Het Panoramaterras op Schiphol is weer open!

We hebben er heel lang op moeten wachten, maar het is zover: het Panoramaterras op Schiphol gaat weer open! Dus heb je zin om naar vliegtuigen te kijken, in een echte KLM Fokker 100 te klimmen of gewoon even te genieten van het geweldige uitzicht? Je bent sinds zaterdag 5 februari ben je weer van harte welkom op het leukste terras van de luchthaven.

Vliegtuigen kijken

Het Panoramaterras is een van de meest geliefde plekken op Schiphol. Hier kunnen bezoekers van de luchthaven – zonder ticket – van dichtbij vliegtuigen op het platform bekijken. De toegang is voor iedereen gratis. Helaas was het terras door verbouwing van Vertrekhal 1 en vanwege de coronamaatregelen lang gesloten.

Fokker 100

Een dagje Schiphol is eigenlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het Panoramaterras. Naast vliegtuigen kijken kun je ook als passagier of piloot plaatsnemen in een echte Fokker 100. Dit vliegtuig heeft van 2 maart 1989 tot en met 19 februari 2010 echt gevlogen. Wist je dat de KLM Fokker 100 in 2011 is geland op het Panoramaterras? Niet echt natuurlijk: het toestel is er met een grote kraan opgetakeld.

Dagje Schiphol

Een dagje vliegtuigen kijken op Schiphol is altijd een populair uitje geweest. In de jaren 30 van de vorige eeuw, toen Schiphol nog op de plek van Schiphol-Oost lag, was er ook al een terras voor bezoekers. Mensen kwam op de fiets om een glimp op te vangen van de bijzondere houten en aluminium toestellen. En in de jaren 60 en 70 kwamen mensen speciaal naar de luchthaven toe om de eerste straalvliegtuigen te bekijken. Wie weet zien bezoekers van het Panoramaterras over een paar jaar wel de eerste elektrische vliegtuigen op Schiphol taxiën!

Dagelijks geopend

Het Panoramaterras is dagelijks geopend voor bezoekers. Tijdens zomertijd van 07:00 uur tot 21:00 uur. Tijdens winterijd van 09:00 tot 17:00 uur. Je vindt de ingang van het terras in Vertrek 1.

Let op: bij slechte weersomstandigheden zoals mist, gladheid en storm is het Panoramaterras gesloten.

Lees ook de vorige blogs

 • DeNoize test slimme raamtechnologie bij Schiphol

  Gepubliceerd op:

  DeNoize heeft een proefhuisje vlakbij Schiphol gebouwd om hun slimme raamtechnologie te testen die de geluidsoverlast voor omwonenden kan verminderen.

 • Baanonderhoud inplannen met oog voor de omgeving

  Gepubliceerd op:

  Planning van baanonderhoud erg belangrijk. We doen dit zorgvuldig, zodat de kans op uitloop zo klein mogelijk is en de overlast in de omgeving beperkt blijft.

 • BAS helpt met je vraag of klacht over vliegverkeer

  Gepubliceerd op:

  BAS: Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. BAS helpt je vragen beantwoorden en verzamelt alle meldingen over hinder en vliegverkeer.