Bagage

In de nieuwe Schipholterminal komt een nieuw bagagesysteem. Hier verwerken we straks alle check-in bagage, reclaimbagage en transferbagage. Het nieuwe systeem in de bagagekelder van de nieuwe terminal moet ervoor zorgen dat alles straks op rolletjes loopt.

Bagage

Nog even wachten op de eerste koffers

Het systeem screent check-in bagage, transferbagage en 'remote check-in bagage', slaat dit op en sorteert alles naar de juiste vlucht. Het ontwerp van het nieuwe bagagesysteem start al in de tweede helft van 2017. De bouw begint pas als de bagagekelder en andere cruciale onderdelen van de nieuwe terminal klaar zijn. In de loop van 2023 zijn het bagagesysteem en de nieuwe terminal klaar.

Wie?

De nieuwe terminal krijgt een eigen, innovatief bagagesysteem. Handig om te weten voor passagiers en afhandelaren.

Wat?

Naast een nieuwe bagagekelder komt er een voorziening die we 'remote check-in bagage’ noemen. Voordat passagiers aan hun reis beginnen wordt hun bagage alvast opgehaald. Bijvoorbeeld in het hotel of de cruise terminal. Aan de buitenzijde van de nieuwe terminal komt hiervoor een speciale losvoorziening. Van daaruit wordt de bagage automatisch getransporteerd, gescreend, opgeslagen en gesorteerd.

Waar?

De nieuwe terminal krijgt een eigen bagagesysteem. Hiervoor bouwen we een nieuwe bagagekelder, direct in het verlengde van de huidige bagagehal Zuid. Alle check-in bagage, reclaimbagage en transferbagage uit de nieuwe terminal komt hier terecht en wordt automatisch afgehandeld.

Wanneer?

In de tweede helft van 2017 start het ontwerp van het nieuwe bagagesysteem, tegelijk met het ontwerp van de terminal. De bouw van het bagagesysteem begint als delen van de nieuwe terminal zoals de reclaimhal en de vertrekhal zijn gebouwd. We verwachten nu dat dit in de loop van 2020 zal zijn. Het bagagesysteem is onderdeel van de nieuwe terminal die in 2023 klaar is om passagiers te ontvangen.

Perform today. Create tomorrow.