Parkeren

Om Schiphol klaar te maken voor de toekomst, moet ook op de grond veel gebeuren. Meer vluchten en meer passagiers betekent namelijk ook meer behoefte aan parkeerplaatsen- en faciliteiten. Op dit moment zijn we druk bezig om nieuwe parkeerruimtes bij en aan te bouwen.

parkeren Schiphol

Schiphol verandert. Parkeren verandert mee

Met de sloop van parkeergarage P2 zijn een flink aantal parkeerplaatsen verdwenen. Daarvoor in de plaats vind je nu allerlei andere parkeermogelijkheden op Schiphol. De belangrijkste nieuwe parkeerproducten zijn P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren, P4 Basic Parking en P6 Valet Parking.

Dit is de planning

Dit is de planning - Parkeren

Wie?

Of je nu iemand ophaalt of zelf op reis gaat: parkeren op Schiphol wordt anders. Daarom is het goed om te weten wanneer we welke verbouwingen uitvoeren. En hoe de nieuwe parkeerroutes eruit komen te zien. Parkeren voor personeel blijft in grote lijnen hetzelfde.

Wat?

Mede vanwege de bouw van de nieuwe pier en terminal gaat parkeergarage P2 verdwijnen. Natuurlijk komen er nieuwe plekken voor in de plaats. Met de nieuwe parkeermogelijkheden zorgen we dat er plek is voor iedereen die op Schiphol wil parkeren.

Waar?

De luchthaven ontwikkelt zich, dus Schiphol Parking verandert mee. Zo maakt parkeergarage P2 op Schiphol-Centrum plaats voor een nieuwe pier en terminal. En dat is niet het enige:

  • Parkeergarage P1 tegenover de aankomst- en vertrekhallen wordt uitgebreid, opnieuw ingericht voor kort parkeren en krijgt een extra ingang.
  • De Parkeergarage op P3 Lang Parkeren wordt uitgebreid.
  • Via de service van P6 Valet Parking wordt je auto neergezet op een groot nieuw parkeerterrein aan de noordwestelijke kant van Schiphol. Ideaal voor iedereen die langer dan 48 uur komt parkeren.
  • Wegen en bewegwijzering worden aangepast zodat Schiphol goed bereikbaar blijft.

Zo blijft het altijd mogelijk om op enkele minuten loopafstand van de terminal te parkeren of uit te stappen.

Wanneer?

Vanaf 1 oktober 2017 gaat parkeergarage P2 dicht. Mocht je auto er dan nog staan, dan kan je uiteraard nog wel de garage uitrijden. Op 1 november start de ontmanteling. De voorbereidingen voor de nieuwe parkeerplaatsen en -garages zijn al in volle gang.

Dit wordt de nieuwe situatie

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn de nieuwe parkeerplekken?

Of je nu iemand ophaalt of zelf op reis gaat: parkeren op Schiphol is veranderd. Daarom is het goed om te weten wanneer we welke verbouwingen uitvoeren. En hoe de nieuwe parkeerroutes eruit komen te zien. Parkeren voor personeel blijft in grote lijnen hetzelfde.

Wat verandert er qua parkeren op Schiphol?

Mede vanwege de bouw van de nieuwe pier en terminal is parkeergarage P2 gesloopt. Daarvoor in de plaats zijn allerlei nieuwe plekken gecreëerd. Zo zorgen we dat er plek is voor iedereen die op Schiphol wil parkeren.

Waar bouwen we nieuwe parkeerplekken?

De luchthaven ontwikkelt zich, dus Schiphol Parking verandert mee:

  • Parkeergarage P1 tegenover de aankomst- en vertrekhallen is uitgebreid, opnieuw ingericht voor kort parkeren en heeft nu een extra ingang.
  • De Parkeergarage op P3 Lang Parkeren wordt op dit moment uitgebreid.
  • Via de service van P6 Valet Parking wordt je auto neergezet op een groot nieuw parkeerterrein aan de noordwestelijke kant van Schiphol. Ideaal als je langer dan 48 uur komt parkeren.
  • Op het compacte en overzichtelijke parkeerterrein van P4 heb je zo een parkeerplek gevonden. Je parkeert op Schiphol waar de gratis snelbus je ieder kwartier in 10 minuten naar de terminal brengt. P4 Basic Parking ligt naast de A4/A9, dichtbij het bekende P3 Lang Parkeren.
  • Wegen en bewegwijzering zijn aangepast zodat Schiphol goed bereikbaar blijft.

Met deze veranderingen blijft het altijd mogelijk om op enkele minuten loopafstand van de terminal te parkeren of uit te stappen.

Wanneer zijn de nieuwe parkeergarages klaar?

Sinds oktober 2017 is parkeergarage P2 verdwenen. De werkzaamheden voor de nieuwe parkeerplaatsen en -garages zijn grotendeels uitgevoerd, op dit moment zijn we nog bezig met de uitbreiding van garage P3. In 2019 daar 2535 extra parkeerplekken en een gloednieuw dak dat bruikbaar is voor zonnepanelen.

Interview over de parkeerfaciliteiten

Marianne van Scherpenzeel is programmamanager RAP: Renewed Accessibility and Parking op Schiphol. Zij zorgt dat alle maatregelen worden getroffen die nodig zijn voor het verdwijnen van parkeergarage P2 en de ontwikkeling en aanleg van nieuwe parkeerfaciliteiten.

Interview over de sloop van P2

Slechts een handjevol auto’s staat nog in P2, de rest van de garage op Schiphol is spookachtig leeg. Klaar voor de sloop die op 1 november is begonnen. Projectleider Dennis Veltkamp vertelt.

Interview over nieuwe vleugel parkeergarage P1

Meer reizigers en meer vluchten betekent meer behoefte aan parkeerplaatsen. Daarvoor wordt onder andere parkeergarage P1 uitgebreid. Projectmanager van Schiphol Wouter Slotman en zijn rechterhand William de Graaf van bouwbedrijf Ballast Nedam zorgen samen met hun teams dat eind september de eerste bezoekers hun auto kwijt kunnen.

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl