Connected: Airline news

Nederland is door Schiphol wereldwijd zeer goed verbonden. Met maar liefst 4861 directe vluchten per week, biedt Amsterdam Airport Schiphol de grootste directe connectiviteit van alle Europese luchthavens.

Frequentiewijzigingen, nieuwe bestemmingen en ander nieuws van de luchtvaartmaatschappijen op Schiphol.

Delta Air Lines ook in de winter naar Orlando en Los Angeles

Delta Air Lines vliegt ook komend winterseizoen tussen Schiphol en Orlando en Schiphol en Los Angeles. De route tussen Amsterdam en Orlando op 31 maart gelanceerd met dagelijkse vluchten. Komende winter zijn dat er vier per week.

KLM start nieuwe bestemming: Växjö

Op 14 mei startte KLM een nieuwe route: Växjö in Zweden. Ook voor Schiphol is dit een nieuw punt in het netwerk, en het vierde in Zweden naast Stockholm, Göteborg en Linköping. De route Amsterdam – Växjö wordt dagelijks gevlogen met een Embraer-175 van KLMcityhopper. Er is plaats voor 88 passagiers.

KLM verhoogt frequentie op Mumbai

Komende winter zal KLM haar frequenties op Mumbai verhogen van drie naar vier keer per week. De route was vorig jaar oktober gestart met 3 vluchten per week.

Nieuwe bestemming Fortaleza gestart door KLM

Op 3 mei was de eerste vlucht van KLM naar Fortaleza, in Noordoost Brazilië. Dit is KLM’s 3e bestemming in Brazilië naast Rio de Janeiro en Sao Paulo. KLM vliegt nu 2x per week met een A330-200 op de route maar zal dit opvoeren naar 3x per week vanaf juli. Fortaleza is een nieuwe bestemming ook voor Schiphol.

Norwegian start New York JFK route

Op 7 mei is Norwegian gestart met op de route Amsterdam – New York JFK. Er wordt vier keer per week gevlogen met een Boeing 787-9 die plaats biedt aan 344 passagiers. Norwegian is al sinds 2009 actief op Schiphol met vluchten naar vier Noord-Europese hoofdsteden: Oslo, Kopenhagen, Stockholm en Helsinki.

Transavia met twee nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol

Komende winter start Transavia twee nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol: Beiroet in Libanon en Eilat in Israël. Transavia vliegt beide bestemmingen twee keer per week. Zowel Beiroet als Eilat zijn nieuwe bestemmingen voor Schiphol.