Blijf op de hoogte van het vliegverkeer: Download de Notifly app

Notifly app icon Altijd willen weten hoeveel vliegtuigen je over jouw locatie kunt verwachten? En op een kaart het vliegverkeer rondom Schiphol willen volgen? Het kan met Notifly.

Dé nieuwe app voor vliegverkeer rondom Schiphol. Zo blijf je op de hoogte van het huidige én het verwachte aantal overvliegende vliegtuigen. Download ‘m nu!

Download de Notifly app in de Apple App StoreDownload de Notifly app in Google Play

  • Verwacht vliegverkeer op jouw locatie

    Kijk tot 24 uur vooruit wat je aan vliegverkeer op jouw locatie kunt verwachten.

  • Actueel baangebruik en vliegverkeer

    Bekijk het live vliegverkeer en welke start- en landingsbanen hiervoor in gebruik zijn.

  • Vertel ons hoe jij het vliegtuiggeluid ervaart

    Help ons Notifly te verbeteren door aan te geven hoe jij het vliegtuiggeluid ervaart.

Verwachting tot 24 uur vooruit

Met de Notifly app voor je mobiel en tablet kan je in de omgeving van de luchthaven het huidige en verwachte aantal overvliegende vliegtuigen checken. Je kan in de app tot wel 24 uur vooruitkijken en ziet per uur een indicatie van het aantal vliegtuigen dat je over jouw locatie kunt verwachten. Op een kaart kun je het vliegverkeer live volgen en het actuele baangebruik checken.

App voor omwonenden

Notifly is speciaal ontwikkeld voor mensen die in de buurt van Schiphol wonen. Zodat jij altijd op de hoogte bent wanneer en hoeveel vliegtuigen er over je locatie vliegen. De verwachting per locatie werkt alleen als je in dit gebied rondom Schiphol bent. Komen er vanwege weersomstandigheden of baanonderhoud meer vliegtuigen over jouw locatie? Notifly stuurt je desgewenst een notificatie, zodat je meteen weet waarom je meer vliegtuigen hoort.

Hoe wordt het vliegverkeer voorspeld?

Om de voorspellingen in Notifly zo nauwkeurig mogelijk te maken, werkt de app met een speciaal rekenmodel. Daarin gaan diverse gegevens zoals radardata, informatie over de wind en andere weercondities (KNMI). Het voorspellingsmodel zoekt in deze data naar vergelijkbare omstandigheden voor de datum en tijd waarvoor een verwachting moet worden gegeven. Vervolgens legt het model deze voorspelling langs de meetlat. Klopte de voorspelling uiteindelijk wel of niet? En hoeveel zat het ernaast? Het model in Notifly verwerkt deze data weer, zodat het daarvan kan leren. Zo wordt de voorspelling in Notifly elke keer een beetje beter.