De Privium Cultuur Weken: Culturele tips

Met de Privium Cultuur Weken willen wij u graag inspireren! Onze culturele favorieten.

Schiphol | Rijksmuseum Schiphol

Iedereen die op Schiphol aankomt of vertrekt, is welkom om langs te komen bij Rijksmuseum Schiphol om te genieten van de artistieke glorie van de Nederlandse Gouden Eeuw. Tien schilderijen uit de collectie van het Rijksmuseum zijn te zien, met landschappen, portretten en bloemstillevens van Nederlandse meesters.

Wanneer: 24 uur per dag, het hele jaar door
Adres: Rijksmuseum Schiphol, Holland Boulevard (tussen Lounge 2 & 3, vlakbij de Privium Airside Lounge).

Amsterdam | Rembrandthuis

Hoe heeft Rembrandt zijn schilderijen, tekeningen en etsen gemaakt? En hoe gaan we dit tegenwoordig onderzoeken? In het najaar van 2019 bevindt zich in het museum een laboratorium-achtige setting, waarin de nieuwe inzichten en de geheimen van de meester worden onthuld.

Laboratorium Rembrandt - Rembrandts techniek ontrafeld: onderdeel van het 350-jarig jubileum na Rembrandts dood.

Wanneer: loopt van 21 september 2019 tot 16 februari 2020
Adres: Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4, 1011 NK Amsterdam

Londen | See the Crown Jewels

De kroonjuwelen, onderdeel van de Royal Collection in Londen, zijn de krachtigste symbolen van de Britse monarchie. De mystiek en schoonheid van de diamanten en kostbare juwelen in de koninklijke regalia hebben altijd een ongeëvenaarde allure gehad voor bezoekers van over de hele wereld. Deze prachtige wereldberoemde collectie van 23.578 edelstenen beschikt over items die nog steeds worden gebruikt in koninklijke ceremonies.

Wanneer: dagelijks, het hele jaar door
Adres: Tower of London, Londen, EC3N 4AB

Parijs | Meesterwerken Van Gogh

De nieuwe unieke digitale tentoonstelling in het Atelier des Lumières in Parijs dompelt bezoekers onder in de schilderijen van Vincent van Gogh (1853-1890), een genie die tijdens zijn leven niet werd erkend en die het schilderen transformeerde. Deze nieuwe visuele en muzikale productie, geprojecteerd op het hele oppervlak van het Atelier, herleeft het intense leven van de kunstenaar, die gedurende de laatste tien jaar van zijn leven meer dan 2.000 foto's schilderde, die nu in collecties over de hele wereld zijn.

Wanneer: van 22 februari 2019 tot 31 december 2019
Adres: Atelier des Lumières, 38 rue Saint-Maur, 75011 Parijs