Duurzaam bouwen op Schiphol: Bouwen voor de toekomst

Schiphol is eigenaar van de terminal, kantoorgebouwen en parkeergarages. Dat geeft ons de kans om bij het ontwerpen van nieuwe en het renoveren van bestaande gebouwen, na te gaan hoe we kunnen bijdragen aan onze twee duurzaamheidsdoelstellingen: zero waste en zero emission in 2030.

Zo worden nieuwe gebouwen ontworpen zonder gasaansluiting en zoveel als mogelijk circulaire principes toegepast.

A-pier wordt duurzaamste pier van Schiphol

Schiphol bouwt aan een nieuwe pier: de A-pier. Het wordt niet alleen de nieuwste pier, maar ook de duurzaamste! We hebben goed nagedacht waar we energie kunnen besparen en waar we gebruik kunnen maken van hergebruikt of duurzaam materiaal. De A-pier heeft acht gates en een oppervlakte van 55.000 vierkante meter.

P2 een hergebruikte parkeergarage

Schiphols parkeergarage P2 heeft plaats moeten maken voor de nieuwe terminal. De parkeergarage is niet met veel geweld gesloopt, maar met beleid uit elkaar gehaald. Waar mogelijk hergebruiken we het oude bouwmateriaal en interieur. Vrijwel niks komt op de vuilnisbelt terecht.

Mortuarium – Schiphols eerste cradle-to-cradle gebouw

Het nieuwe mortuarium is het eerste cradle-to-cradle gebouw op en van Schiphol. De gebruikte materialen kunnen na de levenscyclus van dit gebouw gemakkelijk weer in een ander object worden gebruikt. Ook voldoet het gebouw aan de BREEAM Excellent-criteria, met eigen zonnepanelen, regenwaterzuivering en luchtzuivering.