Ontdek de wondere wereld van Schiphol: Schiphol op de basisschool

Schiphol is een bijzondere plek waar heel veel leuke weetjes en feitjes over te vertellen zijn. Wist je bijvoorbeeld dat al op 19 september 1916 het eerste militaire vliegtuig op Schiphol landde? En dat onze luchthaven op de bodem van een meer ligt, 4 meter onder de zeespiegel? Een ideaal onderwerp voor jou spreekbeurt of werkstuk dus. Of je gaat met je klas aan de slag met ons Schiphol lespakket en de bijbehorende ontwerpwedstrijd.

Spreekbeurt of werkstuk?

Een spreekbeurt over vliegen en de wondere wereld van Schiphol, dat spreekt je klasgenoten vast en zeker aan! Want wie vindt reizen nu niet fijn? En wie is er niet onder de indruk als zo’n groot vliegtuig opstijgt? Hier leer je alles over vliegen en vliegtuigen, de verschillende beroepen op onze luchthaven en wat er allemaal in de verkeerstoren gebeurt. Zo geef jij straks een flitsende presentatie voor de klas of schrijf je een informatief werkstuk. Wedden dat je daar een mooi cijfer mee haalt?

Jongetje steekt hand op
Schiphol lespakket

Schiphol Lespakket

Schiphol heeft samen met educatieve uitgeverij Zwijssen het lespakket Kijk op Schiphol ontwikkeld. In vier verschillende lessen neemt jouw juf of meester je klas mee in de wereld van Schiphol. Aan de hand van leuke filmpjes en opdrachten over thema’s als werken op Schiphol, duurzaamheid en verschillende culturen en talen leer je alles wat je wilt weten over onze luchthaven.

Speuren als Sherlock Holmes

Heb je wat tijd over voordat je vliegtuig vertrekt en wil je onze luchthaven op een leuke manier ontdekken? Doe dan de Schiphol Speurtocht. Als je de geheimen achter deze veertien vragen hebt ontrafeld, mag je jezelf een echte Schiphol –kenner noemen! Verspreid over Schiphol Plaza zijn een heleboel interessante plekken te vinden, die je veel vertellen over onze luchthaven. Van reizen tot duurzaamheid en van kunst tot geschiedenis: alles komt samen in deze leuke speurtocht.