Verwacht vliegverkeer in jouw omgeving: Op de hoogte met Notifly

Altijd weten hoeveel vliegtuigen je over jouw locatie kunt verwachten? Daarvoor testen we nu met Notifly: dé app voor vliegverkeer rondom Schiphol. Zo blijf je op de hoogte van het huidige én het verwachte aantal overvliegende vliegtuigen. Test je mee?

Testers gezocht voor Notifly

We ontwikkelen Notifly speciaal voor buren van Schiphol. Daarom zijn we op zoek naar omwonenden die de app willen testen. Want alleen met jouw feedback kunnen we Notifly verbeteren waardoor deze nog meer aan jouw wensen voldoet. Woon je in de omgeving van Schiphol? Meld je dan nu aan als tester en ga direct aan de slag.

Verwachting tot 24 uur vooruit

Schiphol is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van Notifly: een app voor je mobiel en tablet, waarmee je in de omgeving van de luchthaven het huidige en verwachte aantal overvliegende vliegtuigen kan checken. Doordat je in de app tot wel 24 uur vooruit kan kijken, is het vliegtuiggeluid dat je ervaart meer voorspelbaar. Per uur zie je een indicatie van het aantal vliegtuigen dat je over jouw locatie kunt verwachten. Ook vind je in Notifly het huidige baangebruik, (gepland) baanonderhoud en een kaart met het live vliegverkeer.

App voor omwonenden

We ontwikkelen Notifly speciaal voor jou als buur van Schiphol. Zodat jij altijd op de hoogte bent wanneer en hoeveel vliegtuigen er over je locatie vliegen. Is er onverwacht baanonderhoud of veranderen de weersomstandigheden waardoor er ineens meer vliegverkeer over jouw locatie is? Notifly stuurt je desgewenst een notificatie, zodat je meteen weet waarom je meer vliegtuigen hoort.

Hoe wordt het vliegverkeer voorspeld?

Om de voorspellingen in Notifly zo nauwkeurig mogelijk te maken, werkt de app met een speciaal model. Daarin gaan diverse gegevens zoals radardata, informatie over de wind en andere weercondities (KNMI). Het voorspellingsmodel zoekt in deze data naar vergelijkbare omstandigheden voor de datum en tijd waarvoor een verwachting moet worden gegeven. Vervolgens legt het model deze voorspelling langs de meetlat. Klopte de voorspelling uiteindelijk wel of niet? En hoeveel zat het ernaast? Het model in Notifly verwerkt deze data weer, zodat het daarvan kan leren. Zo wordt de voorspelling in Notifly elke keer een beetje beter.

Notifly, de app voor vliegverkeer

Met Notifly ben je altijd op de hoogte van wanneer en hoeveel vliegtuigen je over jouw locatie kunt verwachten. Kijk tot wel 24 uur vooruit en ontvang een notificatie als de verwachting verandert.

Test de app nu