De Privium Cultuur Weken: Andijviesalade met gerookte makreel

Ingrediënten

voor 5 personen

  • Rode biet 400g
  • Gele biet 200g
  • Olijfolie 1,5 el
  • Tijm 20g
  • Gerookte makreel 150g
  • Radijs 40g
  • Granny Smith 1 stuk
  • Citroen 0,5 stuk
  • Rucola cress 1 bakje

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 230C.

  2. Was de rode en gele bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant af. Je hoeft de bieten niet te schillen.

  3. Snijd in partjes. Meng met 1,5 el olijfolie, tijm en een snuf zout. Rooster de bieten circa 20 min. in de oven of tot ze zacht zijn. Laat afkoelen en verwijder de tijm.

  4. Pluk de makreel in fijne stukken en zet apart.

  5. Was de radijs en snijd in flinterdunne plakken of gebruik een keukenmachine of mandoline. Zet de plakjes radijs in een laagje koud water om verkleuring tegen te gaan.

  6. Was de appel, snijd in flinterdunne plakken. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.

  7. Verdeel de andijvie, partjes biet en makreel over de borden. Leg de plakjes appel en radijs er bovenop. Garneer met de rucola cress.

TIP: Gebruik voor h(eerlijke) en duurzame vis een MSC keurmerk.