- Parkeren

Om Schiphol klaar te maken voor de toekomst, moet ook op de grond veel gebeuren. Meer vluchten en meer passagiers betekent namelijk ook meer behoefte aan parkeerplaatsen en faciliteiten. Daarom gaan we vanaf 1 oktober 2017 verschillende parkeerlocaties afbreken, verplaatsen, op- en bijbouwen.

parkeren Schiphol

Schiphol verandert. Parkeren verandert mee

Uiteraard zorgen we ervoor dat je ook na 1 oktober zorgeloos kunt parkeren op Schiphol. Met de sloop van parkeergarage P2 verdwijnt een flink aantal parkeerplaatsen. Door de parkeerduur in garage P1 te beperken en een gloednieuwe valet-service aan te bieden, zorgen we ervoor dat iedereen steeds dichtbij de terminal kan parkeren of uitstappen. De drie belangrijkste nieuwe parkeerproducten zijn P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren en P6 Valet Parking. Daarnaast verbeteren we de wegen en bewegwijzering zodat Schiphol goed bereikbaar blijft. Voor reizigers, bezoekers, afhalers en wegbrengers en medewerkers.

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe parkeerproducten.

P1 Kort Parkeren
P3 Lang Parkeren
P6 Valet Parking
Privium parkeren

Dit is de planning

Dit is de planning - Parkeren
Wie?
Wat?
Waar?
Wanneer?

Dit wordt de nieuwe situatie

Interview over de parkeerfaciliteiten

Marianne van Scherpenzeel is programmamanager RAP: Renewed Accessibility and Parking op Schiphol. Zij zorgt dat alle maatregelen worden getroffen die nodig zijn voor het verdwijnen van parkeergarage P2 en de ontwikkeling en aanleg van nieuwe parkeerfaciliteiten.

Interview over de sloop van P2

Slechts een handjevol auto’s staat nog in P2, de rest van de garage op Schiphol is spookachtig leeg. Klaar voor de sloop die op 1 november is begonnen. Projectleider Dennis Veltkamp vertelt.

Interview over nieuwe vleugel parkeergarage P1

Meer reizigers en meer vluchten betekent meer behoefte aan parkeerplaatsen. Daarvoor wordt onder andere parkeergarage P1 uitgebreid. Projectmanager van Schiphol Wouter Slotman en zijn rechterhand William de Graaf van bouwbedrijf Ballast Nedam zorgen samen met hun teams dat eind september de eerste bezoekers hun auto kwijt kunnen.

Perform today. Create tomorrow.