Nieuws: Upgrade Pieren: the finishing touch!

Met het project Upgrade Pieren wordt reizen via Schiphol nóg leuker. Door de invoer van centrale security is een kans ontstaan om de non-Schengen pieren D, E, F en G te renoveren en opnieuw in te richten.

De komende maanden werken we aan de afronding, oplevering en overdracht van het project. Diverse plafonds zijn inmiddels gesloten en meubilair wordt geplaatst waar dat nog ontbrak. Ook testen we de nieuwe brandmeldinstallaties en omroep- en ontruimingsinstallaties op de verschillende pieren.

Gepubliceerd op: 17 november 2020

Rust voor de passagiers én gemak voor de monteurs

Op de pieren is het ontspannend om naar het toilet te gaan vanwege het ingevoerde spa-concept: warme materialen, zacht licht en luxe ornamenten bieden de passagiers een moment van rust. Naast dat dit sanitair prettig is voor de reiziger is hier in de bouw goed nagedacht over toegang voor reparatie en onderhoud. Ook de monteur kan dus soepel en ongestoord zijn werkzaamheden verrichten.

achterkant toiletgroep

Stuurt iemand ons rooksignalen?

Veiligheid is topprioriteit bij ons op Schiphol. Daarom worden systemen en installaties uitgebreid getest op locatie. Deze maand was het de beurt aan de brandmeldinstallaties. Door gecontroleerde ‘brandjes’ te maken, testen we of alles werkt zoals het hoort. Dit geeft een beeld dat je gelukkig normaal niet zult zien: rook op diverse plekken op de pieren! Gelukkig snel verholpen en met glans de testen doorstaan.

rookontwikkeling

Met de upgrade van deze pieren zorgen we ervoor dat het wachtcomfort voor reizigers aangenaam wordt. Dit bereiken we met comfortabele zit- en werkplekken, luxe sanitair en meer horeca en retail.