Onze internationale activiteiten versterken Mainport Schiphol: Internationale activiteiten

Royal Schiphol Group heeft een aandeel in en/of werkt nauw samen met verschillende buitenlandse luchthavens. Deze internationale activiteiten zijn er vooral op gericht Mainport Schiphol en Royal Schiphol Group te versterken. We delen onderling kennis en doen ervaring op met andere businessmodellen, processen en omstandigheden. Onze internationale participaties hebben een belangrijk aandeel in het resultaat van de groep.

Brisbane-International-Airport

Brisbane Airport Corporation, Australië

Royal Schiphol Group heeft een belang van 19,61% in Brisbane Airport Corporation, dat de luchthaven van Brisbane exploiteert. We kunnen er op verschillende manieren invloed uitoefenen. Zo hebben we benoemingsrechten in de Board of Directors en blokkeringsrechten bij belangrijke strategische en financiële besluiten. Ook onze samenwerkings- en uitwisselingsverbanden met Brisbane Airport zijn belangrijk.

Hobart International Airport, Australië

Per 1 november 2019 heeft Royal Schiphol Group een belang van 35% in Hobart International Airport Pty Ltd (HIAPL) in Tasmanië, Australie. Schiphol heeft 2 posities in de supervisory board van Hobart airport en zal een actieve partner zijn op het gebied van kennisuitwisseling.

JFK-Airport-New-York Terminal

JFKIAT, Verenigde Staten

Sinds 1997 zijn we vanuit Royal Schiphol Group actief betrokken bij de ontwikkeling, uitbreiding en activiteiten in Terminal 4 op JFK International Airport.

International Airport Reina Beatrix Aruba entrance

International Airport Reina Beatrix, Aruba

Met Arubaanse luchthaven Reina Beatrix heeft Royal Schiphol Group een contract voor levering van management en technische ondersteuning.

Birds-eye-view-Seoul airport Incheon South Korea

Seoul Airport Incheon, Zuid-Korea

Royal Schiphol Group heeft een strategische samenwerking met Seoul Airport Incheon. Het accent ligt hierbij op kennisuitwisseling voor strategische luchthavenprocessen, zoals bagagesystemen, digitale vrachtstromen en de wensen van Aziatische klanten.