Nieuws: Schiphol-Oostbaan krijgt onderhoudsbeurt

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 november en op maandag 21 en dinsdag 22 november is de Schiphol-Oostbaan in onderhoud. Dit betekent dat de kleine, zakelijke en privévliegtuigen en het andere vliegverkeer dat normaal van deze baan gebruik maakt, is aangewezen op een andere start- of landingsbaan. Naar verwachting zal hierdoor de Buitenveldertbaan iets meer in gebruik zijn.

Gepubliceerd op: 8 november 2022

Baan in het weekend in gebruik

In het weekend van 19 en 20 november is de Schiphol-Oostbaan gewoon in gebruik. De onderhoudswerkzaamheden gaan pas na het weekend verder. Dit gebeurde eerder bij het onderhoud aan de Kaagbaan. Ook in dit weekend is er een tekort aan elektrotechnische specialisten die het werk kunnen uitvoeren en medewerkers die toezien op dit werk vanwege veiligheidsvoorschriften. Daarom is de baan op maandag 21 en dinsdag 22 november nog in onderhoud, omdat dan deze medewerkers wel beschikbaar zijn.

Asfalt herstellen en lampen schoonmaken

In samenwerking met Heijmans werken we onder meer aan het asfalt, de markeringen en de verlichting van de Schiphol-Oostbaan. Zo herstellen we de baan waar nodig, doen we kleine reparaties en maken we lampen schoon. Ook controleren we kabels en elektra en maaien we het gras rondom de baan. Indien nodig spoelen we de afvoeren van de baan door.

Welke baan is in gebruik?

Welke baan gebruikt het klein, zakelijk vliegverkeer tijdens dit onderhoud? Dat hangt onder meer af van het weer (buien, windkracht- en richting) en de beschikbaarheid van de andere banen. Voor al je vragen over het baanonderhoud kun je terecht bij het team van BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. Kijk op bezoekbas.nl of bel 020 601 5555.

Lees hier meer over de planning van het baanonderhoud