Onze drie regionale luchthavens hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht: Regionale luchthavens

Royal Schiphol Group is in Nederland ook actief op drie regionale luchthavens. Wij zijn eigenaar en exploitant van de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. Daarnaast hebben wij een meerderheidsbelang van 51% in Eindhoven Airport. Ook onze regionale luchthavens ontwikkelen we vanuit het AirportCity-concept: we investeren in vastgoed en creëren een aantrekkelijk verblijfsaanbod.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport

Royal Schiphol Group is voor 51% eigenaar van Eindhoven Airport. Mede-eigenaren zijn de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Eindhoven Airport is een efficiënte luchthaven met lijndiensten en vakantievluchten naar tal van Europese bestemmingen. Ongeveer 4,7 miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van deze regionale luchthaven.

Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport

Royal Schiphol Group is 100% eigenaar en exploitant van Rotterdam The Hague Airport. Jaarlijks maken zo’n 1,73 miljoen reizigers gebruik van deze regionale luchthaven met zowel zakelijke als toeristische bestemmingen.

Lelystad Airport

Lelystad Airport

Lelystad Airport is een volledige dochteronderneming van Royal Schiphol Group. Op dit moment is Lelystad Airport, de grootste luchthaven voor general aviation in Nederland. General aviation is de internationale benaming voor privé- en zakenvluchten met vliegtuigen voor maximaal 20 passagiers.

Wij ontwikkelen deze luchthaven tot internationale vakantieluchthaven. Naar verwachting vertrekken in 2020 de eerste vakantievluchten vanaf het vernieuwde Lelystad Airport.