Reisplannen voor de winter?: Vliegen naar 4 nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol

In de winterperiode kan je vanaf Schiphol met maar liefst 71 luchtvaartmaatschappijen vliegen naar 256 bestemmingen. Er zijn vier nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het netwerk: KLM vliegt naar Bridgetown (Barbados) en Port of Spain (Trinidad en Tobago), met Transavia kan je naar Skelleftea in het noorden van Zweden en met Blue Air vlieg je nu ook naar Cluj-Napoca in Roemenië.

Nieuwe routes

Deze winter zijn er elf nieuwe routes toegevoegd. Dit zijn bestemmingen waar je al vanaf Schiphol naar toe kon vliegen en die dus al onderdeel waren van het netwerk. Maar vanaf nu kun je nu ook met deze luchtvaartmaatschappijen daar naartoe. Zo heeft KLM vluchten naar Cancun (Mexico) en Mombasa (Kenia). En kan je met easyJet ook naar Marrakesh (Marokko), Sharmh el Sheikh (Egypte) en Innsbruck (Oostenrijk). Vueling vliegt nu vanaf Amsterdam naar Praag (Tsjechië) en naar de Canarische Eilanden: Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife (Spanje). American Airlines heeft vluchten naar Dallas Fort Worth (Verenigde Staten) en Jet2.com heeft Birmingham (Engeland) als nieuwe bestemming deze winter.

IJsland en Koeweit

Naast de bekende luchtvaartmaatschappijen verwelkomen we op Schiphol deze winter ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen: het IJslandse PLAY waarmee je vliegt naar Reykjavik in IJsland en Kuwait Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit, waarmee je naar Koeweit-stad in het Midden-Oosten kun vliegen.

Stillere, schonere en zuinigere vliegtuigen

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen kiezen ervoor om met stillere, schonere en zuinigere vliegtuigtypes van en naar Schiphol te vliegen. Een behoorlijk aantal luchtvaartmaatschappijen is bezig met vlootvernieuwing en dat kun je deze winter terugzien op Schiphol:

Vliegtuigtypes Luchtvaartmaatschappijen
Embraer E2 KLM, Swiss International Air Lines
Boeing 737 MAX Blue Air, LOT Polish Airlines, Royal Air Maroc
Airbus A350-900 Delta Air Lines, Qatar Airways
Airbus A330-900 Delta Air Lines
Airbus A320neo British Airways, Egyptair, SAS Scandinavian Airlines, TAP Air Portugal
Airbus A220 Swiss International Air Lines

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.