Vraag op tijd ESTA of eTA aan: Reis je naar de VS of Canada?

Als je vanuit Nederland naar de Verenigde Staten reist, krijg je te maken met Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Om het land binnen te komen heb je ESTA-goedkeuring nodig. Voor Canada heet dit electronic Travel Authorization (eTA). Beide zijn online aan te vragen door een formulier in te vullen. Doe dit minimaal 72 uur voordat je vertrekt. Bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kom je vaak de naam visa waiver tegen. ESTA en visa waiver zijn verschillende namen voor hetzelfde document.

Let op waar je ESTA aanvraagt

Als je op internet kijkt, zie je dat er meerdere ESTA-aanbieders zijn. Dit zijn vooral tussenpersonen. Ze kunnen wel een geldige ESTA voor je regelen, maar vragen extra geld voor hun dienstverlening. De veiligste en goedkoopste manier om ESTA aan te vragen is via de officiële Amerikaanse overheidssite, je kunt op de site rechtsboven de taal naar Nederlands wijzigen.

eTA voor Canada

Als je naar of via Canada reist heb je een elektronische reismachtiging nodig. Deze electronic Travel Authorization (eTA) vraag je eenvoudig online aan via onderstaande link. Vaak ontvang je binnen enkele minuten al een goedkeuring, maar houd er rekening mee dat dit soms langer kan duren.

Hangslot aan je koffer?

Als je je ruimbagage het liefst afsluit en wilt voorkomen dat je hangslot bij een controle wordt doorgeknipt, dan kun je het beste een TSA-slot nemen. Deze betrouwbare bagage-beveiligers kunnen door bevoegd personeel op luchthavens worden geopend met een speciale sleutel. Dit gebeurt alleen als er een duidelijke aanleiding is voor een extra controle. Is je koffer is opengemaakt, dan zit er een pamflet in met daarop de reden.

Je kunt TSA-sloten online kopen en bij verschillende (reis)winkels in Nederland. Ook op Schiphol kun je terecht voor een TSA-slot. Ga naar Paolo Salotto op Schiphol Plaza of Seal & Go.