Nieuws: Feest! Vernieuwd commercieel plein G-pier

Weer een deel van het project Upgrade Pieren is klaar. Afgelopen dinsdag 18 september vierden we samen met collega’s en bouw- en businesspartners de vernieuwing van het commerciële plein aan het begin van de G-pier. Een hele mijlpaal – en dus een mooi moment voor een terugblik.

Gepubliceerd op: 20 september 2018

Meer commercie en ontspanning op de pieren om reizigers een aangenamer verblijf te bieden. Dat was en is één van de leidende gedachtes achter het project Upgrade Pieren. Na alle aanpassingen aan de gate-boardinggebieden is nu het tweede grote deelproject afgerond: de vernieuwing van het commercieel plein aan het begin van de G-pier. Daar hebben drie nieuwe winkels net hun deuren geopend: SeeBuyFly, Dutch Discoveries en Grab & Fly. En reizigers kunnen daar voortaan ook genieten van de nieuwe horecagelegenheid PANA.

Commerciële ruimte

De uitvoering van werkzaamheden op de G-pier is qua planning in tweeën gedeeld omdat we wilden beginnen met het grote commerciële plein. Die maakt namelijk snel kwaliteitsverbeteringen zichtbaar voor passagiers en businesspartners. In het project Upgrade Pieren wordt in totaal 1700 vierkante meter aan commerciële ruimte aangepakt.

Veel meer te zien en te doen

De reacties van reizigers op de G-pier zijn tot nu toe erg positief. Daar zijn we blij mee, want we hebben heel wat werk verzet tussen de dagelijkse operatie door. De nieuwe horeca en retail dus. En er ligt nu een prachtige 3D-geprinte vloer van terrazzo die reizigers – met een subtiel lijnenspel – de weg wijst over de luchthaven. Waar mensen voorheen automatisch op de plastic kuipstoeltjes belandden om te wachten, is nu van alles te zien, doen en beleven op de G-pier.

Goed bezig op pier G

Natuurlijk sluit de verbouwing ook helemaal aan bij de milieubewuste plannen van Schiphol. Tijdens het ontwerp- en productieproces ontstaat geen afval en de co2-uitstoot is laag. Vernieuwend, milieubewust en toekomstbestendig: dat is steeds het uitgangspunt.

Feest! Vernieuwd commercieel plein G-pier_1 Feest! Vernieuwd commercieel plein G-pier_2

Lees alles over het project Upgrade Pieren