Brexit & Privium

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie (EU) verlaten. Voor het Verenigd Koninkrijk gelden nu de regels van een zogeheten derde land. Ook na de Brexit blijft Privium aan bestaande Britse Privium leden (met Brits paspoort) een snellere grenspassage bieden dan de reguliere grenspassage. Echter, voor personen met de Britse nationaliteit is het helaas niet mogelijk een nieuw Privium lidmaatschap aan te vragen. Op deze website vindt u meer algemene informatie over de Brexit.

Ik ben Privium lid met een paspoort uit het Verenigd Koninkrijk. Wat verandert er voor mij?

U bent Privium lid en u kunt ook Privium lid blijven na de Brexit. Het Privium lidmaatschap blijft geldig en de voorzieningen beschikbaar. Wat er verandert, is dat er vanuit de overheid een aanvullende eis komt voor Britse paspoorthouders. Er moet een stempel in het paspoort worden gezet bij binnenkomst en verlaten van de EU. Dit stempelen vindt plaats direct na het passeren van de Privium poort. In praktijk betekent het dat u bij de Privium poort wordt doorverwezen naar de balie van de Koninklijke Marechaussee. U kunt dus gebruik blijven maken van de Privium poorten en u hoeft niet aan te sluiten in de wachtrij.

Betaal op tijd voor behoud van Privium lidmaatschap!

We willen u erop wijzen dat het vanwege de Brexit-regelgeving voor Britse staatsburgers niet meer mogelijk is om een nieuw Privium lid te worden. Zorg ervoor dat u openstaande facturen op tijd betaalt. Wanneer wij uw betaling niet op tijd ontvangen, komt het Privium lidmaatschap helaas te vervallen. Na 1 januari 2021 kan het niet meer opnieuw worden geactiveerd voor Britse burgers. Dit is een Brexit-consequentie en een regeringsbesluit. Privium heeft in dergelijke gevallen geen alternatief te bieden.

Heeft u een paspoort uit het Verenigd Koninkrijk en wilt u Privium lid worden?

Helaas is het voor personen met de Britse nationaliteit niet mogelijk om een nieuw Privium lidmaatschap aan te vragen. Dit is een Brexit-consequentie en een regeringsbesluit. Privium heeft in dergelijke gevallen geen alternatief te bieden.