Onze internationale activiteiten versterken Mainport Schiphol: Internationale activiteiten

Onze internationale focus is vooral gericht op het versterken van Mainport Schiphol en Royal Schiphol Group als onderneming. Door onze internationale activiteiten delen we ook kennis en doen we ervaring op met andere businessmodellen, processen en omstandigheden. Onze internationale participaties dragen in belangrijke mate bij aan het resultaat van de groep. Royal Schiphol Group heeft een aandeel in en/of werkt nauw samen met de volgende buitenlandse luchthavens.

Paris-Charles-de-Gaulle Interior

Groupe ADP, Frankrijk

In 2008 is Schiphol Group een strategische samenwerking aangegaan met Groupe ADP (Aéroports de Paris). Zij zijn eigenaar van onder andere de drie hoofdluchthavens van Parijs: Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly en Paris-Le Bourget.

We hebben een langjarige samenwerkingsovereenkomst afgesloten, waarin afgesproken is om op verschillende terreinen samen te werken. Ook hebben we een kruisparticipatie van 8% in elkaar. Naast dit wederzijds aandelenbelang, zijn zowel de CEO als de CFO van Royal Schiphol Group vertegenwoordigd in de Board of Directors van Groupe ADP. Groupe ADP heeft op hun beurt weer een vertegenwoordiger in de Raad van Commissarissen van Royal Schiphol Group.

Brisbane-International-Airport

Brisbane Airport Corporation, Australië

Royal Schiphol Group heeft een belang van 18,7% in Brisbane Airport Corporation. De onderneming die de luchthaven van Brisbane exploiteert.

De invloed van Royal Schiphol Group komt op verschillende manieren tot uiting. Zo hebben wij benoemingsrechten in de Board of Directors, blokkeringsrechten bij belangrijke strategische en financiële besluiten. Maar ook onze samenwerkings- en uitwisselingsverbanden met Brisbane Airport zijn belangrijk.

JFK-Airport-New-York Terminal

JFKIAT, Verenigde Staten

Royal Schiphol Group is sinds 1997 actief betrokken bij de ontwikkeling, uitbreiding en activiteiten in Terminal 4 op JFK International Airport.

International Airport Reina Beatrix Aruba entrance

International Airport Reina Beatrix, Aruba

Royal Schiphol Group heeft een contract met de luchthaven Reina Beatrix op Aruba voor het leveren van management en technische ondersteuning.

Birds-eye-view-Seoul airport Incheon South Korea

Seoul Airport Incheon, Zuid-Korea

Royal Schiphol Group heeft een strategische samenwerking met Seoul Airport Incheon. Het accent ligt hierbij op kennisuitwisseling voor strategische luchthavenprocessen zoals bagagesystemen, digitale vrachtstromen en de wensen van Aziatische klanten.