Aankomst op Schiphol: Uitstappen met assistentie

Alleen bij een overstaptijd van meer dan 1,5 uur is het realistisch dat je de overstap haalt.

Onze passagierassistenten komen je helpen. Blijf ontspannen in je stoel zitten tot de andere passagiers het vliegtuig hebben verlaten. Passagiers met een beperking gaan als laatste van boord. Dit geeft ons de mogelijkheid om je in alle rust en veiligheid te assisteren. Indien je wel uit het vliegtuig loopt is er een kans aanwezig dat we jou niet vinden tussen alle andere passagiers.

Heb je assistentie nodig vanuit jouw vliegtuigstoel? Wij komen je aan boord assisteren zodra alle passagiers weg zijn en de ruimte aanwezig is om je veilig en met discretie te verplaatsen.

We brengen je in een speciale rolstoel die in het gangpad past naar de uitgang van de vliegtuigdeur en zullen je direct buiten de vliegtuigdeur verplaatsen naar de beschikbare luchthavenrolstoel.

Kun je alleen in je eigen rolstoel zitten? En heb je dit van te voren doorgegeven aan de luchtvaartmaatschappij? Dan haalt de afhandelaar van deze luchtvaartmaatschappij jouw eigen rolstoel uit het ruim en zet deze gereed bij de openstaande vliegtuigdeur zodat je vanaf onze speciale gangpadrolstoel in jouw eigen rolstoel plaats kunt nemen.

Tip: geef de passagierassistent duidelijk aan hoe je het liefst wordt begeleid. Jouw wensen zijn leidend in onze dienstverlening. Lees hier onze Kwaliteitsstandaard.