Veilige en gezonde werkomgeving

Schiphol wil haar werknemers een veilige en gezonde werkomgeving bieden. Om veilig te werken zijn er vele maatregelen genomen en veiligheidsprocedures ontwikkeld. Voor werknemers is er het Veiligheidstrainingscentrum om de kennis op het juiste niveau te brengen. Voor een gezonde werkomgeving is Schiphol voortdurend bezig met het verbeteren van werkomstandigheden. Zowel voor de medewerkers in het reizigersproces in de terminal als op de kantoren.

Een gezonde werkomgeving is ook een prettig werkklimaat. Daarom is er op Schiphol onder meer een 24/7 kinderopvang, sportclub en de SPOT Schiphol Community.

Veilige werkomgeving

Veiligheid is een van de kernwaarden van Schiphol. Het is het resultaat van uitgebreide inspanningen en het naleven van regels en afspraken. Daar draagt elke medewerker aan bij. Om ervoor te zorgen dat iedereen werkt aan een veilige en gezonde (werk)omgeving en bedrijfsprocessen, is het Health, Safety en Environment-beleid opgesteld.

Gezonde werkomgeving

Schiphol werkt nauw samen met partners om de werkomstandigheden van de werknemers te verbeteren. In de bagagekelder bijvoorbeeld nemen robots en tilhulpen een gedeelte van het zware werk over. En voor de securitymedewerkers zijn in de securitylanes stasteunen geplaatst. We voelen ons verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van de medewerkers die in de vele kantoorgebouwen op Schiphol werken. Daarom worden de gebouwen op onze luchthaven steeds slimmer, flexibeler, gezonder en duurzamer.

SPOT Schiphol Community

Om de vele bedrijven die op Schiphol zijn gevestigd met elkaar te verbinden, is de SPOT Schiphol Community opgericht. Inmiddels telt het zo’n 2.000 actieve leden van meer dan 360 verschillende bedrijven. SPOT organiseert online en offline activiteiten.