Staking NS op 9 september: beperkt tot geen treinverkeer

Laatste update: 11 september 2022, 09:21, Amsterdam

Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hebben stakingen aangekondigd voor morgen 9 september. Dit betekent dat er op deze dag landelijk geen treinverkeer mogelijk is. De NS houdt Schiphol bereikbaar door treinen te laten rijden op het traject Utrecht Centraal – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport. Daar rijdt tot 20.00 uur 4x per uur een trein in beide richtingen, van 20.00 - 00.00 uur 2x per uur en van 00.00 - 04.00 uur 1x per uur.

Reizigers met bestemming Amsterdam kunnen overstappen op de metro vanaf Amsterdam Zuid. Door de staking verwachten we drukte op de wegen rond de luchthaven en vragen je alvast rekening te houden met extra reistijd.

Advies

Reis je in deze periode met de trein van of naar Schiphol? Houd dan rekening met treinen die niet rijden, vertragingen en eventuele drukte in de trein en op de stations.

Kom je met de auto, taxi of Uber naar Schiphol? Reis dan zoveel mogelijk samen en bekijk de actuele verkeersinformatie voor je vertrekt. Of check 9292.nl voor alternatief vervoer. Wil je toch per trein reizen? Raadpleeg dan de NS Reisplanner.

Bekijk alle actuele berichten over vandaag