Nieuws: Het slimste en duurzaamste kantoor van Schiphol denkt met je mee

Snel via de app checken welke vergaderzalen beschikbaar zijn en of je collega’s beneden of boven zitten te brainstormen: in het nieuwste kantoorpand op Schiphol kan het straks allemaal. The Base D wordt het slimste en duurzaamste gebouw van het succesvolle kantoorverzamelgebouw The Base. Medio 2019 is dit nieuwe kantoorgebouw beschikbaar voor nieuwe huurders.

Gepubliceerd op: 26 april 2018

Intelligent van de kelder tot het dak

Een beetje kantoorpand is tegenwoordig uitgerust met allerlei technische snufjes die het dagelijks werk net even makkelijker maken. Maar The Base D zet op dit punt duidelijk de next step. De integratie van geavanceerde technologie in de werkomgeving vormt de basis voor eindeloze toepassingen. Nu en in de toekomst, voor verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld:

Gebruikers

Op elke etage bevinden zich sensoren die data verzamelen over het gebruik van de kantoorruimten. Nuttig voor werknemers, zeker dankzij superhandige apps. Hiermee regel je bijvoorbeeld niet alleen de temperatuur, verlichting en de zonwering, maar leert het gebouw door artificial intelligence de voorkeuren van de werknemers. Afhankelijk van onder andere weeromstandigheden, seizoen en locatie in het gebouw kan de werkplek zich al op voorhand op jouw voorkeuren aanpassen.

Door het sturen op perfecte werkomstandigheden wordt een gezonde en prettige werkomgeving gecreëerd waar je effectiever en efficiënter werkt. Daarnaast draagt het bij aan plezierig werken, omdat je bij aankomst ook nog kunt checken waar een bureau vrij is. Of op welke plek die collega zit met wie je nog even een presentatie door zou nemen. Boek dan gelijk online een vergader- of stilteruimte, zodat jullie straks rustig zitten. En heb je een externe specialist nodig? Kijk dan even op de app of jullie het pand toevallig delen met de juiste expert. Misschien stonden jullie vanochtend nog samen in de lift.

Beheerders

Ook de beheerder van het kantoor, meestal de facility manager, kan veel met de data die door de sensoren wordt verzameld. Het energiegebruik (bij)sturen bijvoorbeeld. Hij of zij ziet namelijk precies in welke vergaderzalen op welk tijdstip het licht aan moet – of de verwarming, en hoe hoog. En om zeker te weten dat alleen dáár wordt schoongemaakt waar overdag ook echt is gewerkt, stemt hij de schoonmaakroosters slim op elkaar af.

Tot slot zijn de verzamelde gegevens heel waardevol bij de (her)inrichting van het kantoor, en eventuele aanpassingen hierin. Ook beslissingen op het gebied van binnenhuisarchitectuur neem je voortaan op basis van daadwerkelijk gebruik. Je ziet vrij snel of er meer, of juist minder vergader- of stilteruimtes nodig zijn. Doordat je precies weet welke kantooronderdelen populair zijn, kun je hierop eenvoudig en snel bijsturen.

Welkom in de slimme stad

Werken in een slim kantoor is prettig, praktisch én voordelig. En het mooiste is dat The Base D onderdeel wordt van meerdere slimme gebouwen op Schiphol. In de toekomst worden namelijk bijna alle panden in het gebied onderling verbonden. Zo ontstaat een Smart Airport City, een intelligente ‘stad’ waarin kantoren, faciliteiten, openbare ruimtes, voertuigen én gebruikers met elkaar in verbinding staan.

Neem een virtueel voorproefje

The Base D wordt medio 2019 opgeleverd, dan komt er circa 6.000 m2 aan slimme kantoorruimte beschikbaar. Nieuwsgierig? Via virtual reality kun je alvast een kijkje nemen. In onze marketingsuite helpen we je graag op weg. Alle informatie van The Base D op een rij!

Bekijk hier het totale kantooraanbod op Schiphol!