Parkeren

Om Schiphol klaar te maken voor de toekomst, moet ook op de grond veel gebeuren. Meer vluchten en meer passagiers betekent namelijk ook meer behoefte aan parkeerplaatsen en faciliteiten. Daarom gaan we vanaf 1 oktober 2017 verschillende parkeerlocaties afbreken, verplaatsen, op- en bijbouwen.

parkeren Schiphol

Schiphol verandert. Parkeren verandert mee

Uiteraard zorgen we ervoor dat je ook na 1 oktober zorgeloos kunt parkeren op Schiphol. Met de sloop van parkeergarage P2 verdwijnt een flink aantal parkeerplaatsen. Door de parkeerduur in garage P1 te beperken en een gloednieuwe valet-service aan te bieden, zorgen we ervoor dat iedereen steeds dichtbij de terminal kan parkeren of uitstappen. De drie belangrijkste nieuwe parkeerproducten zijn P1 Kort Parkeren, P3 Lang Parkeren en P6 Valet Parking. Daarnaast verbeteren we de wegen en bewegwijzering zodat Schiphol goed bereikbaar blijft. Voor reizigers, bezoekers, afhalers en wegbrengers en medewerkers.

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe parkeerproducten.

P1 Kort Parkeren

Parkeergarage P1 wordt uitgebreid met een extensie en ingericht voor korte periodes van maximaal 48 uur. Handig om mensen op te halen of te brengen of voor een korte weekendtrip. Let op: parkeer hier niet langer, want dan betaal je een overschrijdingstarief.

P3 Lang Parkeren

Ook garage P3 krijgt een extensie, waardoor hier straks veel extra auto’s kunnen staan. In de nieuwe situatie is P3 bedoeld om auto’s 3 dagen of langer te stallen. De gratis snelbus brengt je in vijf minuten naar hartje Schiphol.

P6 Valet Parking

Aan de noordwestelijke kant van Schiphol wordt een groot nieuw parkeerterrein aangelegd. Auto’s worden daar voor 3 dagen of langer neergezet via onze nieuwe valet-service in parkeergarage P6. Je rijdt door een videostraat naar binnen, geeft de sleutels van je (lease-)auto af en loop binnen twee minuten naar de vertrek- en aankomsthallen. Bij terugkomst staat je auto alweer voor je klaar. Ideaal voor iedereen die langer dan 48 uur komt parkeren, maar toch vlakbij de terminal wil uitstappen.

Privium parkeren

Voor onze Privium Plus-leden gaat parkeren ook veranderen. De voormalige Privium-parkeerplekken in P2 verhuizen naar de Excellence garage. Vooraf reserveren is verplicht.

Dit is de planning

Dit is de planning - Parkeren

Wie?

Of je nu iemand ophaalt of zelf op reis gaat: parkeren op Schiphol wordt anders. Daarom is het goed om te weten wanneer we welke verbouwingen uitvoeren. En hoe de nieuwe parkeerroutes eruit komen te zien. Parkeren voor personeel blijft in grote lijnen hetzelfde.

Wat?

Mede vanwege de bouw van de nieuwe pier en terminal gaat parkeergarage P2 verdwijnen. Natuurlijk komen er nieuwe plekken voor in de plaats. Met de nieuwe parkeermogelijkheden zorgen we dat er plek is voor iedereen die op Schiphol wil parkeren.

Waar?

De luchthaven ontwikkelt zich, dus Schiphol Parking verandert mee. Zo maakt parkeergarage P2 op Schiphol-Centrum plaats voor een nieuwe pier en terminal. En dat is niet het enige:

  • Parkeergarage P1 tegenover de aankomst- en vertrekhallen wordt uitgebreid, opnieuw ingericht voor kort parkeren en krijgt een extra ingang.
  • De Parkeergarage op P3 Lang Parkeren wordt uitgebreid.
  • Via de service van P6 Valet Parking wordt je auto neergezet op een groot nieuw parkeerterrein aan de noordwestelijke kant van Schiphol. Ideaal voor iedereen die langer dan 48 uur komt parkeren.
  • Wegen en bewegwijzering worden aangepast zodat Schiphol goed bereikbaar blijft.

Zo blijft het altijd mogelijk om op enkele minuten loopafstand van de terminal te parkeren of uit te stappen.

Wanneer?

Vanaf 1 oktober 2017 gaat parkeergarage P2 dicht. Mocht je auto er dan nog staan, dan kan je uiteraard nog wel de garage uitrijden. Op 1 november start de ontmanteling. De voorbereidingen voor de nieuwe parkeerplaatsen en -garages zijn al in volle gang.

Dit wordt de nieuwe situatie

Interview over de parkeerfaciliteiten

Marianne van Scherpenzeel is programmamanager RAP: Renewed Accessibility and Parking op Schiphol. Zij zorgt dat alle maatregelen worden getroffen die nodig zijn voor het verdwijnen van parkeergarage P2 en de ontwikkeling en aanleg van nieuwe parkeerfaciliteiten.

Interview over de sloop van P2

Slechts een handjevol auto’s staat nog in P2, de rest van de garage op Schiphol is spookachtig leeg. Klaar voor de sloop die op 1 november is begonnen. Projectleider Dennis Veltkamp vertelt.

Interview over nieuwe vleugel parkeergarage P1

Meer reizigers en meer vluchten betekent meer behoefte aan parkeerplaatsen. Daarvoor wordt onder andere parkeergarage P1 uitgebreid. Projectmanager van Schiphol Wouter Slotman en zijn rechterhand William de Graaf van bouwbedrijf Ballast Nedam zorgen samen met hun teams dat eind september de eerste bezoekers hun auto kwijt kunnen.

Perform today. Create tomorrow.