Makkelijk, snel en verantwoord: Combineer jouw vlucht met de trein

Schiphol steunt al jaren de (internationale) trein als logisch en duurzaam alternatief voor korte vluchten tot 700 kilometer. Daarom stimuleren we reizen met de trein via onze luchthaven, juist ook in combinatie met een vliegreis.

Dankzij de unieke ligging van station Schiphol Airport direct onder de terminal reis je makkelijk, snel en op een verantwoorde manier met de trein via Schiphol. Ongeacht waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat.

Van de trein naar het vliegtuig

Vanaf station Schiphol Airport loop je in minder dan 10 minuten naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Neem de trap of lift naar boven (Schiphol Plaza) en volg de borden naar de juiste vertrekhal. In de Schiphol app zie je in welke vertrekhal je moet zijn en bij welke incheckbalie je kunt inchecken. Reis je met een Air&Rail-ticket van KLM? Dan moet je in vrijwel alle gevallen naar Vertrekhal 1 of 2.

Treinstation platforms

Van het vliegtuig naar de trein

Land je op Schiphol en reis je verder met de trein? Na het verlaten van de bagagehal volg je de borden naar het treinstation. Op Schiphol Plaza kun je op de informatieborden vinden hoe laat en vanaf welk spoor je trein vertrekt. Vervolgens neem je de trap of de lift naar het station, dat een verdieping lager ligt. Heb je een gecombineerd vlieg-treinticket? Dan volg je dezelfde route om bij de treinen te komen.