Vertrekhal 1: Linker gedeelte security dicht

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. Om die groei goed op te vangen, is Schiphol aan het verbouwen, vernieuwen en uitbreiden. Zo is er een verbouwing bij de aankomst grenspassage en is het linker gedeelte van de security check in Vertrekhal 1 (inclusief Privium poort) dicht.

Van welke poorten kunt u gebruik maken?

  1. De Privium poort aan de rechterkant van security in Vertrekhal 1 (ter hoogte van balierij 1-2).
  2. Tijdelijk is er een security check open als vervangende capaciteit voor Vertrekhal 1, hier is één Privium poort. Dit tijdelijke security check bevindt zich in de gang naar Vertrekhal 1A.
  3. De Privium poort in Vertrekhal 1A.

Verbouwing aankomst grenspassage

De aankomst grenspassage vanaf de D-pier 1e etage (met name Europese Niet Schengen vluchten) is vanwege een verbouwing volledig dicht. Deze verbouwing duurt 6 maanden. U wordt ter plekke verwezen naar een alternatieve paspoortcontrole. Over het algemeen zal dit de aankomst doorgang bij de E-pier zijn.

Ook wordt er op Schiphol gewerkt aan de weg: houd rekening met extra reistijd

Tot en met 15 november voert Schiphol wegwerkzaamheden uit aan de Ceintuurbaan-Zuid op Schiphol. Door verkeersdrukte kan het daarom langer duren voordat u vanuit de richting Amsterdam met de auto bij de vertrekhallen bent. Dit geldt met name in de ochtendspits.

Advies

Komt u met de auto vanuit de richting Amsterdam naar Schiphol? Houd dan vooral in de ochtendspits rekening met extra reistijd. Check de actuele verkeersinformatie voordat u richting Schiphol vertrekt.