- Landzijde

Bij de vernieuwing van een luchthaven komt veel kijken. Zeker op Schiphol, waar heel wat gebeurt op een relatief kleine oppervlakte. De komende tijd moeten onder andere wegen en bebording aan de kant om plaats te maken voor de nieuwe pier en terminal. Ook kabels, leidingwerk en andere infrastructuur passen we aan.

Verandering in de lucht. En op de grond

Landzijde is heel simpel het vrij toegankelijke gebied voor reizigers, bezoekers, afhalers en wegbrengers. Het gebied op Schiphol waar de passagiers zijn. Denk aan de vertrek- en aankomsthallen, terminals, het openbaar vervoersknooppunt, de wegen en parkeergarages. Op al deze plekken verandert veel. Nu al, want we zijn druk bezig om de nieuwe pier te bouwen.

Dit is de planning

Dit is de planning - Landzijde
Wie?
Wat?
Waar?
Wanneer?

Interview over de nacht van de 1001 borden

Overal nieuwe routes en nieuwe borden op Schiphol. In de nacht van 30 september op 1 oktober was projectmanager Wayfinding Peter van Wijk erbij: de nacht van 1001 borden. Tevreden blikt hij terug.

Op weg naar een vernieuwd Schiphol

Projectmanager Marco Schravesande is momenteel verantwoordelijk voor een deel van de aanpassingen van de infrastructuur aan landzijde. ‘Wegen, kruispunten, leidingwerk… Alles wat nodig is rondom de bouw van de nieuwe pier en terminal.’

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Perform today. Create tomorrow.