Kom meer te weten over Royal Schiphol Group: Onze organisatie en activiteiten

Dit zijn wij

Royal Schiphol Group is een luchtvaartonderneming met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Met onze luchthavens creëren wij waarde voor de samenleving en de economie. We bieden faciliteiten voor vliegverkeer en zorgen dat de luchthavens goed bereikbaar zijn. Om dit te bereiken hebben we onze kernactiviteiten ondergebracht in vier business areas. Gezamenlijk voeren zij onze strategie uit en bepalen ze het succes van Royal Schiphol Group.

Onze ambitie is om Europe’s Preferred Airport te zijn voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen en logistieke dienstverleners. Op onze weg hiernaartoe maken wij bewuste afwegingen tussen people, planet en profit. We laten onze organisatie en luchthavens alleen groeien in evenwicht met onze omgeving.

Zo wordt onze onderneming geleid

Bij onze ambitie hoort een sterke, verantwoordelijke en transparante leiding. Daarom houden wij ons aan richtlijnen, principes en codes. Onze directie en Raad van Commissarissen leiden Royal Schiphol Group volgens deze regels en leggen verantwoording af aan overheden en belanghebbenden.

Dit zijn onze nationale en internationale activiteiten

Onze belangrijkste activiteit in Nederland is de exploitatie van Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast zijn we (mede-)eigenaar van enkele regionale luchthavens. Verder hebben we een aandeel, of werken we nauw samen met, diverse internationale luchthavens. We nemen het voortouw en investeren in onderlinge kennisuitwisseling. Om dit te bereiken werken we nauw samen met andere partijen in de sector.