Project nieuwe pier: Nieuwe pier

Veel groen, meer kunst en zelfs speelplaatsen voor de kids. We werken hard aan de nieuwe pier. Door de nieuwe pier krijgt Schiphol meer capaciteit: meer vliegtuigen kunnen er parkeren en afgehandeld worden. In totaal komen er acht nieuwe gates bij. Aan de noordkant vijf voor narrow-body vliegtuigen, aan de zuidkant drie voor wide-body vliegtuigen. De bouw van de nieuwe pier is in volle gang. Gezien de huidige situatie, waarin COVID-19 ook impact heeft op de voortgang van projecten, voorzien we dat de oorspronkelijke opleveringsdatum van eind 2020 opschuift.

Met groene focus werken we aan een duurzame toekomst voor Schiphol

Facts & figures

Schiphol en het team AECOM – samen met Cepezed, Imd, dGmR en Copijn – ontwierpen samen de pier van de toekomst. Met de nieuwe pier krijgt Schiphol er acht nieuwe gates bij: vijf gates voor narrow-body vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor wide-body vliegtuigen aan de zuidzijde. In een later stadium komen er nog twee wide-body gates bij aan de zuidzijde van de nieuwe pier. Naast meer ruimte voor reizigers krijgt de pier meer kunst, speelplaatsen voor de kids en meer groen.

Planning

COVID-19 heeft impact op alle bouwprojecten. De beoogde opleverdatum van december 2020 zal opgeschoven worden. Op dit moment weten we nog geen nieuwe opleverdatum. Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over de planning en voor andere updates.

Voortgang

Er wordt hard gewerkt aan de pier. De buitenkant van façade en de gatehuizen zijn bijna af. Het glas is in de façade gezet.

Insiders info

  • Geen vergunning, geen pier

    Bij de bouw van de nieuwe pier en terminal op Schiphol komt heel wat papierwerk kijken. Jeanine Mocking is vergunningencoördinator en zorgt dat alles op tijd is aangevraagd en geregeld. ‘We hebben er al zeker 150 aangevraagd.’

  • Schiphol op de planning

    We zijn volop aan het bouwen om Schiphol klaar te maken voor de toekomst. En dat vergt een behoorlijk strakke planning. Planner Pieter-Bas Siebers is sinds dag één betrokken bij de bouw van de nieuwe pier en terminal.