Wat kun jij doen voor een duurzame luchthaven? : Alle hulp is welkom

Jouw hulp is ook welkom, bij het waarmaken van onze ambitie om de meest duurzame luchthaven te zijn. Houd daarom tijdens je reis rekening met diverse zaken om je impact op het milieu te verminderen.

DUURZAME TOEKOMST-Focus op mensen wat kan jij doen voor een duurzame lucthaven

Afval is makkelijk te scheiden

Je bent vast al gewend om thuis je afval te scheiden. Ook bij ons in de terminal staan speciale afvalbakken. In deze bakken scheid je makkelijk je papieren, plastic en restafval. Help je mee?

Kies bewust hoe je naar Schiphol komt

Met de trein reis je het meest milieuvriendelijk. Wil je toch met de auto komen? Kom dan met een elektrische taxi, of je eigen (elektrische) auto en parkeer op het Schipholterrein. Dat scheelt toch weer een paar (honderd) kilometer, ten opzichte van je te laten wegbrengen en ophalen.

Ook op Schiphol koop je verantwoorde producten

Koop je een cadeau voor jezelf of een bekende? Denk er dan eens aan om specifiek te shoppen voor verantwoorde producten. Bij diverse winkels op Schiphol kun je hiervoor al terecht. Bij de Body Shop bijvoorbeeld, of H&M en Xpress Spa.

Maar ook voor eten en drinken komen steeds meer verantwoorde opties. Bij Café Chocolat geniet je van een Fair Trade kopje koffie met een heerlijk stuk chocolade. Maar ook Starbucks, Juicy details, Harvest Market en Leon verkopen verantwoorde producten. Wist je overigens dat het eten van rundvlees leidt tot veel CO2-uitstoot? Door kip of vegetarisch te eten, maak je al een verschil.

Minder bagage betekent minder CO2 uitstoot

Hoe meer bagage je meeneemt, hoe zwaarder het vliegtuig wordt. Met één koffer maakt dat natuurlijk niet zoveel uit, maar alles bij elkaar wel. Neem daarom geen onnodige bagage mee als je reist. Minder bagage betekent een lichter vliegtuig, waardoor er minder kerosine nodig is om je naar je bestemming te brengen. En minder brandstof leidt tot minder CO2 uitstoot. Kijk op de website van je luchtvaartmaatschappij hoeveel bagage je mee mag nemen.

Compenseer de CO2 van je vliegreis

Steeds vaker compenseren reizigers de CO2 uitstoot van hun vliegreis. Een goede ontwikkeling. Je compenseert je uitstoot makkelijk via de website van de vliegtuigmaatschappij waarmee je vliegt. Hier staat vaak ook meer informatie over het hoe en waarom. Of je vraagt je reisbureau hoe je dit doet.