Highlights van Amsterdam: Tour d’Amsterdam

Op de beroemde houten palen van Amsterdam zijn inmiddels veel bezienswaardigheden gebouwd. Voor ieder wat wils en alles op loopafstand. Een kleine greep.

Rijksmuseum

Het Museumplein

Kom je naar Amsterdam om cultuur te snuiven? Op naar het Museumplein! De snelste route? Pak tram 2,3,5,12 of 16 bij station Amsterdam Centraal. Op het Museumplein liggen het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Concertgebouw op loopafstand van elkaar. Toch is een stevig paar schoenen geen overbodige luxe. In het Rijksmuseum kun je al dagen dwalen. Benut je tijd zo efficiënt mogelijk en koop vooraf online een toegangskaartje.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is onvergetelijk en indrukwekkend. Wanneer je het Achterhuis binnenstapt, word je in één klap teruggeworpen in de Tweede Wereldoorlog. Je voelt het ongeloof, de woede en de hoop van het meest beroemde meisje van Amsterdam. Je stapt als het ware in haar beroemde dagboek.

Ook hier geldt: koop alvast online een toegangsbewijs.

Waterlooplein

Hou je ervan om in een grote bak met platen te snuffelen? Wil je een retrojasje uit de jaren 80 scoren? Of ben je op zoek naar een souvenir? Dan moet je echt naar het Waterlooplein. Een levendige curiosamarkt in het centrum van Amsterdam. En probeer gerust een paar euro’s van de prijs af te pingelen. Dat hoort er allemaal bij.

Wallen

De 9 Straatjes

Nergens kun je leuker verdwalen dan in De 9 Straatjes. En dat het gaat gebeuren, is een zekerheid. Je wordt als een magneet getrokken naar de vele vintageshops, boekhandels, restaurants en galerieën. Straatnamen? Waarom zou je er opletten? Voor je het weet, dwaal je uren rond in deze karakteristieke straatjes. Amsterdam in optima forma. Laat het over je heenkomen en geniet.

De Zeedijk

De Zeedijk is het oudste deel van Amsterdam en ook één van de kleurrijkste gebieden. Je proeft op De Zeedijk nog steeds de sfeer uit de tijd dat de zeelui dronken hun vertier zochten. De buurt is een museum op zich; het is een aaneenschakeling van authentieke panden met schitterende historische gevels. Leuk detail; de bordjes met straatnamen zijn in het Nederlands en in het Chinees weergegeven. De Zeedijk maakt namelijk onderdeel uit van Chinatown.