Reisplannen voor de winter?: Vliegen naar 4 nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol

In de winterperiode kan je vanaf Schiphol met maar liefst 71 luchtvaartmaatschappijen vliegen naar 256 bestemmingen. Er zijn vier nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het netwerk: KLM vliegt naar Bridgetown (Barbados) en Port of Spain (Trinidad en Tobago), met Transavia kan je naar Skelleftea in het noorden van Zweden en met Blue Air vlieg je nu ook naar Cluj-Napoca in Roemenië.

Nieuwe routes

Deze winter zijn er elf nieuwe routes toegevoegd. Dit zijn bestemmingen waar je al vanaf Schiphol naar toe kon vliegen en die dus al onderdeel waren van het netwerk. Maar vanaf nu kun je nu ook met deze luchtvaartmaatschappijen daar naartoe. Zo heeft KLM vluchten naar Cancun (Mexico) en Mombasa (Kenia). En kan je met easyJet ook naar Marrakesh (Marokko), Sharmh el Sheikh (Egypte) en Innsbruck (Oostenrijk). Vueling vliegt nu vanaf Amsterdam naar Praag (Tsjechië) en naar de Canarische Eilanden: Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife (Spanje). American Airlines heeft vluchten naar Dallas Fort Worth (Verenigde Staten) en Jet2.com heeft Birmingham (Engeland) als nieuwe bestemming deze winter.

IJsland en Koeweit

Naast de bekende luchtvaartmaatschappijen verwelkomen we op Schiphol deze winter ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: het IJslandse PLAY waarmee je vliegt naar Reykjavik in IJsland en Kuwait Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit, waarmee je naar Koeweit-stad in het Midden-Oosten kun vliegen.

Stillere, schonere en zuinigere vliegtuigen

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen ervoor om met stillere, schonere en zuinigere vliegtuigtypes van en naar Schiphol te vliegen. Een behoorlijk aantal luchtvaartmaatschappijen is bezig met vlootvernieuwing en dat kun je deze winter terugzien op Schiphol:

Vliegtuigtypes Luchtvaartmaatschappijen
Embraer E2 KLM, Swiss International Air Lines
Boeing 737 MAX Blue Air, LOT Polish Airlines, Royal Air Maroc
Airbus A350-900 Delta Air Lines, Qatar Airways
Airbus A330-900 Delta Air Lines
Airbus A320neo British Airways, Egyptair, SAS Scandinavian Airlines, TAP Air Portugal
Airbus A220 Swiss International Air Lines

Lees ook de vorige blogs

 • Een reis door het verleden op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  In de ruim 100 jaar dat Schiphol bestaat heeft de luchthaven vele veranderingen ondergaan. Toch zijn er nog best wat overblijfselen uit het verleden te vinden.

 • Inspiratie voor je volgende vakantie

  Gepubliceerd op:

  Ben je al aan het nadenken over je volgende vakantie? Vanaf najaar 2022 voegen we een aantal nieuwe rechtstreekse bestemmingen toe.

 • 10 boeiende historische feiten over Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Met 106 jaar ervaring hebben we al het nodige gezien en bereikt. Om daar bij stil te staan hebben we 10 historische feiten en cijfers op een rij gezet.