Car sharing: Met een deelauto van en naar Schiphol

Ken je car2go? Dat zijn de kleine wit-blauwe deelauto’s die je veel in Amsterdam ziet rijden. Bij dit car sharing-concept bezit je geen auto, maar maak je gebruik van een car2go die bij je in de buurt staat geparkeerd. Je betaalt alleen wanneer je de auto gebruikt. Bovendien zijn de Smarts 100% elektrisch. Vanaf nu kun je car2go’s ook inleveren en ophalen op Schiphol.

icoon uitroepteken Let op: niet overal te gebruiken

Op dit moment is car2go uitsluitend actief in Amsterdam, Amstelveen en op Schiphol. Dat betekent dat je de auto’s alleen hier kunt parkeren en opladen op aangewezen parkeerplekken. Je vindt deze eenvoudig via de car2go app.

Dit kost car2go

De elektrische Smarts bieden plek voor twee personen en een kleine hoeveelheid bagage. Een rit van en naar Schiphol kost € 0,31 per minuut, plus een toeslag van € 8,90 per rit. Om een car2go te kunnen gebruiken, moet je je online registreren. De eenmalige registratiekosten zijn € 9,-. Kijk voor meer informatie op car2go.com.

Deelauto’s parkeren op Schiphol

Voor de deelauto’s zijn in de openbare parkeergarage van het World Trade Center zestien specifieke parkeerplaatsen aangewezen, met acht elektrische oplaadpunten. De car2go auto’s kunnen op deze specifieke plekken worden geparkeerd. Je vindt het car2go gebied op verdieping -2 in de WTC-parkeergarage. Vanaf hier loop je in zo’n vijf minuten naar Schiphol Plaza.

Locatie:
World Trade Center
Schiphol Boulevard 329, 1118 Schiphol.

Vanuit Amsterdam
1. Vanaf de snelweg A4 neem je de afslag ‘Schiphol'.
2. Neem vervolgens afslag ‘P3 Lang Parkeren
3. Onderaan de afslag ga je linksaf de Schiphol Boulevard op en volg je de bordjes naar ‘WTC
4. Je passeert het Hilton Hotel aan je rechterhand. Direct achter het Hilton ligt het WTC.
5. Volg de bordjes WTC en sla rechtsaf de parkeergarage in.
6. Eenmaal in de parkeergarage volg je de borden naar ‘car sharing’.
7. De car2go parkeervakken bevinden zich op verdieping -2, rij 98/99.

Vanuit Plaza
1. Volg de borden richting ‘car rental
2. Neem vervolgens de lift naar verdieping -2.
3. Volg de borden car2go richting rij 98/99.

Veelgestelde vragen

Waar komen de auto’s te staan?

Schiphol heeft zestien vaste parkeerplekken op verdieping -2 in de openbare parkeergarage van het World Trade Centre, op loopafstand van de terminal.

Wat kost car2go van en naar Schiphol?

Een rit kost € 0,31 per minuut, plus een toeslag van € 8,90. Om een car2go te kunnen gebruiken, moet je registreren. Dit kost eenmalig € 9,-.

Is het gebruik een car2go goedkoper dan een taxi of het openbaar vervoer?

Een rit met de deelauto van de luchthaven naar zakencentrum Amsterdam-Zuid kost ongeveer € 15,- onder normale verkeersomstandigheden. Dat is ongeveer de helft van de rit met een taxi. Met de trein blijft een rit tussen Amsterdam en de luchthaven voordeliger - een enkele reis zonder korting kost ongeveer € 5,-.

Wat als alle zestien vaste parkeerplekken bezet zijn?

Mochten de 16 vaste plekken bezet zijn, dan mag je jouw car2go direct naast de aangegeven plekken parkeren.

Zijn er elektrische oplaadpunten beschikbaar? Zo ja, hoeveel?

Er zijn acht laadplekken beschikbaar.

Zijn de smarts groot genoeg voor bagage?

De deelauto’s zijn bedoeld voor iedere car2go klant, maar vooral geschikt voor reizigers die met beperkte hoeveelheid bagage reizen. Car2go gebruikt elektrische smarts met plek voor twee personen en enkele tassen. Iedere Car2Go-klant kan 24/7 gebruik maken van de luchthavenfunctionaliteit.