Parkeren

Om Schiphol klaar te maken voor de toekomst, moet ook op de grond veel gebeuren. Meer vluchten en meer passagiers betekent namelijk ook meer behoefte aan parkeerplaatsen- en faciliteiten. Op dit moment zijn we druk bezig om nieuwe parkeerruimtes bij en aan te bouwen.

Vandaag
plaatsmaken
Morgen
snel een plek

Facts & figures

Met de sloop van parkeergarage P2 zijn een flink aantal parkeerplaatsen verdwenen. Daarvoor in de plaats vind je nu allerlei andere parkeermogelijkheden op Schiphol. De belangrijkste nieuwe parkeerproducten zijn P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren, P4 Basic Parking en P6 Valet Parking. Met deze veranderingen blijft het altijd mogelijk om op enkele minuten (loop)afstand van de terminal te parkeren of uit te stappen. Nu zijn we bezig met de uitbreiding van garage P3. In 2019 zijn daar 2535 extra parkeerplekken en een gloednieuw dak dat bruikbaar is voor zonnepanelen.

Planning

Sinds oktober 2017 is parkeergarage P2 verdwenen. De werkzaamheden voor de nieuwe parkeerplaatsen en -garages zijn grotendeels uitgevoerd, nu zijn we nog bezig met de uitbreiding van garage P3.

Dit wordt de nieuwe situatie

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de nieuwe parkeerplekken?

Of je nu iemand ophaalt of zelf op reis gaat: parkeren op Schiphol is veranderd. Daarom is het goed om te weten wanneer we welke verbouwingen uitvoeren. En hoe de nieuwe parkeerroutes eruit komen te zien. Parkeren voor personeel blijft in grote lijnen hetzelfde.

Wat verandert er qua parkeren op Schiphol?

Mede vanwege de bouw van de nieuwe pier en terminal is parkeergarage P2 gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn allerlei nieuwe plekken gecreëerd. Zo zorgen we dat er plek is voor iedereen die op Schiphol wil parkeren.

Waar bouwen we nieuwe parkeerplekken?

De luchthaven ontwikkelt zich, dus Schiphol Parking verandert mee:

 • Parkeergarage P1 tegenover de aankomst- en vertrekhallen is uitgebreid, opnieuw ingericht voor kort parkeren en heeft nu een extra ingang.
 • De Parkeergarage op P3 Lang Parkeren wordt op dit moment uitgebreid.
 • Via de service van P6 Valet Parking wordt je auto neergezet op een groot nieuw parkeerterrein aan de noordwestelijke kant van Schiphol. Ideaal als je langer dan 48 uur komt parkeren.
 • Op het compacte en overzichtelijke parkeerterrein van P4 heb je zo een parkeerplek gevonden. Je parkeert op Schiphol waar de gratis snelbus je ieder kwartier in 10 minuten naar de terminal brengt. P4 Basic Parking ligt naast de A4/A9, dichtbij het bekende P3 Lang Parkeren.
 • Wegen en bewegwijzering zijn aangepast zodat Schiphol goed bereikbaar blijft.

Met deze veranderingen blijft het altijd mogelijk om op enkele minuten loopafstand van de terminal te parkeren of uit te stappen.

Wanneer zijn de nieuwe parkeergarages klaar?

Sinds oktober 2017 is parkeergarage P2 verdwenen. De werkzaamheden voor de nieuwe parkeerplaatsen en -garages zijn grotendeels uitgevoerd, op dit moment zijn we nog bezig met de uitbreiding van garage P3. In 2019 daar 2535 extra parkeerplekken en een gloednieuw dak dat bruikbaar is voor zonnepanelen.

Insiders info

 • Interview over de parkeerfaciliteiten

  Marianne van Scherpenzeel is programmamanager RAP. Zij zorgt dat alle maatregelen worden getroffen die nodig zijn voor het verdwijnen van parkeergarage P2 en de ontwikkeling en aanleg van nieuwe parkeerfaciliteiten.

 • Interview over de sloop van P2

  Slechts een handjevol auto’s staat nog in P2, de rest van de garage op Schiphol is spookachtig leeg. Klaar voor de sloop die op 1 november is begonnen. Projectleider Dennis Veltkamp vertelt.

 • Nieuwe vleugel parkeergarage P1

  Meer reizigers betekent meer behoefte aan parkeerplaatsen. Daarvoor wordt onder andere parkeergarage P1 uitgebreid. Projectmanager Wouter Slotman en zijn rechterhand William de Graaf zorgen met hun teams dat eind september de eerste bezoekers hun auto kwijt kunnen.

Lees meer

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl