EMTN Programma: EMTN Programma

Het Euro Medium Term Note-programma stelt Royal Schiphol Group in staat geld te lenen voor perioden langer dan 1 jaar voor het financieren van investeringen, aflossen van leningen, financieren van dividenduitkeringen en uitgaven voor andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Onder dit programma trekt Royal Schiphol Group via onderhandse plaatsingen regelmatig additionele middelen aan bij institutionele partijen. Ook geeft Royal Schiphol Group af en toe publieke obligaties uit. Deze plaatsingen en uitgiften met looptijden variërend van langer dan 1 jaar tot zelfs 30 jaar vallen onder het Euro Medium Term Note-programma.

Het EMTN programma

Het programma is opgezet in 1999. Het programma stelt Royal Schiphol Group in staat via standaard documentatie obligaties en onderhandse leningen te plaatsen bij professionele beleggers. Het programma heeft op dit moment een maximale hoogte van EUR 3 miljard.

Informatie over de opbouw van de huidige leningportefeuille vindt u in het financieel jaarverslag van Royal Schiphol Group.

Meer informatie over het EMTN-programma van Royal Schiphol Group vindt u in: